Gurķi vasarā mēdz vairoties kā sēnes pēc lietus – viens pirkts salātiem, otrs no omītes, trešais atnests no kaimiņiem… Līdz vienā brīdī atklājas, ka ledusskapī slēpjas vesela kaudze, un daži jau kļūst mīksti. Lūk, 5 idejas, kas prasīs pavisam maz laika, bet ļaus gudri izmantot pāri palikušos gurķus, kopā ar “bonappetit.com”.
Kāpostu tīteņus var ēst aukstus, taču ir svarīgi veikt vienu soli, lai nodrošinātu, ka atkārtota uzsildīšana saglabās tos tikpat gardus un sātīgus kā uzreiz pagatavotus.
Ir brīži, kad šķiet, ka ledusskapis ir tukšs… Bet varbūt tur ir aizķērusies paciņa ar olām? Labā ziņa – no olām var pagatavot daudz vairāk nekā tikai vārītu olu brokastīs! Tās ir viens no universālākajiem produktiem, ko iespējams pārvērst gan uzkodā, gan sātīgā maltītē. Te būs 5 vienkāršas idejas, ko vari izmēģināt pat tad, ja mājās šķietami nekā nav, kopā ar “epicurious.com”.
Sulīgi vasaras persiku salāti lieliski apvieno saldus augļus, svaigus zaļumus un vieglu mērci. Šis ēdiens atsvaidzinās karstā dienā un piešķirs uzturam košas krāsas.
Veseli tomāti jāuzglabā apgriezti otrādi ar kātiņa vietu uz leju istabas temperatūrā, taču ir daži iemesli, kāpēc šo noteikumu pārkāpt un tos uzglabāt ledusskapī.
Jūraszāles var dot daudz labuma mūsu veselībai, tostarp uzlabot vairogdziedzera darbību, kontrolēt cukura līmeni asinīs, veicināt sirds veselību un palīdzēt regulēt svaru. Tomēr pārāk liela jūras aļģu daudzuma ēšana var radīt arī potenciālus riskus un blakusparādības, raksta “Very Well Health”.
Nav viena "īstā laika", lai ēstu banānus, taču šis auglis var ietekmēt enerģiju, gremošanu un apetīti. Var dot priekšroku ēst banānus noteiktā diennakts laikā atkarībā no mērķiem.
Baziliks ir viena no pateicīgākajām vasaras garšvielām – tas aug kā traks, īpaši siltās dienās, bet, ja to neizmanto regulāri, tas ātri pāraug un sāk zaudēt aromātu. Ko darīt? Tikai mieru - tev nav jāēd pesto katru dienu! Ir vairāki radoši un praktiski veidi, kā izmantot lieko baziliku un saglabāt tā burvību arī vēlākam laikam, kopā ar “TheKitchn.com”.
Pikants ēdiens ne tikai liek svīst, bet arī palīdz kontrolēt apetīti, samazinot pārēšanās risku. Tā secinājuši Pensilvānijas štata universitātes zinātnieki.
Nelasiet ar lukturīti zem segas, neskatieties televizoru tumsā un nedzeriet daudz šķīstošās kafijas. Tas viss bojā redzi, un kafija, kā izrādās, var izraisīt arī aklumu. Šķīstošā kafija palielina ar vecumu saistītas sausās makulas deģenerācijas risku.
Vasara tirgū – tā ir kā pastaiga pa gardēžu dārzu. Katrs grozs smaržo pēc saules, zemenēm un zaļumiem. Jūnija un jūlija tirgi ir bagāti ar vietējiem labumiem, ko noteikti ir vērts izmantot – ne tikai tāpēc, ka tie garšo izcili, bet arī tāpēc, ka tieši tagad tie ir visvērtīgākie uzturvērtības ziņā un par draudzīgāko cenu. Ko tad likt grozā? Iesaka “SeasonalFoodGuide.org”.
Ir vasara, tieši arbūzu sezonas vidū. Un tiešām ir īstais laiks griezt arbūzus šķēlēs (vai kubiņos; ir daudz arbūzu griešanas metožu) un baudīt vēsu, atsvaidzinošu augli, kad ārā kļūst pārāk karsts.
Tuvojas vakariņu laiks, ledusskapis gandrīz tukšs, un domas par došanos uz veikalu šķiet vēl nogurdinošākas nekā diena birojā? Šādos brīžos saldētava ir īsts glābējs – ja vien tajā glabājas pāris pārdomāti produkti. Lūk - pieci uzticami saldētavas sabiedrotie, kas palīdzēs bez stresa pagatavot pilnvērtīgas vakariņas gandrīz jebkurā situācijā, kopā ar “TheKitchn.com” ekspertiem.
Daudzas brokastu iespējas šobrīd tiek prezentētas kā veselīgas un ērtas, taču jaunākie pētījumi liecina – īpaši stipri apstrādāti pārtikas produkti, piemēram, daži iecienīti brokastu produkti, var būt saistīti ar augstāku vēža risku, tostarp galvas, kakla un barības vada vēzi, raksta “express.co.uk”.
Ārkārtīgi vienkārša un patiešām atšķirīga uzkoda. Galvenais ir ļoti rūpīgi nomizot apelsīnus, lai nepaliktu ne drusciņas rūgtas, ne arī baltas miziņas, kas atrodas starp mīkstumu un oranžo ārējo mizu.
Salātu lapas noteikti ir neaizstājams vasaras virtuves produkts. Taču dažreiz ir kaitinoši, ka tie sāk vīst vai kļūt mitri, pirms esat tos apēduši. Kā tos pareizi uzglabāt, lai tie pēc iespējas ilgāk būtu svaigi? Dalās “Mirror”.
Kabaču sasaldēšana ir lielisks veids, kā saglabāt to vasaras garšu ziemas mēnešos. Šādi glabāti kabači ir lieliski piemēroti dažādiem ēdieniem, tostarp cepšanai. Bet kā to izdarīt pareizi? Dalās “Martha Stewart”.
Zemeņu sezona ir viena no gardākajām vasaras dāvanām – bet, kā bieži gadās, krietna daļa ogu paliek pāri. Tās vairs nav tik svaigas kā tikko vāktas, un šķiet, ka pēc pāris stundām tās varēs tikai izmest... Bet nesteidzies! Ar nedaudz radošuma un pavisam nelielām pūlēm pārgatavojušās zemenes var kļūt par īstu garšas atradumu. Iesaka eksperti no “TheKitchn.com”.