Padomi kāpostu tīteņu atkārtotai uzsildīšanai

© Foto: Pexels.com

Kāpostu tīteņus var ēst aukstus, taču ir svarīgi veikt vienu soli, lai nodrošinātu, ka atkārtota uzsildīšana saglabās tos tikpat gardus un sātīgus kā uzreiz pagatavotus.

Kad cilvēki domā par sātīgu ēdienu, bieži vien tiek aizmirsts par daudzpusīgo kāpostu tīteņu nozīmi. Sarkanie vai zaļie kāposti var būt kā trauks gardumiem iekšpusē, un tos var pielāgot gandrīz jebkuram uztura ierobežojumam, sākot no keto līdz veģetārajam, raksta thetakeout.com.

Tomēr tos uzsildīt nākamajā dienā var būt sarežģīti. Mikroviļņu krāsns labi darbojas, lai uzsildītu, piemēram, kukurūzas vālīti, bet kāpostu tīteņus mikroviļņu krāsns var padarīt sausus. Kā uzsildīt kāpostu tīteņus, lai tie garšotu tikpat labi (vai labāk) kā pirmo reizi pagatavoti.

Foto: pixabay.com

Viena lieta, kas jāņem vērā par kāpostu tīteņu atkārtotu uzsildīšanu, ir tā, ka tie nemaz nav jāuzsilda. Tos var ēst arī aukstus — īpaši nākamajā dienā, kad garšas kļūst intensīvākas. Ja esat kāds, kam garšo auksta pica, aukstie tīteņi būs tieši laikā. Tomēr, ja neesat aukstas picas cienītājs, lēna un zema temperatūra ar pievienotu mitrumu ir labākais risinājums, lai tīteņus uzsildītu.

Maigi uzsildiet tīteņus pārklātā pannā ar nedaudz buljona vai ūdens, lai novērstu izžūšanu. Zema temperatūra palīdz tiem vienmērīgi sasilt, nesadaloties.

Lai kāpostu tīteņi tiktu uzglabāti pēc to pagatavošanas, ir ļoti svarīgi veiksmīgi atkārtoti uzsildīt. Kad tie ir atdzisuši, ievietojiet tos hermētiskā traukā ar nedaudz gatavošanas šķidruma, lai tie saglabātu mitrumu. Tie labi uzglabāsies ledusskapī 3 līdz 4 dienas. Tomēr, ja tie jau sākotnēji nav pagatavoti pareizi, atkārtota uzsildīšana nevarēs tos atjaunot to agrākajā ēstgribu rosinošajā stāvoklī.

Kāpostu tīteņus vislabāk uzsildīt, ja tie ir pareizi pagatavoti

Foto: Pexels.com

Kāpostu tīteņa raksturīgākā īpašība ir tā forma — satīšana. Ja tam jau sākotnēji nav stabilas struktūras, pat viegla uzsildīšana var to sadalīt, pārvēršoties par malto gaļu ar rīsiem šķīvī un ar kāposta gabaliņiem. Garšas varbūt joprojām ir, bet tas vairs nav tītenis.

Daži padomi, kā tos pagatavot, lai tie izturētu atkārtotu uzsildīšanu. Pēc pienācīgas kāpostu mazgāšanas vispirms pārliecinieties, ka kāpostu lapas ir elastīgas, nesteidzieties. Pirmkārt, blanšējiet visu kāpostgalviņu, maigi nolobot lapas pa vienai, kamēr tās ir mīkstas. Nogrieziet kāta biezāko daļu, lai katru lapu būtu vieglāk satīt. Otrkārt, nepārspīlējiet ar pildījumu. Neliels pildījuma daudzums dod lapai vietu, lai to droši salocītu. Satiniet pietiekami cieši, lai turētos, bet ne tik cieši, lai pārplīstu.

Foto: pixabay.com

Gatavojot, tīteņiem vajadzētu palīdzēt viens otram saglabāt strukturālu stabilitāti. Cieši kārtojiet rullīšus katlā, lai tie gatavošanas laikā turētos kopā. Kad tie ir sastiprināti kopā, nedaudz aromātiska šķidruma pievienošana palīdzēs tiem gatavoties.

Viegls buljons, varbūt ar citrona sulas un olīveļļas piedevu, palīdz tos tvaicēt no apakšas uz augšu. Pārklājiet tos ar šķīvi vai vāku, lai tie nedaudz nosvērtos, un vāriet uz lēnas uguns, līdz rīsi ir mīksti un garšas ir sajaukušās.

Dzīvesstils

Ananass ir ne tikai garšīgs tropu auglis, bet arī vērtīgu uzturvielu avots. Ananasus var ēst un baudīt kā daļu no sabalansēta uztura vairākos veidos. Tos var lietot neapstrādātus, grilētus vai ceptus. Tos bieži pievieno smūtijos, saldējuma konditorejas izstrādājumos, salsās, dzērienos un citur.

Svarīgākais