Kā pagatavot neticami garšīgu kompotu no arbūza?
Kompots (franču valodā “maisījums”) ir deserts, kura izcelsme ir viduslaiku Eiropā un kas tiek gatavots no veseliem augļiem vai to gabaliņiem cukura sīrupā. Veseli augļi tiek vārīti ūdenī ar cukuru un garšvielām. Kā pagatavot neticami garšīgu kompotu no arbūza? Blogere Džeina Lubovica piedāvā vienkāršu recepti.
SASTĀVDAĻAS:
1 kg arbūza mīkstums
400 g cukura
2 litri ūdens
PAGATAVOŠANA
Arbūzs jāsagriež vidēja lieluma kubiņos (2x2 cm).
Sajauc ūdeni ar cukuru un uzvāra, lai viss cukurs izšķīst. Pievieno sīrupam sagriezto arbūzu, atkal uzvāra. Atstāj uz 15 minūtēm.
Pēc tam pārlej arbūza mīkstumu burkā, atkal uzvāra sīrupu un pārlej arbūzu burkā ar šo karsto sīrupu.
Aizver vākus. Tas arī viss - gatavs. Garša ir vienkārši neticama!
Vairāk receptes lasiet šeit.