Ir brīži, kad šķiet, ka ledusskapis ir tukšs… Bet varbūt tur ir aizķērusies paciņa ar olām? Labā ziņa – no olām var pagatavot daudz vairāk nekā tikai vārītu olu brokastīs! Tās ir viens no universālākajiem produktiem, ko iespējams pārvērst gan uzkodā, gan sātīgā maltītē. Te būs 5 vienkāršas idejas, ko vari izmēģināt pat tad, ja mājās šķietami nekā nav, kopā ar “epicurious.com”.
Omlete ar piedevām
Pat ja nav siera vai dārzeņu, vienkārša sāls un piparu omlete ir silta, sātīga maltīte. Ja tomēr ledusskapī atrodas pāris spinātu lapiņas, sīpols vai pat vakarējā kartupeļu atliekas - tie lieliski der klāt!
Padoms: sakul olas ar karoti piena - rezultāts būs gaisīgāks.
Olu maizītes kā bērnībā
Cep pannā vai tosterī maizīti, uzliec vārītu vai ceptu olu, pievieno šķipsniņu sāls - un tu esi ceļā uz gardu uzkodu. Vari arī izveidot “olu aci” tieši maizes šķēles vidū, izgriežot caurumiņu, un tajā iesitot olu.
Frittata - krāsnī cepta omlete
Ja tev ir vairākas olas un cepešpanna vai forma - frittata ir lielisks risinājums. Tā ir omletes krāsnī ceptā versija - vienkārši sakulto olu masu lej veidnē un cep cepešplītī, negrozot. Pamēģini arī ar sīpoliem un gabaliņu cietā siera, ja tāds atrodams.
Cepta ola rīsu bļodā
Ja tev ir pārpalikuši vakardienas rīsi - uzkarsē tos, uzliec virsū ceptu olu (ar šķidru dzeltenumu) un pārlej ar sojas mērci vai pilienu eļļas. Vienkārši, sātīgi un gandrīz kā āzijas restorānā.
Vienkāršie olu salāti
Sasmalcini vārītas olas, pievieno karoti majonēzes vai jogurta, šķipsniņu sāls, piparu un sinepju. Lieliski der uz maizes, kā piedeva vai vienkārši tāpat. Ja mājās ir mazs gurķītis vai sīpols, vēl labāk. Pievieno burciņu tunča, un iegūsti vēl sātīgākus salātus!
Olas ir viens no nedaudzajiem produktiem, ar ko iespējams improvizēt bez sarežģījumiem. Nevajag restorāna cienīgus krājumus, lai radītu garšīgu maltīti - dažreiz pietiek tikai ar nelielu radošumu!