Ceptas olas ir ļoti iecienīts brokastu ēdiens - tās ir ļoti viegli un ātri pagatavot, taču izrādās, ka ne visi zina, kā tās pareizi cept, raksta “TCH”.
Ikdienas steigā daudzi bieži pieļauj kādu būtisku kļūdu, proti, cep olas, kas tikko izņemtas no ledusskapja. Tomēr pieredzējuši pavāri saka, ka to nevajadzētu darīt.
Kāpēc nedrīkst cept aukstas olas?
Krasas temperatūras izmaiņas negatīvi ietekmēs topošā ēdiena konsistenci - tiklīdz sakarsētā pannā parādīsies auksta ola, tās dzeltenums ļoti ātri sacietēs, savukārt olbaltumvielas ilgi paliks šķidras.
Ja dzeltenums jau ir izcepies vai pat pārcepies, un olbaltumvielas joprojām ir šķidras, tad gards rīta olu kultenis neizdosies.
Arī olas garša būs mazāk izteikta, tāpēc nevarēsiet pilnībā izbaudīt ēdienu.
Pavāri brīdina - nesteidzieties cept olas tūlīt pēc to izņemšanas no ledusskapja! Ļaujiet tām vismaz minūti vai divas pastāvēt istabas temperatūrā. Vēl labāk - izņemiet olas no ledusskapja iepriekš, tad noteikti nebūs nekādu problēmu.