Viesības - vai jūs esat namamāte vai viesis vienmēr ir lieliska ideja -, bet brīžos, kad virtuvē nav vēlmes vai iespējas darboties ar cepeškrāsni, nākas palauzīt galvu - ar ko pacienāt? “TheKitchn.com” piedāvā pārbaudītas idejas, kuras var sagatavot bez cepšanas – garšīgi, glīti un praktiski.
Sāļā plate: siera, krekeru un dārzeņu mikslis
Neprasa daudz sagatavošanas laika, lieliska, lai paņemtu līdzi. Vari kombinēt:
vairākus sierus (cietais, kazas, kūstošais),
olīvas, kaltētus tomātus, marinētus gurķīšus,
grieztus burkānus, papriku vai gurķus,
dažādus krekerus vai mini grissini.
+ bonuss: vari pielikt kādu mērcīti - piemēram, humusu vai pesto.
Mini uzkodas uz iesmiņiem
Mazie kociņi ar:
ķirštomātiem,
mozzarella bumbiņām,
bazilika lapiņām.
Pārlej ar olīveļļu + balzamiko. Izskatās lieliski, garšo vēl labāk.
Maizītes “pašapkalpošanās” stilā
Paņem bageti vai grauzdiņus + uzkodu bļodiņas ar:
avokado masu (var pat ar dakšiņu saspaidīt + citrons + sāls),
krēmsieru ar zaļumiem,
šķiņķi, siļķi vai sālītu lasi,
lociņiem vai mikrozaļumiem.
Katrs saliek sev, ko grib. Minimāla sagatavošana - maksimāls efekts.
Augļu plate ar šokolādes mērci
Sagriez arbūzu, vīnogas, persikus vai ābolus.
Vari uztaisīt arī ātro šokolādes mērci:
tumšā šokolāde + karsta saldā krējuma lāse = fondī sajūta bez vārīšanas.
Grieķu jogurta deserts burciņās
Mazās burciņās liec:
grieķu jogurtu,
medu vai kļavu sīrupu,
ogas vai augļus,
virsū riekstus vai granolu.
Izskatās glīti, garšo kā no kafejnīcas.
Lavašmaizītes ar pildījumu
Sagriež šķēlēs kā ruleti. Pildījumi:
krēmsiers + kūpināts lasis + dilles,
humuss + rīvēts burkāns + paprika,
vistas gaļa + salātlapas + sinepju mērce.
Apsien ar diedziņu vai saspraud ar zobu bakstāmo - estētiski!
Padoms: ja karsts, ņem līdzi aukstuma somu vai termomaisu.
Tas saglabās garšas un paglābs produktu kušanas.
Ne viss, kas garšīgs, ir jācep. Ar nelielu radošumu un pareizajām sastāvdaļām var sagatavot uzkodas vai desertus, kas patīk visiem - arī tev, jo nebūs jāstāv pie karstas plīts.