Tā ir īsta bezglutēna maltīte ar olbaltumvielām. Tortiljas aizstāšana ar salātiem ir lieliska, ja vēlas samazināt kaloriju daudzumu. Saņemsiet papildu uzturvielas bez tukšajām kalorijām.
Obligāti nav jāizmanto ledus salāti. Izmēģiniet savus iecienītākos lapu zaļumus, piemēram, kāpostus vai romiešu salātus. Atcerieties, ka lapām jābūt pietiekami lielām, lai varētu ietīt šīs gardās vakariņas ar augstu olbaltumvielu un zemu ogļhidrātu saturu.
Ja vēlaties padarīt šo maltīti vegānu, nomainiet vistu pret iecienītāko vegānu olbaltumvielu, piemēram, tofu.
SASTĀVDAĻAS
700 gr iepriekš pagatavotu vistas gabaliņu
1 gurķis
lociņi pēc garšas
60 gr Indijas riekstu
1,5 ēdamkarotes svaigas piparmētras
200 gr sarīvētu burkānu
sojas mērce
laims
60 gr saulespuķu sēklu sviesta
ledus salātu galviņa
PAGATAVOŠANA
Sagrieziet vistu nelielos gabaliņos. Sagrieziet gurķi nelielos gabaliņos un rupji sakapājiet sīpolu, Indijas riekstus un piparmētru. Lielā bļodā sajauciet kopā ar sarīvētiem burkāniem.
Sajauciet šo maisījumu ar pusi sojas mērces un pusi laima sulas.
Lai pagatavotu mērci, nelielā bļodā sajauciet mīkstu saulespuķu sēklu sviestu, atlikušo sojas mērci un laima sulu, un nedaudz ūdens, ja nepieciešams, lai sasniegtu mērces konsistenci.
Uz ledus salātu lapām uzlieciet vistas gaļas maisījumu, pēc tam sarullējiet un baudiet ar mērci.