Lēcu maize ir barojošs produkts ar augstu olbaltumvielu un šķiedrvielu saturu. Tā nesatur glutēnu, ir piemērota veģetāriešiem un tiem, kas ievēro veselīgu uzturu, un var kalpot kā alternatīva tradicionālajiem kviešu produktiem, iesaka ēdienu blogeris Alekss Mils.
SASTĀVDAĻAS:
200 g sarkano lēcu
500 ml ūdens
2 olas
100 g skābā krējuma (15%)
1 tējk. cepamā pulvera
1/2 tējk. sāls
1/2 tējk. paprikas
1/2 tējk. žāvēta ķiploka
1/4 tējk. malto piparu
Pārkaisīšanai: sezama sēklas, čili, oregano

PAGATAVOŠANA
Lēcas iemērciet ūdenī uz nakti. Nolejiet ūdeni, pēc tam pievienojiet olas, skābo krējumu, sāli, cepamo pulveri, piparus, papriku un kaltētus ķiplokus un visu sablendējiet blenderī.
Ielejiet mīklu cepšanas pannā, kas izklāta ar cepampapīru, un pārkaisiet ar garšvielām vai sēklām.
Cepiet 180°C temperatūrā 45 minūtes.
Vairāk recepšu skatiet šeit.
View this post on Instagram