Smadzenēm, kas patērē līdz pat 20% no kopējiem ķermeņa resursiem, ir nepieciešams specializēts uzturs, lai uzturētu maksimālu sniegumu.
Neirologs identificējis galvenos pārtikas produktus, kas jāiekļauj uzturā, lai uzlabotu smadzeņu darbību, atmiņu, koncentrēšanās spējas un aizsargātu kognitīvās funkcijas.
Speciālists identificējis piecas galvenās ēdienu grupas.
Spilgtas krāsas dārzeņi un augļi (citrusaugļi, ogas, spināti, burkāni). Tie ir bagāti ar antioksidantiem — C, E, A vitamīniem — un flavonoīdiem, kas aizsargā smadzeņu šūnas no bojājumiem.
Treknas zivis (lasis, skumbrija, siļķe). Omega-3 taukskābju avots, kas stiprina neironu membrānas un uzlabo nervu impulsu pārraidi.
Veseli graudi un pākšaugi (auzas, griķi, bulgurs, kvinoja). Pateicoties to sarežģītajiem ogļhidrātiem, tie nodrošina smadzenes ar stabilu enerģiju bez straujām cukura līmeņa svārstībām asinīs.
Lapu zaļumi, aknas, olas un rieksti. Tie satur B grupas vitamīnus, kas ir kritiski svarīgi neirotransmiteru sintēzei un nervu šūnu aizsardzībai. Ūdens. Neirologs uzsver, ka pat viegla dehidratācija nekavējoties ietekmē spēju koncentrēties un atcerēties informāciju.