Leģendāro kanēļa rullīšu vienkāršā recepte

© Foto: pixabay.com

Kanēļa rullīši ar krēmīgu glazūru ir kļuvuši par kulinārijas cepumu simbolu. Šī ēdienu blogeres Katerinas Tarasenko recepte palīdzēs pagatavot rullīšus vēl gardākus nekā kafejnīcā gatavotos.

SASTĀVDAĻAS:

10 g rauga

30 g cukura

1 ola

160 ml piena

300-320 g kviešu miltu

6 g sāls

30 g sviesta

Pildījumam:

170 g cukura

50 g sviesta

1 tējk. kanēļa

200 g maskarpone

1 ēdk. citronu sulas

Foto: pixabay.com

PAGATAVOŠANA

  • Bļodā liek raugu, cukuru, olu un pienu un labi samaisa. Pēc tam pievieno miltus un sāli, tad iemaisa sarīvētu sviestu.
  • Atstāj mīklu uzrūgt 1 stundu.
  • Pildījumam bļodā sajauc cukuru, sviestu un kanēli.
  • Izrullē mīklu un vienmērīgi izklāj pildījumu. Pēc tam mīklu sarullē.
  • Izgriež rullīšus, izmantojot auklu, un liek tos uz cepšanas paplātes.
  • Atstājiet tos siltā vietā uz 35 minūtēm, lai tie uzrūgtu.
  • Krēmam bļodā sakuļ kopā 100 g cukura, maskarponi un citronu sulu.
  • Cep 160°C temperatūrā 35 minūtes. Beigās uzsmērē krēmu pa virsu rullīšiem, un tie ir gatavi ēšanai.

Vairāk receptes lasiet šeit.