Mēs bieži saskaramies ar jautājumu - mazgāt olas, pirms liekam tās ledusskapī, vai ne? Atbilde nav vienkārša, jo viss atkarīgs no olas izcelsmes un noliktavas apstākļiem. Skaidro “Martha Stewart”.
Kāpēc nevajadzētu mazgāt olas pirms glabāšanas
Olas dabiski ir pārklātas ar aizsargkārtu, kas palīdz bloķēt baktēriju iekļūšanu un mitruma zudumu. Ja olas nomazgā ar ūdeni, šī plēvīte tiek noņemta, atstājot olas porainas un arī vairāk uzņēmīgas pret mikrobiem. Tāpēc mazgāšana ir ieteicama tikai tieši pirms lietošanas.
Kur un kā pareizi glabāt olas?
Kā pārbaudīt olu svaigumu mājās
Ūdens tests
Piepildi bļodu ar aukstu ūdeni un ieliec tajā olu:
Atverot olu, nepatīkama sēra smaka liecina par bojāšanos.
Ja olu sakrata un dzird šķidrumu, tā vairs nav svaiga.
Visdrošāk ir pēc iespējas ilgi saglabāt olu dabisko aizsargkārtu, nemazgājot tās. Pārbaudot kvalitāti ar vienkāršiem paņēmieniem, tu ne tikai nodrošinies pret pārtikas bojāšanos, bet arī saglabā ēdienu drošību un garšu.
Mazās ikdienas izvēles - kā pareizi glabāt un pārbaudīt olas - var būtiski ietekmēt to svaigumu un kvalitāti.
Vai zini, kāpēc nav ieteicams cept aukstas, tikko no ledusskapja izņemtas olas?