Dzīvojam skaisti

Vakar, 18:03
Vienkārša recepte svētku galdam. Šīs mīkstās siera bumbiņas ar spilgti zaļumiem ir ideāla uzkoda. Tās var ātri pagatavot un izskatās svinīgi. Lielisks variants zviedru vai ģimenes svētku galdam.
27.nov
Var viegli apgrauzdēt cukurķirbi, sviesta ķirbi un pēc tam iegūt biezeni maizes cepšanai. Tādā veidā jūs iegūsit vairāk grauzdētu un karamelizētu garšu. Var arī tvaicēt vai vārīt, lai gan zudīs cepšanas papildu garšu.
26.nov
Sātīgs un veselīgs brokastu variants, ar kuru var tikt galā pilnīgi katrs! Prosas putra ir universāls ēdiens. To var izmantot kā piedevu, pagatavot brokastīs vai pievienot kā pildījumu konditorejas izstrādājumiem.
25.nov
Šis tītara gaļas un kāpostu sautējums, kas sastāv no maltas tītara gaļas, kāpostiem, burkāniem un tomātiem, vēsās dienās nodrošinās garšīgu komfortu mājās. Ja vēlaties maltīti vēsā laikā vai kārojat komfortablu ēdienu, šis kāpostu sautējums ir atbilde. Šis sautējums ir ne tikai garšīgs, bet arī barojošs.
25.nov
“Mums māca, ka tieksme pēc ēdiena ir kaut kas, kas ir jākontrolē un kam ir jāpretojas, taču, ja nu ir cita pieeja? Lai gan tieksmei pēc ēdiena var būt daudz iemeslu, ir daudz stresa faktoru, kas slēpjas zem uztura piramīdas un izpratnes par ēdienreizēm,” raksta healthline.com.
25.nov
Dažiem cilvēkiem labāk ir izlaist pirmo ēdienreizi, lai izvairītos no bīstamām sekām veselībai. Labi zināms teiciens vēsta: "Ēd brokastīs pats, pusdienās dalies ar draugu un dod vakariņas ienaidniekam." Un daudzi dod priekšroku to ņemt vērā ikdienā, uzskatot rīta maltīti par svarīgāko un obligātu labai vielmaiņai, enerģijas palielināšanai un fizisko un garīgo spēju stimulēšanai. Bet izrādās, ka brokastis dažos gadījumos var nodarīt nopietnu kaitējumu. Un labāk būtu no tā atteikties vispār.
24.nov
Virtuves huligāns Pipars stāsta, ka šie ir salāti ar raksturu. “Vēl var pievienot vārītu kartupeli un skābētus kāpostus un tad būs vinegrets, bet, ja tos nepievieno, tad sanāks salāti. Un ļoti garšīgi salāti,” iedrošina Pipars.
23.nov
“Jo aukstāks laiks aiz loga, jo vairāk vakarus gribas pavadīt mājās, skatoties filmas un aicinot ciemos draugus. Kādi tusiņi bez uzkodām? Un kādas uzkodas bez mērcītēm? No tā visa izriet, ka garajos un tumšajos vakaros mērcītes ir pat obligātas,” atzīmē virtuves huligāns Pipars.
23.nov
Āboli (Malus domestica) ir visvairāk patērētie augļi daudzās pasaules valstīs. Tiem ir dažādas krāsas un garšas, un tos parasti ēd neapstrādātus kā uzkodu vai gatavo ceptiem izstrādājumiem. Ābolus izmanto arī sidru, sulu, ievārījumu un vīna ražošanai, raksta Health.
22.nov
Kāpostu lapu un lapu kāpostu zaļumi veido garšīgu kombināciju šajā veselīgajā, garšīgajā garnīrā, kur zaļumi ir apvienoti ar olīveļļu, ķiplokiem, sāli, melnajiem pipariem un citronu sulu, lai garšotu un piešķirtu aromātu. Tas ir izcils veids, kā ēst dārzeņus.
21.nov
Tikai daži cilvēki mizo augļus un dārzeņus, taču tas ir ārkārtīgi svarīgi. Tā paziņojuši zinātnieki no Anhui Lauksaimniecības universitātes Ķīnā.
20.nov
Plovs ir viens no populārākajiem ēdieniem dažādās pasaules virtuvēs, taču tā variācijas spēj pārsteigt pat izsmalcinātākos gardēžus. Un dažas receptes var būt diezgan labvēlīgas ķermenim.
19.nov
Majonēzes pagatavošana aizņem tikai apmēram piecas minūtes. Un tās garša, ja ievēro visas nianses, ir vienkārši izcila - bieza, maiga un neticami apetītlīga.
18.nov
Zivi vislabāk sālīt pašam – tā iegūst produktu, kas būs garšīgs, veselīgs un ekonomisks.
18.nov
Virtuves huligāns Pipars sveic tautiešus Latvijas dzimšanas dienā ar recepti, kas patiks visām gaumēm.
17.nov
Svētdienas ir ne tikai ģimenes, bet arī lutināšanas dienas. Tam piekrīt arī virtuves huligāns Pipars, kurš stāsta, ka sanāks ļoti saldi, ja āboli nebūs skābi.
16.nov
Virtuves huligāns Pipars atklāj, lai uzceptu bagātīgu sēklu maizi, nevajag nekādas mākslas un zināšanu – tikai sajaukt visu kopā un ieslēgt cepeškrāsni.
15.nov
Kartupeļu vārīšanā nav nekā aizraujoša. Taču tā ir būtiska gatavošanas tehnika, kas ir pirmais solis, lai pagatavotu daudzus ēdienus, piemēram, kartupeļu biezeni, kartupeļu salātus un vienkārši vārītus kartupeļus.
15.nov
Pasaules vēsturē nav otra tik bieži pieminēta dzēriena kā vīns. Pats Jēzus ūdeni pārvērta vīnā, savukārt grieķu dievs Dionīss sevī iemiesoja cilvēka un dabas dzīves cikliskumu. Viņa vārds no trāķiešu valodas nozīmē “dieva dēls”. Vīns ir dievu dzēriens, ko viņi dod cilvēkiem, lai baudītu, līksmotu un aizmirstos.
14.nov
“Lielisks veids, kā atrast līdzsvaru starp uzturvielām bagātu un enerģētisko pārtiku, ir plānot uzturvielām bagātas maltītes. Ēdot uzturvielām bagātu maltīti, var samazināt kopējo kaloriju skaitu un palielināt uzturvielu skaitu, ko indivīds patērē ēdienreizes laikā,” raksta extension.usu.edu.
13.nov
Nepieciešamas apmēram 30 minūtes – ideāli piemērots brokastīm. Biezpiena plācenīšus var pagatavot gan uz pannas, gan cepeškrāsnī. Īpaši iecienīti ir sulīgie biezpiena plācenīši.
13.nov
“Vai esat kādreiz apstājies, lai padomātu par to, cik daudz lēmumu par pārtiku un ēšanu mēs pieņemam katru dienu? Katru dienu tiekam pārpludināti ar ārējiem ēšanas signāliem vai vides izraisītājiem, kas var ietekmēt to, ko ēdam un cik daudz ēdam,” raksta extension.usu.edu.