Ne vienmēr ir laiks vai vēlēšanās vārīt, sautēt un maisīt. Bet siltu, veselīgu maltīti var pagatavot arī tad, ja virtuvē nevēlies pavadīt vairāk par 10 minūtēm – un bez ieslēgtas plīts. Tā saucamā “slinkā zupa” ir ideāla atbilde – tajā viss jau ir gatavs, vajag tikai sajaukt un uzsildīt, raksta “EatingWell.com”.
Slinkā zupa ir siltu produktu kombinācija, kur viss jau ir termiski apstrādāts. Atliek tikai salikt sastāvdaļas bļodā, apliet ar karstu ūdeni vai buljonu - un pusdienas vai vakariņas gatavas. Tā var būt gan dārzeņu zupa, gan sātīga pupiņu vai lēcu bāze, vai pat mazliet eksotiska versija ar kokosriekstu pienu.
3 piemēri, ko izmēģināt
Vidusjūras zupa
Konservēti turku zirņi (noskaloti)
Sauja svaigu spinātu
Smalcināti kaltēti tomāti eļļā
Nedaudz fetas vai kazas siers
Aplej ar karstu dārzeņu buljonu un pārkaisi ar timiānu
Āzijas “ramen” mājas stilā
Rīsu nūdeles (pārliet ar verdošu ūdeni un ļauj mīkstināties 3-5 min)
Iepriekš pagatavots tofu vai cepts vistas gabaliņš
Sarīvēts burkāns un daži spināti
Aplej ar karstu ūdeni, pievieno sojas mērci un dažus pilienus sezama eļļas
Krēmīgā lēcu zupa
Konservētas sarkanās lēcas
Sarīvēts burkāns un kāds vārīts kartupelis
Karote kokosriekstu piena vai grieķu jogurta
Aplej ar karstu ūdeni, pievieno kariju vai kurkumu
Padomi
Ūdens vietā izmanto gatavu vai šķīstošu buljonu - tas piešķir vairāk garšas.
Sastāvdaļas vari sagatavot iepriekš un uzglabāt ledusskapī atsevišķos traukos.
Vari izmantot arī pāri palikušus vakariņu produktus - vārītus graudaugus, ceptus dārzeņus, kādu mērces karoti.
“Slinkā zupa” nav slinkums - tā ir efektivitāte. Tā ļauj ēst siltu, sabalansētu ēdienu arī aizņemtās dienās, neupurējot uztura kvalitāti, kā arī izmantot pāri palikušo ēdienu no citām maltītēm. Ideāli aizņemtajiem darba dienu vakariem! Izmēģini arī šo ātro vakariņu ideju.