Pesto mērce no veikala var būt ātrs glābiņš vakariņām, taču reizēm tai pietrūkst garšas dziļuma vai svaiguma. Par laimi, ir vienkāršs veids, kā to uzlabot, raksta “Bon Appétit”.
Zaļā bazilika pesto burciņa glabājas daudzos ledusskapjos kā glābiņš brīžiem, kad nav laika gatavot. Taču bieži vien veikalā pirktais pesto ir pārāk sāļš, taukains vai vienkārši - garlaicīgs. Labā ziņa? Ir viens vienkāršs papildinājums, kas mērci var padarīt garšas ziņā daudz tuvāku svaigi blendētai - un tā ir citrona sula vai rīvēta citrona miziņa.
Kāpēc citrons?
Citrona skābums atsvaidzina, līdzsvaro eļļainumu un izceļ bazilika aromātu. Pievienojot pāris pilienus svaigi spiestas citrona sulas vai šķipsniņu rīvētas citrona miziņas, pesto kļūst dzīvīgāks, aromātiskāks un tuvāks “mājas sajūtai”.
Skābums ir viens no galvenajiem garšas balansa elementiem, ko bieži veikalā ražotajās mērcēs apiet, jo tas saīsina produktu derīguma termiņu. Tāpēc šis mazais papildinājums var mainīt visu.
Vēl citi ātri uzlabojumi - ja ir vēlme!
Tējkarote svaigi rīvēta parmezāna vai pecorino siera - piedos garšas dziļumu.
Daži pilieni "extra virgin" olīveļļas - maigākai tekstūrai.
Smalki sakapāts svaigs baziliks - uzreiz atsvaidzina smaržu un krāsu.
Nākamreiz, kad atver pesto burciņu, iemaisi tajā pāris pilienus citrona sulas un nogaršo - pārmaiņas būs tūlītējas. Tā ir viena no vienkāršākajām un efektīvākajām “virtuves viltībām”, lai lētiem produktiem piešķirtu gardāku un svaigāku sajūtu.
Vēlies mājās gatavotu pesto? Izmēģini šīs receptes!