Triki ar saldēšanu, pareizu iepakošanu un grauzdēšanu. Padomi, kā pagarināt maizes mūžu vasarā

© Pexels.com

Vasaras tveice un mitrums nereti veicina to, ka maizīte vai nu pārāk ātri sakalst, vai arī sapelē. Taču ar pāris vienkāršiem trikiem maizes mūžu var pagarināt pat vairākas reizes – un tā saglabājas gan garšīga, gan droša lietošanai, raksta “thekitchn.com”.

Saldēšana - labākais draugs

Lai maize nebojājas, visdrošākā metode ir to sasaldēt. Sagriez šķēlēs, ieliec hermētiskā maisiņā un saldē. Kad vajag - vienkārši izņem un iemet tosterī vai uz pannas. Šādi maize ne tikai nebojājas, bet iegūst kraukšķīgu apvalku, kad to sagrauzdē.

Pareiza uzglabāšana - ne ledusskapī!

Pretēji populāram mītam - ledusskapī maize ātrāk sacietē, nevis saglabājas. Tās vietā izmanto elpojošu maisiņu (auduma, papīra) vai koka maizes kasti, ko novieto vēsā, sausā vietā, prom no tiešiem saules stariem.

Pexels.com

Grauzdēšana - ja maize jau sāk sacietēt

Ja maize šķiet nedaudz sakaltusi - tosteris, panna vai cepeškrāsns var tai atgriezt dzīvību. Viegls apsildīšanas triks var padarīt pat vakardienas bulciņu kraukšķīgu un patīkamu.

Papildu padoms: neliec karstu maizi maisiņā

Ja esi tikko izcepis vai iegādājies svaigu, siltu maizi, ļauj tai pilnībā atdzist, pirms to liec jebkurā iepakojumā - citādi kondensāts veicinās pelējuma veidošanos.

Lai maize kalpotu ilgāk un nezaudētu savu garšu, pietiek ar dažiem gudriem soļiem. Saldēšana pa daļām, pareiza kastes vai maisiņa izvēle un grauzdēšana palīdzēs ne tikai izvairīties no izšķērdēšanas, bet arī ikdienā baudīt patīkami kraukšķīgu un svaigu maizi.

Dzīvesstils

Ananass ir ne tikai garšīgs tropu auglis, bet arī vērtīgu uzturvielu avots. Ananasus var ēst un baudīt kā daļu no sabalansēta uztura vairākos veidos. Tos var lietot neapstrādātus, grilētus vai ceptus. Tos bieži pievieno smūtijos, saldējuma konditorejas izstrādājumos, salsās, dzērienos un citur.

Svarīgākais