kurkuma

9.aug
Un tas nav ingvers vai ķiploki, kā varētu domāt. Lai gan tie būs labi palīgi  aukstajā sezonā. Tieši kurkumai piemīt spēja aktivizēt imūnsistēmu, un gandrīz katras mājsaimnieces virtuvē ir šī spilgti dzeltenā garšviela. Tas viss attiecas uz tajā esošo polifenola savienojumu – kurkumīnu, kam var būt arī pretvīrusu, pretsēnīšu un pretmikrobu īpašības.
7.jan 2020
Kurkuma tiek uzskatīta par garšvielu karalieni un ne velti - tā ne tikai piešķir ēdienam garšu un krāsu, bet labvēlīgi ietekmē arī mūsu veselību. Kurkuma nāk no Indijas, kur jau izsenis augstu tiek vērtētas arī tās ārstnieciskās īpašības.
7.nov 2019
Amerikāņu zinātnieki noskaidrojuši, ka kurkuma var saturēt svinu, kam ir neirotoksiska ietekme, vēstīts "Phys.org".
20.feb 2017
Brīnumlīdzekļu nav, un tāda nav arī kurkuma (curcuma longa), kas ir ingveru dzimtas augs skaisti dzeltenā krāsā. Un tomēr kurkumas sakne jau izsenis tiek izmantota medicīnā, un to dēvē gan pat par mūžīgās jaunības eliksīru.
9.jun 2016
Pirmā iepazīšanās ar kurkumu, attālu ingvera radinieci, pašiem to nezinot, bieži sākas ar karija nobaudīšanu. Tieši kurkuma ir viena no nemainīgajām karija sastāvdaļām, kas piešķir tam skaisti dzelteno krāsu, ko satur tās pigmenti, un arī izteiksmīgo garšas niansi, ko dod ēteriskās eļļas. Indijā kurkumai veltīti cildinoši apzīmējumi, to sauc gan par zelta dievieti, gan par mūžīgās jaunības eliksīru. Jau vismaz četrus tūkstošus gadu kurkumu lieto ājurvēdas medicīnā asinsrites uzlabošanai, smadzeņu darbības veicināšanai, aknu, ādas un kaulu veselībai, tai bijusi ierādīta goda vieta arī dažādās reliģiskās un sadzīviskās ceremonijās.
26.mai 2015
Šis dzēriens palīdzēs nostiprināt imūnsistēmu, regulēt cukura līmeni asinīs, uzlabot atmiņu, attīrīt ādu, turklāt tam piemīt arī spējas samazināt svaru.