Tomātu un jauno kartupeļu vasaras salāti ar avokado un kaltētām tomātu skaidiņām

© Pexels.com

Sātīgi, bet svaigi salāti, kur apvienojas jūlija tomātu saldums, viegls pikantums, kartupeļu maigums un avokado krēmīgums. Kaltētas tomātu skaidiņas piešķir īpašu tekstūru un eleganci! Ar recepti dalās “Saveur.com”.

Sastāvdaļas (2-3 porcijām):

500 g jauno kartupeļu

250 g sarkano un dzelteno tomātu (ideāli - ķirštomāti)

1 vidējs avokado

1 mazs sīpols vai lociņi

1 sauja svaiga bazilika

1 ēd.k. kapātu pētersīļu

2 ēd.k. olīveļļas

1 tējk. medus vai kļavu sīrupa

1 ēd.k. baltvīna etiķa

1/2 tējk. čili pārslu (pēc garšas)

Sāls, pipari pēc garšas

Kaltētas tomātu skaidiņas (var iegādāties veikalā vai pagatavot mājās)

unsplash.com

Pagatavošana:

Nomazgā kartupeļus, vāri ar mizu sālsūdenī, līdz mīksti (apmēram 15-20 min). Atdzesē un sagriez ripiņās vai kubiņos.

Tomātus sagriez lielākos gabalos, avokado nomizo un sagriez kubiņos. Sīpolu smalki sakapā.

Lai izveidotu mērcīti, sajauc olīveļļu, baltvīna etiķi, medu, čili pārslas, sāli un piparus. Pievieno smalki sakapātus garšaugus.

Visus dārzeņus un kartupeļus sajauc kopā ar mērci.

Pexels.com

Kā mājās pagatavot kaltētas tomātu skaidiņas

Sagriez ļoti plānās šķēlītēs tomātu, uzklāj uz cepamā papīra un žāvē cepeškrāsnī uz zemākās temperatūras (ap 50-60°C) vairākas stundas līdz tie kļūst kraukšķīgi.

Pasniedz salātus bļodā, pārkaisot ar kaltētajām tomātu skaidiņām - tās piešķirs tekstūru un izsmalcinātību.

Vari pievienot nedaudz grauzdētu lazdu riekstu vai čia sēklu, lai papildinātu tekstūru.

Ja vēlies, salātus vari papildināt ar viegli grilētu vistas fileju vai grilētu kazas sieru.

Šie salāti ir lieliski kā vieglas pusdienas vai vakariņas dārzā.

Dzīvesstils

Ananass ir ne tikai garšīgs tropu auglis, bet arī vērtīgu uzturvielu avots. Ananasus var ēst un baudīt kā daļu no sabalansēta uztura vairākos veidos. Tos var lietot neapstrādātus, grilētus vai ceptus. Tos bieži pievieno smūtijos, saldējuma konditorejas izstrādājumos, salsās, dzērienos un citur.

Svarīgākais