Pievienojiet šo sastāvdaļu maltajai gaļai - kotletes būs sulīgas un garšīgas

© Foto: pixabay.com

Viegli pagatavojams, bet neticami garšīgs vakariņu variants. Ja meklē veidu, kā iepriecināt savu ģimeni ar garšīgu un sātīgu ēdienu, tad sulīgās vistas kotletes ar bekonu ir tieši tas, kas nepieciešams.

Kraukšķīgs bekons parastajai maltajai vistas gaļai piešķirs neparastu garšu un aromātu, un gatavošanas process neaizņems daudz laika.

SASTĀVDAĻAS

500 g maltā vistas gaļa;

200 g bekons;

1 sīpols;

2 daiviņas ķiploku;

1 ola;

garšvielas,

sāls,

pipari pēc garšas;

2 ēd.k. rīvmaize.

Foto: pixabay.com

PAGATAVOŠANA

  • Smalki sagrieziet bekonu, sīpolu un ķiploku. Tas piešķirs kotletēm bagātīgu garšu un nepieciešamo sulīgumu. Bekonu sacep zeltainu.
  • Dziļā bļodā sajauc malto vistas gaļu, bekonu, sasmalcinātu sīpolu, ķiploku, vienu olu, garšvielas, sāli un piparus pēc garšas. Beigās pievieno rīvmaizi, kas palīdzēs padarīt kotletes tekstūru irdenāku un gaisīgāku.
  • Visas sastāvdaļas rūpīgi sajauc. Malto gaļu ieteicams nedaudz sakult, lai kotletes kļūtu blīvākas. Samitriniet rokas ar ūdeni vai augu eļļu un veidojiet vajadzīgā izmēra kotletes.
  • Uzkarsē pannu un pievieno nelielu daudzumu augu eļļas. Cepiet kotletes vispirms no vienas puses līdz zeltaini brūnai, pēc tam apgrieziet tās uz otru pusi un cepiet vēl 5 minūtes. Pēc tam pārklājiet pannu ar vāku un ļaujiet kotletēm sautēties vēl 2 minūtes, līdz tās ir pilnībā gatavas un sulīgas.
  • Sulīgas bekona kotletes var pasniegt ar kartupeļu biezeni, piedevām vai svaigiem salātiem.

Dzīvesstils

Pergamenta papīram jeb cepamajam papīram ir daudz noderīgu funkciju, lai gan to parasti izmanto tikai cepšanai. Keitija Rozenhausa, konditore ar vairāk nekā 15 gadu pieredzi, pastāstīja “Southern living”, cik reižu drīkst izmantot cepamo papīru un kādi ir tā veidi.

Svarīgākais