Vistas filejas gatavošana bez kļūdām: atklāj galveno noteikumu

© Foto: pixabay.com

Ja vistas fileja tiek pagatavota nepareizi, tā var kļūt sausa un sīksta. Lai pagatavotu vārītu vistas fileju, ir svarīgi noņemt ādu un taukus, kā arī izmantot aukstu, tīru ūdeni un izvēlēties iecienītākās garšvielas.

Tās var būt lauru lapa, melnie pipari, ķiploki, sīpoli, kurkuma un garšaugi - tie piešķir ēdienam pikantu aromātu un garšu, nepievienojot papildu sāli un mērces.

Gaļu ieteicams sālīt gatavošanas beigās vai pēc tās - tādā veidā tā saglabās savu sulīgumu, pastāstīja uztura speciālists Nikolajs Millers, kā pagatavot gaļu, lai tā sanāktu sulīga, garšīga un saglabātu maksimālu labumu, vēsta DoctorPiter.

Gatavošanas laiks ir atkarīgs no vistas filejas veida: veselu ar kaulu gatavo 30-35 minūtes, fileju bez ādas - 20-25 minūtes, bet sagrieztu gabaliņu - 10-15 minūtes.

Foto: pixabay.com

Lai fileja būtu īpaši sulīga, var izmantot "atlikušā siltuma" metodi: izslēdziet uguni piecas minūtes pirms beigām un atstājiet fileju karstā buljonā zem vāka vēl uz 15-20 minūtēm. Gaļa ir gatava, kad caurdurot sula ir dzidra un iekšējā temperatūra ir vismaz 74°C. Pēc vārīšanas fileju labāk atdzesēt buljonā.

Dzīvesstils

Kura ir netīrākā vieta mājās? Visticamāk, minētu tualeti, vai ne? Atvainojiet — griešanas dēlis ir netīrākais, un lūk, kāpēc. Kopš bērnības mums mācīts, ka mikrobi ir visur. Tomēr, lai gan tie var būt visur esoši, dažās vietās to ir daudz vairāk nekā citās.