Vasara atnāk ar saules piepildītiem vakariem un svaigiem zaļumiem - ir laiks atklāt jaunas garšas! Izmēģināsim trīs viegli pagatavojamas un pārsteidzošas pesto versijas, izmantojot rukolu, pētersīļus un spinātus. Šie zaļumi piešķir klasiskajam pesto jaunas krāsas un iederas gan salātos, gan grilētos ēdienos. Ar receptēm dalās “Allrecepes.com” eksperti.
Rukolas-mandeļu pesto
Sastāvdaļas: rukola, mandeles (vai valrieksti), ķiploks, Parmezāns, olīveļļa, sāls.
Pagatavošana: blendē rukolu, riekstus un ķiploku līdz rupjam maisījumam, tad lēni ielej olīveļļu un beigās pievieno sieru. Rezultātā sanāks pikants un aromātisks pesto.
Spinātu un rukolas pesto
Sastāvdaļas: baby spināti, rukola, mandeles (vai valrieksti), ķiploks, Parmezāns, sāls, eļļa.
Pagatavošana: līdzīgi kā iepriekš, tikai ar zaļumu sajaukumu, kas rada maigu, viegli piparotu un zaļgani svaigu garšu.
Pētersīļu + spinātu + rukolas pesto ar ķirbju sēklām
Sastāvdaļas: spināti, rukola, pētersīļi, Parmezāns, ķirbju sēklas, ķiploks, citrona sula, olīveļļa, sāls.
Pagatavošana: blendē spinātus, rukolu, pētersīļus, ķirbju sēklas un ķiplokus; lēnām pievieno eļļu un citrona sulu. Rezultātā izdosies veselīgs, bagātīgi zaļš pesto ar papildus tekstūras akcentu no sēklām.
Kāpēc šie pesto ir īpaši piemēroti vasarai?
Viegli, ātri, svaigi: pagatavo 10-15 minūtēs no sezonas zaļumiem.
Daudzveidīgs pielietojums: lieliski gan salātos, gan ar grilētiem dārzeņiem, pastu, sendvičiem vai maizēm.
Barojošs un inovatīvs: vari izmantot rukolu, pētersīļus, spinātus un ķirbju sēklas, atklājot jaunas tekstūras un aromātus.
Pesto ir lielisks veids, kā izmantot svaigus zaļumus! Aizmirsti par klasiku - vasara ir ideāls laiks ļauties radošumam virtuvē. Šie trīs pesto varianti - no rukolas, spinātu un pētersīļu kombinācijām - nodrošina negaidītus, taču ierasto garšu papildinošus paveidus. Gatavi 5-15 minūtēs, viegli pielāgojami un perfekti gan siltām vasaras vakariņām, gan ātrām brokastīm.