Labai siera kūkai jābūt vieglai, bet grezni bagātīgai. Lai paceltu kūku nākamā līmenī, vienkārši jāpievieno nedaudz šīs gardās, krēmīgās sastāvdaļas.
Lielākajā daļā siera kūku recepšu, krējuma siers ir galvenā sastāvdaļa. Tomēr dažās receptēs rikota tiek iekļauta vai nu kā krējuma siera papildinājums, vai arī pilnībā to aizstājot. Laura Kanja, kura strādā par pētniecības un attīstības pavāri cepšanas piederumu uzņēmumā Ann Clark Ltd., paskaidroja, ka rikotu var izmantot, lai mainītu siera kūkas tekstūru, raksta thetakeout.com.
"Tas varētu padarīt to nedaudz bagātīgāku, jo tajā ir augstāks tauku saturs," Kanja paskaidroja par pāreju no krējuma siera uz pilnpiena rikotu, svaigu sieru ar augstu mitruma saturu. Viņa ieteica: "Lai iegūtu vislabāko tekstūru un bagātīgumu, es izmantotu pilnpiena rikotu," jo daļēji attaukotā rikotā ir mazāk tauku. Var pat pagatavot savu rikotu.
Rikota arī maina siera kūkas konsistenci, jo tā ir nedaudz mazāk blīva nekā krēmsiers. "Ja receptē pievienosiet rikotu, iegūsiet vieglāku siera kūku salīdzinājumā ar blīvāku Ņujorkas stila siera kūku," sacīja pavāre. "Šī vieglākā versija ir ideāli piemērota jebkuram vasaras desertam."
Ja pievienojat rikotu siera kūkai, nelieciet to tieši no kastes. Atšķirībā no krēmsiera, rikotai ir nepieciešams zināms sagatavošanās darbs. Pirmkārt, ja pirms cepšanas laika neizkāsīsiet rikotu, liekais mitrums var padarīt siera kūku mīkstu.
Laura Kanja iesaka rikotu ievietot smalkā sietiņā, kas izklāts ar marli vai papīra dvieļiem. Pēc tam pārklājiet to ar pārtikas plēvi un noslogojiet ar "kaut ko smagu, lai palīdzētu izspiest mitrumu," viņa teica. Ļaujiet sietiņam atrasties virs bļodas, lai savāktu notecējušos šķidrumu, un ievietojiet to ledusskapī uz vienu līdz 12 stundām. "Tas palīdzēs samazināt šķidruma daudzumu un uzlabos tekstūru," skaidroja Kanja.
Vēl viena lieta, ko var darīt, lai sagatavotu rikotu siera kūkai, ir to vienu minūti sablendēt lielā ātrumā. "Tas palīdzēs sadalīt mazos biezpiena gabaliņus un piešķirs tam gludāku un zīdaināku tekstūru, jo tas parasti ir graudains," pastāstīja pavāre. Ja nokāsta rikota ir pārāk bieza, lai to sablendētu, iesaka pievienot nelielu daudzumu olīveļļas vai saldā krējuma, jo abi šie elementi "piešķirs rikotai bagātīgāku garšu".