Neizmetiet cietos diļļu kātus - dodiet tiem iespēju ārpus salātiem

© Pixabay.com

Diļļu kāti mēdz būt pārāk cieti, lai tos izmantotu salātos, tomēr izmest tos nevajag - tie var būt diezgan noderīgi, raksta “postimees.ee”.

Svaigai lietošanai - sasmalcinātas un pievienotas salātiem, biezpienam vai vārītiem kartupeļiem - diļļu stingrākie kāti var būt nepiemēroti, taču tajā pašā laikā tiem ir tik bagātīga garša un aromāts, ka tos izmest ir žēl!

Tāpat kā dilles, tās vienmēr var uz dažām dienām ielikt ledusskapī, līdz tās iegūst savu slavas mirkli. Ilgākai uzglabāšanai lieliski noderēs saldētava.

Pixabay.com

Ko darīt ar diļļu kātiem?

Tos var izmantot daudzos veidos.

Tos var konservēt kopā ar citiem garšaugiem, sāli un eļļu, bet pēc tam pievienot zupām, sautējumiem, marinādēm, salātiem - kur vien tie atbilst gaumei.

Ja jums patīk viegli sālīti vai konservēti gurķi, tad kātus var izmantot arī šeit.

Tos var pievienot arī, gatavojot dažādus buljonus vai sautējumus: tie izdalīs savu aromātu.

Tie lieliski noder arī gaļas vai zivju marinēšanai: kātus ir viegli noņemt pirms pasniegšanas, bet tie lieliski pildīs savu uzdevumu, piešķirot ēstgribu rosinošu aromātu!