Garšaugi ilgāk svaigi: vienkārši uzglabāšanas triki

© Pexels.com

Garšaugi ne tikai papildina ēdienu garšu, bet arī piešķir tam dzīvīgumu un svaigumu. Taču bieži vien svaigi nopirktie vai dārzā izaudzētie garšaugi ātri kļūst vārgi un zaudē savu aromātu. Kā tos pareizi uzglabāt? Stāsta “The Kitchn”.

Lai izvairītos no nevajadzīgas pārtikas izšķērdēšanas un vienmēr baudītu aromātiskus zaļumus, ir svarīgi zināt, kā tos pareizi uzglabāt. Lūk, daži vienkārši, bet efektīvi padomi, kas palīdzēs saglabāt garšaugus svaigus ilgāk!

Pirmkārt, pirms uzglabāšanas nomazgā garšaugus aukstā ūdenī un uzmanīgi nosusini, lai novērstu lieku mitrumu, kas var veicināt pelējuma veidošanos.

Tad vari izvēlēties vienu no šīm metodēm - piemēram, ielikt garšaugus ūdens glāzē kā puķes vai pārklāt ar plastmasas maisiņu un novietot ledusskapī. Šī metode īpaši labi der tādiem garšaugiem kā pētersīļi, koriandrs un baziliks. Garšaugus ar cietākiem stiebriem, piemēram, timiānu, rozmarīnu vai majorānu, ieteicams glabāt nosusinātus, ietītus sausā papīra dvielī ledusskapī, jo tiem nepatīk pārmērīgs mitrums.

Pexels.com

Vēl viens efektīvs veids, kā saglabāt garšaugus svaigus ilgāk, ir to sasaldēšana.

Var sasmalcināt garšaugus un likt tos ledus kubiciņu formās, pievienojot ūdeni vai olīveļļu - tā sagatavotos garšaugus var ērtāk izmantot ēdienu gatavošanā un izvairīties no to bojāšanās.

Ar šiem vienkāršajiem paņēmieniem ne tikai pagarināsi garšaugu svaigumu, bet arī samazināsi pārtikas izšķērdēšanu un ietaupīsi naudu. Pamēģini jau šodien un ievies šos ieradumus savā ikdienā.

Lasi arī, kā izaudzēt pašam savu garšaugu dārziņu uz palodzes.

Dzīvesstils

Kura ir netīrākā vieta mājās? Visticamāk, minētu tualeti, vai ne? Atvainojiet — griešanas dēlis ir netīrākais, un lūk, kāpēc. Kopš bērnības mums mācīts, ka mikrobi ir visur. Tomēr, lai gan tie var būt visur esoši, dažās vietās to ir daudz vairāk nekā citās.