Dzīvojam skaisti

8.mar
Ja arī jums mājās ir kafijas dzirnaviņas, lai baudītu svaigu dzērienu katru dienu, jūs noteikti zināt, ka pupiņu malšana aizņem vairāk laika, bet arī iegūtās kafijas kvalitāte ir daudz labāka. Daudzus interesē jautājums, vai, samaļot pupiņas, jāgaida, lai pagatavotu kafiju, vai arī to var pagatavot uzreiz, un ciki ilgi svaigo malumu var uzglabāt - uz šo jautājumu atbildēja “The TakeOut” barista un kafijas eksperts Mets Vudbērns-Simmonds.
8.mar
Vidusjūras virtuve Latvijā ir iecienīta un tādas garšvielas kā rozmarīns, timiāns un raudene padara izcilu gandrīz katru ēdienu, sniedzot iespēju katram virtuvē sajusties kā šefpavāram.
7.mar
Medus ir iemīļots dabīgais saldinātājs, kuru novērtējam tā daudzpusības un ilgā glabāšanas laika dēļ. Varat to pievienot ikvakara tējai, izmantot marinādēs un konditorejas izstrādājumu saldināšanai vai kā lielisku piedevu šobrīd tik populārajām siera platēm. Tomēr vai jūs zināt, kā tas pareizi jāuzglabā? Skaidro “Southern Living”.
7.mar
Vienkārši, ātri un neticami garšīgi salāti, kas būs lieliska piedeva jebkurām pusdienām vai vakariņām. Vai meklējat vieglus un oriģinālus salātus? Šī recepte ir tieši tas, kas jums nepieciešams.
6.mar
Tas ir tāds rīta ēdiens, kas paātrina reakciju un atmiņu. Ir atrastas brokastis, kuras, pēc pētnieku domām, var uzlabot smadzeņu darbību, ziņo Food & Function.
5.mar
Sīpols patiešām ir superprodukts - tam ir antioksidanta iedarbība, tas aizsargā pret vēzi un atbalsta imūnsistēmu. Sīpolu pievienošana ikdienas ēdienkarte ir vienkāršs veids, kā uzlabot savu veselību, raksta “verywellhealth.com”, atsaucoties uz zinātniskiem pētījumiem.
4.mar
Tasīte aromātiskā dzēriena pēc pamošanās daudziem ir rituāls. Bet dažiem cilvēkiem no tā joprojām būs jāatsakās, saka ārsts Jilani. Tas viss ir saistīts ar noteiktiem ēšanas paradumiem.
4.mar
Ir kāds vienkāršs līdzeklis katlu, pannu un to vāku mazgāšanai, ko izmantoja jau mūsu vecmāmiņas, dalās “TSN”.
3.mar
Lai veselīgie, bet daudzu nemīlētie brokoļi kļūtu par jūsu maltītes gardāko sastāvdaļu, “express.co.uk” eksperti dalās ar ieteikumiem, izmantojot trīs vienkāršas sastāvdaļas, kuras jums, visticamāk, jau ir virtuvē.
2.mar
Ir vecs joks par sēnēm: katra sēne ir ēdama, bet dažas ir ēdamas tikai vienu reizi. Lai gan sēnēm ir plašs kulinārijas, medicīnas un cits izmantošanas klāsts, ir dažas, ko nekad, nekad nevajadzētu likt mutē.
1.mar
Ēdiens var pagatavot ātri, tam nav nepieciešamas īpašas kulinārijas prasmes, un rezultāts pārsniegs visas cerības.
1.mar
Tikai retais no zina, kam paredzēts caurums katlu un pannu vākā un tās rokturī - vai jūs zināt? Atbildi sniedz “unian.net”.
1.mar
Viena no mūsdienās populārākajām izvēlēm cepšanas formām ir silikons, taču vai tas tiešām ir pārāks par citiem nepiedegošajiem cepšanas traukiem? Lūk, ko saka eksperti, raksta “Real Simple”.
28.feb
Bekonu vislabāk baudīt svaigā veidā, tāpēc, zinot, kā pamanīt sabojātu bekonu un to pareizi uzglabāt, var novērst pārtikas izšķērdēšanu un pasargāt no pārtikas izraisītām slimībām.
26.feb
Diennakts ritmiem - mūsu iekšējiem pulksteņiem - ir liela nozīme, kad un cik daudz mēs ēdam, atklājuši amerikāņu eksperti.
25.feb
Droši vien esat dzirdējuši, ka patiesi veselīgas pusdienas ir jāpagatavo pašam. Tomēr šis apgalvojums ir tikai daļēji patiess. Jā, savā virtuvē varat kontrolēt sastāvdaļu kvalitāti un precīzi noteikt, ko pievienot savam ēdienam.
25.feb
Zinātnieki ir noskaidrojuši, ka regulāra tikai viena konkrēta ēdiena ēšana brokastīs var ievērojami samazināt resnās zarnas vēža attīstības risku, liecina pētījums, kas publicēts žurnālā Gut Biomes Reports.
25.feb
Gastroenteroloģe Kristīna Lī brīdina par maz zināmām briesmām, kas saistītas ar rīsu un makaronu vārīšanu. Viņa sacīja, ka nepareiza šo pārtikas produktu uzglabāšana un apstrāde var izraisīt saindēšanos ar pārtiku, kas pazīstama kā "ceptu rīsu sindroms", raksta bristolpost.
25.feb
Umami garša ir viena no noslēpumainākajām garšām, kuru ir diezgan grūti precīzi aprakstīt. Lai gan mēs saprotam, kas ir sāļš, salds, skābs vai rūgts, umami ir daudzpusīgāks. Par to, kas ir umami, skaidro “unian.net”.
24.feb
Uztura speciāliste Melisa Nīvesa stāsta par čia sēklu ieguvumiem veselībai un iespējamām blakusparādībām. Šis populārais superprodukts ir bagāts ar šķiedrvielām, omega-3 taukskābēm, olbaltumvielām, minerālvielām un antioksidantiem.
24.feb
Pārtikas drošības eksperts Zaharijs Kārtraits dalījies ar visu, kas jāzina par pareizu olu uzglabāšanu, raksta “cnet.com”.
24.feb
Kafijai ir daudz brīnišķīgu piedevu - garšvielas, sīrupi un pat garšaugi. Tomēr ir daudzas izplatītas garšas, kuras nevajadzētu pievienot savai kafijai, pat ja tā šķiet laba ideja, stāsta barista Sofija Beamsa izdevuma “TastingTable”, nosaucit 12 kafijas piedevas, kuras lielākajai daļai cilvēku, visticamāk, nepatiks.