Viena sastāvdaļa, lai padarītu vistas zupu gardāku un… skaistāku

© pexels.com

Ja vēlaties uzlabot savu iecienīto vistas zupas recepti, pavāri iesaka pievienot kādu sastāvdaļu, kas jau varētu būt paslēpusies jūsu garšvielu atvilktnē, iesaka “express.co.uk”.

Laikapstākļiem kļūstot vēsākiem, nekas nelīdzinās bļodiņai ar siltu zupu. Zupa ir viena no tām lietām, ko ir viegli pagatavot no nulles, izmantojot klasiskas sastāvdaļas. Neatkarīgi no tā, vai dodat priekšroku dārzeņu zupai, sātīgam vistas buljonam vai krēmīgai tomātu zupai, jūs atradīsiet receptes ikvienai klasiskajai garšai, kā arī neskaitāmas variācijas.

Vistas zupa ir klasika, taču ir veids, kā padarīt recepti “vēl gardāku”, norāda pavārmākslas profesionāle Kristīna Maniana - lai vistas zupa izskatītos un garšotu labāk, ieteicams pievienot kurkumu.

unsplash.com

Ko dara kurkuma? Kristīna norādīja, ka šī maigā garšviela zupai piešķir “unikālu, zemes, piparotu un viegli muskusa garšu”.

Viņa paskaidroja, ka mērķis nav pārspēt ēdiena garšu, bet gan panākt, lai viesi, baudot recepti, jautātu: “Kas ir šī apburošā garša?”

Papildus garšas piešķiršanai pavāre atzīmēja, ka kurkuma vistas zupai piešķir “krāšņu krāsu”, kas liek tai “izskatīties iespaidīgi”.

Kristīna piebilda: “Šis produkts izceļ izcili zeltaino nokrāsu, ko asociē cilvēku saista ar vistas zupu.”

Lai pareizi izmantotu kurkumu vistas zupās, pavāre iesaka garšvielu “uzziedināt” - tas nozīmē garšvielas uzsildīšanu, lai atbrīvotu tās ēteriskās eļļas, tādējādi atklājot tās pilnīgo garšu.

unsplash.com

Skaidrojot procesu, Kristīna saka: “Lai gan daži pavāri karstajam buljonam pievieno neapstrādātus klasiskos vistas zupas dārzeņus, piemēram, burkānus, sīpolus un selerijas, es tos viegli apcepu pirms pievienošanas buljonam, tas rada lielisku iespēju kurkumai uzziedēt.

Pēc tam, kad dārzeņi ir apcepti, es iemaisu kurkumu, ļauju tam vārīties apmēram minūti un tad pievienoju buljonā.”

Nedaudz kurkumas pietiek ilgam laikam, tāpēc pārliecinieties, ka nepievienojat pārāk daudz, jo tā garša var ātri mainīties no bagātīgas un uz “spēcīgu un rūgtu”.

Sāciet, pievienojot pusi tējkarotes, pagaršojiet un pēc tam pievienojiet vairāk, atkarībā no jūsu gaumes.

Lasiet arī, kāpēc tiem, kam pāri 50, jāēd vistas buljons.