Atri pagatavojamās nūdeles jeb ātri vārāmie “Ramen” tipa makaroni ir viens no populārākajiem “slinkajiem” ēdieniem – ātri, lēti un vienkārši. Bet tas nenozīmē, ka tām jāgaršo vienmuļi! Ar tikai dažiem papildinājumiem vari pārvērst šo maltīti par ko daudz bagātīgāku un gardāku, iesaka “Bon Appétit”.
Ko pievienot?
Ola
Viens no vienkāršākajiem veidiem, kā uzlabot nūdeles. Olu vari:
iecilāt zupā karstā ūdenī;
uzvārīt mīkstu olu (vāri 6-7 min) un pievienot, sagrieztu ripiņās;
vai apcept kopā ar nūdelēm - tas piešķirs tekstūru.
Zemesriekstu sviests
Tikai viena ēdamkarote zemesriekstu sviesta (vēl labāk - ar čili vai sezamu) padarīs nūdeles krēmīgas un sātīgas. Īpaši labi garšos kopā ar sojas mērci un laima sulu.
Kokosriekstu piens
Pārvērt nūdeles par ēdienu taizemiešu stilā - pievieno nedaudz kokosriekstu piena, čili pārslas un mazliet cukura. Rezultāts būs maigs, bet ar raksturu.
Citronzāle vai laima lapa
Citronzāles vai laima lapas pievienošana novārījumā piešķir aromātu, kas atsauc atmiņā Āzijas virtuvi.
Svaigi spināti, zaļumi, tofu vai pupiņas
Pievieno šķipsniņu svaiguma vai proteīna, ja vēlies veselīgāku variantu.
Vēl mazliet iedvesmai
Ātrā versija pad thai - pievieno zemesriekstu sviestu, laima sulu, sojas mērci, zaļos sīpolus.
Karija nūdeles - kokosriekstu piens + karija pasta.
Brokastu ramen - cepta ola, sacepti dārzeņi un nedaudz bekona vai siera.
Ātri pagatavojamās nūdeles nav tikai studentu ēdiens - ar dažām papildu sastāvdaļām vari pagatavot garšīgu, siltu maltīti, kas joprojām neprasa vairāk par 10 minūtēm. Eksperimentē un pielāgo pēc savas garšas!