Maltās gaļas rulete, pagatavota bez olām

© Foto: pixabay.com

Gaļas ruleti satur kopā olas kā saistviela, taču recepti var pagatavot arī bez tām. Ko profesionāļi iesaka kā aizvietotāju.

Vairumā gaļas ruletes recepšu olas ir būtiska sastāvdaļa, jo tās spēj saistīt kopā pārējās sastāvdaļas un piešķirt ēdienam ideālu tekstūru; bet ko darīt, ja ievēro diētu bez olām? Līdzīgi kā var aizstāt citas gaļas ruletes sastāvdaļas (piemēram, ēdienam izmantot tītara gaļu un bekonu maltās liellopa gaļas vietā), olu aizstāšana ar citu sastāvdaļu ir tikai zināšanu jautājums.

Klasiski apmācīta šefpavāre un reģistrēta dietoloģe un uztura speciāliste Džesika Svifta Harela pastāstīja par trim lieliskiem olu aizvietotājiem, kas palīdzēs saglabāt gaļas ruleti neskartu un gardu, vēsta thetakeout.com.

Ja meklējat alternatīvu bez piena produktiem, Harela iesaka izmantot linsēklu olas (divu sastāvdaļu recepte, ko var pagatavot mājās). "Klasiska augu izcelsmes saistviela," pastāstīja Harela. "Sajauc 1 ēdamkaroti maltu linsēklu ar 3 ēdamkarotēm ūdens, sakuļ un atdzesē 10 līdz 15 minūtes, līdz masa kļūst želejveida. Tas atdarina olas saistošo spēku, vienlaikus piešķirot vieglu riekstu noti." Šo stratēģiju iesaka arī Gajs Fjēri, kurš ir slavens ar to, ka viņam nepatīk olas.

Citi veidi, kā pagatavot gaļas ruleti bez olām

Foto: pixabay.com

Vēl viens veids, kā pagatavot gaļas ruleti bez olām, ir izmantot panādi. Teorētiski panāde ir jebkura ciete un šķidrums, kas sajaukti kopā, taču Harela pastāstīja, ka ir viens maisījuma veids, kas darbojas vislabāk.

"Tā ir franču tehnika, kas piešķir maigumu un mitrumu," skaidroja šefpavāre. "Mērcē rīvmaizi vai ātri vārāmās auzu pārslas siltā pienā, līdz tās ir mīkstas, pēc tam iecilā maisījumā... Tas ir lielisks veids, kā pievienot papildu šķiedrvielas."

Lasi arī: Pievienojiet šo sastāvdaļu maltajai gaļai - kotletes būs sulīgas un garšīgas

Paturot to prātā, govs pienu var aizstāt ar auzu vai sojas pienu, lai gaļas rulete nesaturētu piena produktus, vienlaikus saglabājot panādes garšu un uzturvērtību.

Tomēr, ja nav iebildumu izmantot piena produktus gaļas klaipā un vēlaties ēdienam piešķirt bagātīgāku garšu nekā jebkad agrāk, labākā metode ir maisījumam pievienot grieķu jogurtu un Parmezāna sieru.

"Izmantojiet ceturtdaļu tases nesaldinātā grieķu jogurta, kas sajaukts ar 1 tējkaroti rīvēta Parmezāna siera uz vienu olu," ieteica Harela. "Tas ir krēmīgs, pikants maisījums un piešķir gaļas klaipam patīkamu umami garšu."

Harela arī piebilda, ka šī aizstāšana gaļas klaipam palielina olbaltumvielu daudzumu, padarot to par lielisku izvēli.

Svarīgākais