Ja meklējat veselīgu alternatīvu veikalā nopērkamajiem saldumiem, šī mājās gatavotās ķirbju marmelādes recepte būs īsts atradums.
Šīs košās, gardās un smaržīgās marmelādes konfektes ir tik garšīgas, ka bērni nekad neuzminēs, cik veselīgas tās patiesībā ir. Ukraiņu pavāre Džeina Lubovica Facebook dalījās ar šo mājās gatavoto veselīgo kārumu recepti.
SASTĀVDAĻAS:
350 g ķirbja mīkstums;
30 g želatīns;
Cukurs (vai tā aizstājējs, pēc garšas);
Citronskābe (šķipsniņa uz tējkarotes gala);
Vanilīns (aromātam);
Auksts ūdens želatīna mērcēšanai.
PAGATAVOŠANA
Vāra ķirbja mīkstumu, līdz tas ir mīksts. Labāk to cept cepeškrāsnī vai tvaicēt. Galvenais, lai to varētu viegli pārvērst biezenī.
Kamēr ķirbis vārās, nelielā bļodā pārlej želatīnu ar aukstu ūdeni un ļauj tam uzbriest.
Mīksto ķirbja mīkstumu sablendē gludā biezenī. Pievieno pēc garšas cukuru, šķipsniņu citronskābes patīkamai skābuma iegūšanai un nedaudz vanilīna. Visu rūpīgi samaisa.
Uzbriedināto želatīnu viegli uzsilda (nevārot), līdz granulas pilnībā izšķīst. Šķidro želatīnu ielej siltajā ķirbju biezenī un samaisa.
Ļauj maisījumam nedaudz atdzist. Kamēr tas vēl silts, to ielej silikona formiņās (derēs konfekšu vai ledus gabaliņu formiņas). Ievieto ledusskapī uz dažām stundām, līdz pilnībā sastingst.
Kad marmelāde ir sastingusi, uzmanīgi izņem to no formiņām. Izbaudiet šo gardo un veselīgo mājās gatavoto desertu!
Vairāk recepšu lasiet šeit.