Ko darīt ar pārpalikušiem gurķiem? Ātras idejas pirms tie kļūst mīksti

© Pixabay.com

Gurķi vasarā mēdz vairoties kā sēnes pēc lietus – viens pirkts salātiem, otrs no omītes, trešais atnests no kaimiņiem… Līdz vienā brīdī atklājas, ka ledusskapī slēpjas vesela kaudze, un daži jau kļūst mīksti. Lūk, 5 idejas, kas prasīs pavisam maz laika, bet ļaus gudri izmantot pāri palikušos gurķus, kopā ar “bonappetit.com”.

Ātrie marinētie gurķīši jeb “gurķi burkā”

Sagriez gurķus ripiņās vai šķēlēs, vai arī tikai nogriez galiņus, saliec burkā kopā ar ķiploku daiviņu, pāris piparu graudiem un diļļu kātu. Pārlej ar uzvārītu etiķūdeni (ūdens + neliels daudzums etiķa, sāls, cukura) un atstāj ledusskapī uz dažām stundām. Ideāli pie grilētas gaļas vai sviestmaizēm.

Pixabay.com

Aukstā gurķu zupa

Sablendē gurķus ar kefīru, piparmētru, šķipsniņu sāls un pāris pilieniem citrona sulas. Pasniedz aukstu, vēlams ar ledu vai atdzesētā bļodiņā. Viegla, garda un atsvaidzinoša maltīte karstā dienā.

Gurķu ūdens

Viens no vienkāršākajiem trikiem - sagriez gurķus ripiņās un pievieno ūdenim kopā ar piparmētru vai citrona šķēli. Dzer visas dienas garumā - tas gan atsvaidzina, gan palīdz izdzert vairāk ūdens.

Pexels.com

Zaļais smoothie ar gurķi

Blenderī liec gurķi, spinātus, ābolu vai citronu, un nedaudz ūdens vai kokosriekstu ūdens. Rezultāts - viegls, detoksējošs dzēriens, kas ir gan zaļš, gan labs. Piemērots brokastīm vai pēcpusdienas “restartam”.

Gurķu sejas maska

Ja pāris šķēles vairs neizskatās tik ēdamas - izmanto tās skaistumkopšanā! Uzliec uz sejas vai acīm kā atsvaidzinošu kompresi. Gurķis nomierina, mitrina un palīdz mazināt pietūkumu, īpaši pēc negulētas nakts vai karstas dienas.

Pexels.com

Tā vietā, lai pārpalikušie gurķi pārtaptu par zaļu, mīkstu un nekad nederīgu lietu ledusskapī, dod tiem otro dzīvi. Mazliet izdomas - un pat ne pārāk svaigs gurķis kļūs patiešām noderīgs vai nu virtuvē, vai vannasistabā.

Dzīvesstils

Ananass ir ne tikai garšīgs tropu auglis, bet arī vērtīgu uzturvielu avots. Ananasus var ēst un baudīt kā daļu no sabalansēta uztura vairākos veidos. Tos var lietot neapstrādātus, grilētus vai ceptus. Tos bieži pievieno smūtijos, saldējuma konditorejas izstrādājumos, salsās, dzērienos un citur.

Svarīgākais