Vienkārša recepte barojošai, sātīgai maizei no lēcām

© Ekrānšāviņš no Instagram

Lēcu maize ir barojošs produkts ar augstu olbaltumvielu un šķiedrvielu saturu. Tā nesatur glutēnu, ir piemērota veģetāriešiem un tiem, kas ievēro veselīgu uzturu, un var kalpot kā alternatīva tradicionālajiem kviešu produktiem, iesaka ēdienu blogeris Alekss Mils.

SASTĀVDAĻAS:

200 g sarkano lēcu

500 ml ūdens

2 olas

100 g skābā krējuma (15%)

1 tējk. cepamā pulvera

1/2 tējk. sāls

1/2 tējk. paprikas

1/2 tējk. žāvēta ķiploka

1/4 tējk. malto piparu

Pārkaisīšanai: sezama sēklas, čili, oregano

Foto: freepik.com

PAGATAVOŠANA

Lēcas iemērciet ūdenī uz nakti. Nolejiet ūdeni, pēc tam pievienojiet olas, skābo krējumu, sāli, cepamo pulveri, piparus, papriku un kaltētus ķiplokus un visu sablendējiet blenderī.

Ielejiet mīklu cepšanas pannā, kas izklāta ar cepampapīru, un pārkaisiet ar garšvielām vai sēklām.

Cepiet 180°C temperatūrā 45 minūtes.

Vairāk recepšu skatiet šeit.