Izņemiet no ledusskapja laikus - pavārs skaidro, kāpēc nevajadzētu cept aukstas olas

© Pexels.com

Ceptas olas ir ļoti iecienīts brokastu ēdiens - tās ir ļoti viegli un ātri pagatavot, taču izrādās, ka ne visi zina, kā tās pareizi cept, raksta “TCH”.

Ikdienas steigā daudzi bieži pieļauj kādu būtisku kļūdu, proti, cep olas, kas tikko izņemtas no ledusskapja. Tomēr pieredzējuši pavāri saka, ka to nevajadzētu darīt.

Pexels.com

Kāpēc nedrīkst cept aukstas olas?

Krasas temperatūras izmaiņas negatīvi ietekmēs topošā ēdiena konsistenci - tiklīdz sakarsētā pannā parādīsies auksta ola, tās dzeltenums ļoti ātri sacietēs, savukārt olbaltumvielas ilgi paliks šķidras.

Ja dzeltenums jau ir izcepies vai pat pārcepies, un olbaltumvielas joprojām ir šķidras, tad gards rīta olu kultenis neizdosies.

Arī olas garša būs mazāk izteikta, tāpēc nevarēsiet pilnībā izbaudīt ēdienu.

Pavāri brīdina - nesteidzieties cept olas tūlīt pēc to izņemšanas no ledusskapja! Ļaujiet tām vismaz minūti vai divas pastāvēt istabas temperatūrā. Vēl labāk - izņemiet olas no ledusskapja iepriekš, tad noteikti nebūs nekādu problēmu.

Dzīvesstils

Kura ir netīrākā vieta mājās? Visticamāk, minētu tualeti, vai ne? Atvainojiet — griešanas dēlis ir netīrākais, un lūk, kāpēc. Kopš bērnības mums mācīts, ka mikrobi ir visur. Tomēr, lai gan tie var būt visur esoši, dažās vietās to ir daudz vairāk nekā citās.