Lazanja pannā

© Pexels.com

Lazanja pannā - tā ir klasiskās ceptās lazanjas garšas, taču to ir daudz vienkāršāk un ātrāk pagatavot, turklāt viss tiek pagatavots vienā pannā! Ar recepti dalās “Southern Living”.

Lazanja pannā varbūt nav klasiskākā šī itāļu ēdiena versija, taču tajā joprojām ir visas iecienītākās garšas un faktūras, un tā tiek pagatavota vienā pannā un mazāk nekā stundas laikā.

unsplash.com

Sastāvdaļas

1 ēdamkarote olīveļļas

250 pikantas desas

1 mazs dzeltenais sīpols, sasmalcināts

3 lielas ķiploka daiviņas, smalki sagrieztas

1 tējkarote itāļu garšvielas

1 burciņa makaronu mērce (piemēram, tomātu mērce ar baziliku)

1 glāze liellopa buljona

9 lazanjas plāksnes, sadalītas kumosa lieluma gabaliņos

3/4 tējkarotes sāls

1/2 tējkarotes maltu melno piparu

1 glāze ricotta siera

smalki sarīvēts Parmezāna siers

1 glāze mocarella siera, sasmalcināta

svaigas saplucinātas bazilika lapas

Pexels.com

Pagatavošana

Cepiet desu, sīpolus un ķiplokus - uzsildiet eļļu lielā pannā ar augstu malu uz vidēji augstas uguns. Pievieno desu gabaliņos, cep apmēram 5 minūtes. Pievieno sīpolu; cep, laiku pa laikam maisot, līdz tas ir mīksts, apmēram 3 minūtes. Pievienojiet ķiplokus un itāļu garšvielas; cep, nepārtraukti maisot, līdz smaržo, apmēram 1 minūti.

Pievieno makaronu mērci un buljonu - pievienojiet pannā makaronu mērci, burciņu izskalojiet ar buljonu, un ielejiet buljona-mērces maisījumu pannā. Iemaisa salauztās lazanjas plāksnes, sāli un piparus.

Pexels.com

Nosedziet ar vāku un uzkarsējiet līdz vārīšanās temperatūrai. Samaisiet, samaziniet siltumu un vāriet uz lēnas uguns, laiku pa laikam maisot, līdz lazanjas plāksnes ir mīkstas, 15 līdz 18 minūtes.

Tikmēr uzkarsē cepeškrāsni un mazā bļodā samaisiet kopā rikotu, parmezānu, atlikušo sāli un piparus. Pannai virsū uzlieciet rikotas maisījumu. Vienmērīgi apkaisa ar mocarellu.

Cepiet uzkarsētā cepeškrāsnī, līdz siers ir izkusis un nedaudz brūns, 3 līdz 5 minūtes. Pirms pasniegšanas ļaujiet atdzist 5 minūtes. Dekorē ar svaigu baziliku.

Lai labi garšo!

Svarīgākais