Viegla kūka no ābolu biezeņa un ogām

© Foto: depositphotos.com

Ābolu biezenis ir galvenā sastāvdaļa vienkāršā, bez cepšanas pagatavojamā trīs sastāvdaļu kūkā, kas ir tikpat garšīga, cik estētiski pievilcīga, pateicoties šim pārsteidzošajam papildinājumam.

Ābolu biezenis var būt garda piedeva, un tas piešķir arī saldu nostalģijas pieskārienu sāļām maltītēm, bet vai zinājāt, ka to var pagatavot arī par vieglu, saldu desertu, neizmantojot cepeškrāsni?

Bez cepšanas mākoņkūka tiek gatavota tikai no trim sastāvdaļām: ābolu biezeņa, zemenēm (vai citām ogām un augļiem) un paciņas želatīna. Rezultāts ir ne tikai deserts, kas ir skaists un rozā tonī, bet arī tāds, kas ir viegls, salds un atsvaidzinošs, bez pievienota cukura, sviesta vai olām.

Pats labākais ir tas, ka tas ir klasisks deserts bez cepšanas. Lai to pagatavotu, jāuzvāra nedaudz ūdens, jāsajauc sastāvdaļas uz plīts, lai izšķīdinātu želatīnu, un jāiemaisa ābolu biezenis, jāielej traukā un pēc tam jāievieto ledusskapī vismaz uz divām stundām, lai tas sastingst, raksta thetakeout.com.

Šim ātrajam, vienkāršajam un atsvaidzinošajam desertam ir daudz citu garšu profilu. Lai iegūtu rudenīgāku noskaņu, ķirbju mākoņkūku var pagatavot, izmantojot konservētu ķirbju pīrāga pildījumu. Šis deserts būs bagātīgs garšā un sātīgs, taču joprojām ar vieglu pēcgaršu, ideāli piemērots maltītes papildināšanai.

Tikmēr melleņu mākoņkūka ir vēl viena bezcepšanas želatīna un ābolu biezeņa mākoņkūka, kas pagatavota ar melleņu un ābolu biezeni, lai iegūtu saldu, pikantu garšu un spilgti zili violetu krāsu.

Kā izmantot ābolu biezeni, lai uzlabotu saldākas un sāļākas receptes

Kā sastāvdaļa ābolu biezenis var būt daudzu desertu sastāvdaļa. Pateicoties savai tekstūrai un saldumam, ābolu biezenis var piešķirt kūkām un smalkmaizītēm papildu garšu, vienlaikus palīdzot tām iegūt vieglu un mitru konsistenci.

Tā var būt īpaši noderīga sastāvdaļa vegāniskiem desertiem, jo ​​tā palīdz saglabāt tos mitrus bez olu, piena vai citu dzīvnieku izcelsmes produktu pievienošanas.

Patiesībā ābolu biezenis var piešķirt vairāk garšas un līdzsvara arī sāļajiem ēdieniem. Piemēram, tā palīdz veidot mērci bagātīgiem, sātīgiem vācu stila gaļas ēdieniem, piešķirot mērcei gan saldumu, gan tekstūru, kā arī var būt noderīga bārbekjū stila mērcē, kas lieliski sader ar vistu.

Ābolu biezenis ir arī galvenā sastāvdaļa Veiled Maiden, tradicionālā norvēģu ābolu un krējuma parfē, kas ir viegls, krēmīgs un parasti tiek pasniegts augstās glāzēs.

Sautētu ābolu un bumbieru, rīvmaizes, garšvielu un krējuma ēdiens ir viens no Norvēģijas iecienītākajiem tradicionālajiem desertiem ("Veiled Maiden" nosaukums ir saistīts ar dažādiem izcelsmes stāstiem).

Ekrānšāviņš

Plīvurotā jaunava (Veiled Maiden) recepte

SASTĀVDAĻAS (6 porcijas)

4 šķēles melnas maizes, sagrieztas kubiņos

1 ēdamkarote sviesta

20 g sasmalcinātu valriekstu

2 āboli vārīšanai

2 gatavi, bet stingri bumbieri

1 citrona sula

1 gabaliņš kanēļa mizas, 3-4 cm

3 krustnagliņas

2 ēdamkarotes pūdercukura

2 ēdamkarotes vaniļas cukura

250 g svaiga biezpiena

250 ml putukrējuma

PAGATAVOŠANA

Ievietojiet maizes kubiņus un valriekstus pannā kopā ar sviestu un vāriet uz vidējas uguns, ik pa laikam apmaisot, apmēram 5 minūtes.

Tikmēr nomizojiet, izņemiet serdes un sagrieziet ābolus un bumbierus un apkaisiet ar citrona sulu, lai tie neapbrūnētu.

Augļus pannā vāriet ar nedaudz ūdens, kanēli, krustnagliņām, 1 ēdamkaroti pūdercukura un 1 ēdamkaroti vaniļas cukura. Ik pa laikam apmaisiet, līdz āboli izjūk, 10-15 minūtes. Ļaujiet atdzist.

Lai pagatavotu virskārtu, bļodā sajauciet biezpienu, atlikušo cukuru un vaniļas cukuru.

Atsevišķā bļodā saputojiet krējumu, līdz veidojas stingras putas, pēc tam uzmanīgi iecilājiet biezpiena maisījumā.

Pasniegšanai servēšanas glāzēs kārtām izklājiet maizi un riekstus (atlieciet nedaudz sasmalcinātu riekstu dekorēšanai) un sagatavotos augļus. Pārlejiet ar krējumu un pārkaisiet ar atliktajiem riekstiem.