Ievēro, pirms dzer piparmētru tēju katru dienu

© Pexels.com

Piparmētru tēja - atsvaidzinoša, nomierinoša un dabīga. Tā kļuvusi par vienu no populārākajiem augu dzērieniem gan Latvijā, gan citur pasaulē. Daudzi to izvēlas pēc maltītes vai vakarā pirms miega, un šķiet, ka tas ir nevainīgs ieradums. Taču vai to patiešām ieteicams dzert katru dienu? Skaidro “www.medicalnewstoday.com”.

Kāpēc piparmētru tēja ir tik iecienīta

Piparmētrai piemīt dabiskas spējas:

nomierināt gremošanas sistēmu

atsvaidzināt elpu

atvieglot vieglus galvassāpju simptomus

mazināt saspringumu

Tās aromāts pats par sevi rada relaksējošu efektu, un tā nesatur kofeīnu, kas padara to piemērotu arī dzeršanai vakarā.

unsplash.com

Kāpēc jābūt piesardzīgiem

Lai gan piparmētru tēja ir lielisks dabisks līdzeklis, pastāv dažas situācijas, kurās to labāk lietot retāk vai konsultēties ar ārstu.

Gastroezofageālā refluksa (GERD) gadījumā

Piparmētra var atslābināt barības vada apakšējo sfinkteri, ļaujot kuņģa skābei vieglāk nonākt barības vadā, kas var saasināt dedzināšanas sajūtu.

Grūtniecības laikā

Lai gan parasti tiek uzskatīta par drošu, lielos daudzumos lietota piparmētra dažām sievietēm var izraisīt sliktu dūšu vai paaugstinātu jutību. Vienmēr ieteicams konsultēties ar ārstu.

Alerģijas vai paaugstināta jutība

Lai arī reti, daži cilvēki var izjust alerģisku reakciju pret piparmētru vai tās ekstraktiem.

Pixabay.com

Kā dzert piparmētru tēju pareizi

1-2 tases dienā parasti ir droši lielākajai daļai cilvēku

Izvēlies tīru, kvalitatīvu piparmētru (kaltētu vai svaigu)

Vari kombinēt ar citiem augiem - piemēram, kumelīti, citronmelisu vai ingveru

Piparmētru tēja var būt ļoti patīkams un veselīgs ieradums, bet arī dabīgām lietām ir sava robeža. Ja jūti, ka pēc tējas rodas diskomforts vai gremošanas traucējumi, iespējams, vērts to baudīt retāk vai nomainīt ar citu augu dzērienu!

Dzīvesstils

Ananass ir ne tikai garšīgs tropu auglis, bet arī vērtīgu uzturvielu avots. Ananasus var ēst un baudīt kā daļu no sabalansēta uztura vairākos veidos. Tos var lietot neapstrādātus, grilētus vai ceptus. Tos bieži pievieno smūtijos, saldējuma konditorejas izstrādājumos, salsās, dzērienos un citur.

Svarīgākais