Neviens nevēlas makaronu ēdienu ar cietām un gumijotām garnelēm un bezgaršīgu mērci. Šī ir šefpavāra apstiprināta metode, kas nepieciešama, lai pagatavotu garšīgu garneļu skampi (spageti ar garnelēm).
Skampi ir jūras velšu ēdiens, kas gatavots no vēžveidīgajiem, īpaši ar langustīniem (franču nosaukums dod ēdienam nosaukumu) vai garnelēm, kuru pagatavošana dažādos reģionos atšķiras. Termins "scampi" tiek lietots arī kā pagatavošanas veids (raksturīgi vēžveidīgie, piemēram, langustīni vai garneles, kas apcepti olīveļļā, ķiplokos un baltvīnā, un garnēti ar Parmezāna sieru un citronu sulu).
Garneļu skampi ir elegants savā vienkāršībā, taču vienkāršākos ēdienus dažreiz var būt grūti pagatavot perfekti. Sastāvdaļām ir jābūt izcilām, attiecībām jābūt perfektām, un tehnikai jābūt pareizai. Kevins O'Donels, šefpavārs un Rodailendas restorāna Giusto PVD īpašnieks sniedz padomu garneļu skampi pagatavošanā, raksta thetakeout.com.
Lasi arī: Labākais rīks gaisīga olu kulteņa pagatavošanai
Pēc O'Donela teiktā, garneļu iepriekšēja vārīšana ir kļūda, jo liela daļa garšas paliek vārīšanas šķidrumā, nevis mērcē. Viņš arī neiesaka garneles iemest pannā agri vai apcept tās iepriekš, kā to daudzi dara. Tā vietā viņš izmanto inovatīvu pieeju. "Atkarībā no garneļu lieluma es parasti pievienoju neapstrādātas garneles mērcei vienlaikus ar makaroniem," viņš pastāstīja The Takeout.
Viena liela priekšrocība, pievienojot garneles un makaronus vienlaikus, ir tā, ka tas nodrošina perfektu pagatavošanu. Garneles ir viegli pārvārīt, ja tās ir viena no pirmajām lietām pannā, un garneļu izņemšana un pievienošana vēlāk rada tikai papildu grūtības. O'Donela metode nozīmē, ka garneles vārīsiet tikai pāris minūtes, bet tas ir viss, kas tām nepieciešams.
Pievienojot garneles un makaronus, vienlaikus reducējot mērci, iegūsiet spīdīgu, vienmērīgu pārklājumu, ko neiegūtu, vienkārši uzlejot mērci uz makaroniem, kad tie ir gatavi pasniegšanai. Lai pārliecinātos, ka viss ir pilnībā izvārījies un mērce sasniedz vēlamo konsistenci, laiks ir ļoti svarīgs.
Ja izmantojat lielākas garneles, kuru gatavošana prasīs ilgāku laiku, O'Donels iesaka nedaudz nepietiekami izvārīt makaronus un sadalīt garneles. "Ja garneles ir lielākas, tad pārgrieziet tās uz pusēm," sacīja O'Donels.
"Neizvāriet makaronus par aptuveni 45 sekundēm mazāk un pabeidziet tos gatavot mērcē kopā ar garnelēm. Tas nodrošinās, ka mērcē saglabāsies visa garneļu garša." Garša, ko garneles piešķir tieši mērcei, padara šo garneļu skampi metodi par labāko, lai gan īsais gatavošanas laiks nozīmē arī to, ka nav nepieciešams uz garnelēm atstāt astes.