Dzīvojam skaisti

27.sep
Ātri, garšīgi un ar minimālām sastāvdaļām. Pasta ar kotletēm tomātu mērcē ir vienkāršs un garšīgs ēdiens, kas lieliski piemērots gan ģimenes pusdienām, gan vakariņām draugu lokā. Tajā apvienoti gardi gaļas gabaliņi un smalka tomātu mērce, kas ēdienam piešķirs īpašu garšu.
26.sep
Pārtikas un ēdiena gatavošanas pasaulē olas pieder pie savas kategorijas. Profesionālajā virtuvē olām ir tūkstoš lietojumu. Neviens nevēlas vecas olas, taču virtuvē ir gadījumi, kad olām, kam ir vismaz nedēļa, var būt labākas īpašības un tās var būt labāka izvēle nekā svaigākas alternatīvas.
25.sep
Tiem, kam labāk patīk izmantot eļļu, nevis sviestu, sviesta vietā izmantojiet 1 glāzi augu eļļas, bet sviesta versija garšo labāk. Atkarībā no tā, vai pievienojat gan valriekstus, gan žāvētus augļus un atkarībā no cepešpannas, no mīklas sanāks vairāk nekā 12 kēksiņi.
25.sep
Lai gan āboli ir bagāti ar antioksidantiem un palīdz uzlabot sirds, kuņģa-zarnu trakta, zobu un smaganu veselību un samazina Alcheimera slimības, kā arī plaušu un resnās zarnas vēža attīstības risku, tie var nebūt noderīgi visiem.
24.sep
Ēdiens, kas noteikti nesabojās figūru. Salāti ir lielisks risinājums vieglām un garšīgām pusdienām vai vakariņām. Un, ja esi vegāna uztura piekritējs, tad dārzeņu salāti tev būs īsts atklājums. Viens no šādiem salātiem ir vegānu salāti, kas gatavoti no dārzeņiem, brokoļiem, sēnēm, spinātiem un kvinoju.
23.sep
Ātri un vienkārši pagatavojams ēdiens – tikai 5 sastāvdaļas, kas katram ir ledusskapī.  Biezpiena maizi var lietot diētas laikā, tā satur mazāk kaloriju nekā parasta maize.
22.sep
Septembris ir īsts rudens labumu mēnesis. Un bez āboliem arī šis laiks nav iedomājams. Tam pievienojas arī virtuves huligāns Pipars, kas dalās ar savu biezpiena – ābolu vafeļu recepti, kas noderēs tiem, kuri mīl brīvdienās sevi un savu ģimeni palutināt.
21.sep
Virtuves huligāns Pipars stāsta, ka pupas ir nepelnīti aizmirsts produkts, taču tās noteikti būtu jāiekļauj ēdienkartē.
20.sep
Jūsu mīļie būs sajūsmā - pārliecinies pats. Vai vēlaties pārsteigt savu ģimeni ar gardu ēdienu? Tad pagatavojiet vistu medus-sinepju marinādē ar apelsīniem. Šajā ēdienā ir apvienots vistas maigums, medus saldums, sinepju pikantums un apelsīnu svaigums.
19.sep
Vai savās mājās cīnāties ar augļu mušu bariem? Kā no tām atbrīvoties uz visiem laikiem? Kas ir tie sīkie kukaiņi, kas lidinās virtuvē? Kāpēc to ir tik daudz? Kāpēc tik grūti no tām atbrīvoties?
18.sep
Vai zināji, ka veselīgāko superēdienu var izaudzēt savā dārzā? 10 dārzeņi, kas ir īsti superprodukti. Dārzeņu audzēšana dārzā ir ne tikai veselīgs uzturs, bet arī nodarbošanās brīvajā laikā. Pašmāju superprodukti ne tikai garšo labāk, bet arī ir veselīgāki.
17.sep
Tējas maisiņiem ir divas galvenās alternatīvas. Pirmā ir beramo lapu tēja. Bet, ja tiešām nevarat atteikties no tējas maisiņiem vai daudz esat kustībā un pārbraucienos, tad vienmēr varat pagatavot tējas maisiņus pats.
16.sep
“Vai zināji, ka septembris ir ģimeņu maltīšu mēnesis, kas sniedz lielisku iespēju arī Latvijā iedibināt jaunu tradīciju tām ģimenēm, kas šo faktu nezināja, jo pirmsākumi meklējami ASV,” raksta extension.usu.edu.
15.sep
Ne velti svētdienas sauc par ģimenes dienām. Izmēģiniet receptes, kas atklās jaunas garšas.
15.sep
Tējas maisiņš ir pirmā pieredze, ko daudzi no mums gūst, iepazīstoties ar tēju, taču, lai patiesi izjustu tējas pasauli, ir jāmeklē beramā lapu tēja. Ir daudz iemeslu, kāpēc jāizvairās no tējas maisiņiem, kad runa ir par vidi un tējas pagatavošanu. Kas tad padara tējas maisiņus toksiskus?
14.sep
Virtuves huligāns Pipars ir pārliecināts, ka sestdiena ir īstā diena, lai ceptu garšīgas lietas un lutinātu savus mīļos.
12.sep
Vistas kotletes ir daudzpusīgs ēdiens, ko var pagatavot dažādos veidos:  tvaicēt – tas ir garšīgi, veselīgi un vienkārši.
11.sep
Jūs noteikti iepriekš neesat mēģinājis šāda veida cukīni - pildīts cukīni ar vistu, tomātiem, sīpoliem un siera garoziņu ir brīnišķīgs ēdiens, kas lieliski piemērots gan ģimenes pusdienām, gan vakariņām draugu lokā. Šajā receptē ir apvienoti maigi cukīni, sulīga vistas gaļa, smaržīgi tomāti un siera garoza, kas ēdienam piešķir īpašu šarmu.
10.sep
Jūras kāposti ir vitamīnu un minerālvielu krātuve. Tie ir bagāti ar jodu, kas ir tik nepieciešams mūsu ķermenim. Bet nedomājiet, ka tas ir tikai veselīgi, tas ir arī neticami garšīgi.
10.sep
Ne visi zina, ka ziedus var ēst. Kuri augi ir tieši piemēroti šim nolūkam, kādas ir vienkāršas receptes no šiem ziediem. Esam pieraduši audzēt gurķus, tomātus, kāpostus un sīpolus, lai vēlāk varētu novākt ražu un baudīt augļus. Daudzi cilvēki audzē ziedus tikai skaistuma dēļ, viņi saka, ka tie priecē acis, un tās var dāvināt.
9.sep
Nedariet to, ja vēlaties būt zinošs un nesabojāt iespaidu par sevi. Vakariņas ar gardu ēdienu daudziem ir nomierinošs rituāls. Taču restorāns ir publiska vieta, kur jāievēro noteikti noteikumi.
9.sep
Nav iemesla atteikties no gaļas grilēšanas, pat ja ievērojat veselīgu dzīvesveidu. Galvenais ir nepārspīlēt un zināt, kā pareizi pagatavot un ēst šos ēdienus.