Kartupeļu pankūkas ir pārsteidzoši grūti pagatavot pareizi. Šis ir viens no vaininiekiem, kam jūs, iespējams, nepievēršat pietiekami lielu uzmanību. Lūk, kā no tā izvairīties.
Pašam gatavojot kartupeļu pankūkas, rodas tāda gandarījuma sajūta. Jūs nomizojat kartupeļus, sarīvējat tos ar rokām, iemetat karstā pannā; un cerat, ka šoreiz būs citādi. Šoreiz kartupeļu pankūkas būs tikpat labas kā restorāna. Bet tās tik un tā sanāk lipīgas. Tās pielīp pie pannas. Bet var sākt, izvairoties no lielākajām kļūdām, ko cilvēki pieļauj, gatavojot kartupeļu pankūkas, taču paturiet prātā, ka īstais ienaidnieks ir ūdens, raksta thetakeout.com.
Lai atrisinātu šo problēmu, neizlaidiet svarīgu soli perfektu kartupeļu pankūku pagatavošanā: to mērcēšanu sālsūdenī. Tas palīdz izvadīt cieti, un tas padara pankūkas brūnas, kraukšķīgas un vienmērīgi izceptas. Mērcēšanas laikā kartupeļi ir rūpīgi jāsakrata. Pēc tam tie pilnībā jāizžāvē. Ieteicams izmantot marli un pēc iespējas labāk izspiest. Jebkurš mitruma daudzums kaitēs perfekti kraukšķīgām kartupeļu pankūkām, jo ūdens klātbūtne kavē tā saukto Mailāra reakciju.
Mailāra reakcija, kas pazīstama arī kā apbrūnināšanas reakcija, tiek izmantota, lai aprakstītu ķīmisko procesu, kurā pārtikas cietes un aminoskābes mijiedarbojas augsta karstuma klātbūtnē. Ūdens neticami labi absorbē siltumu, tāpēc, iemetot mitrus kartupeļus pannā, tie nekļūs brūni vai kraukšķīgi. Vienmēr nosusiniet kartupeļus.

Papildus kartupeļu pankūku gatavošanai Mailāra reakcija ir pamatkoncepcija perfekta steika, zivs, vistas, maizes un daudzu citu ēdienu pagatavošanai. Mācoties gatavot, ir svarīgi apgūt šos pamatjēdzienus, jo tie attiecas uz visu ēdiena gatavošanu, ne tikai uz kartupeļu pankūkām.
Ja uzzinājāt, ka ūdens ir kartupeļu apbrūnināšanas ienaidnieks, tad jūs uzzināsiet, ka ūdens ir arī steika, zivs un vistas apbrūnināšanas ienaidnieks. Tas nozīmē, ka perfektas maltītes pagatavošana mājās nozīmē iemācīties kontrolēt gatavojamā ēdiena ūdens saturu un temperatūru. Gatavošanā patiesībā nav nekādu maģisku triku, tas prasa tikai laiku un praksi.
Piemērojot tos pašus principus, ko apgūstat, gatavojot kartupeļu pankūkas, var noteikt, kāpēc steiki, iespējams, pannā nepaliek brūni: vai vispirms tos nosusināt? Steiku apžāvēšana ir viena no labākajām lietām, ko var darīt, lai iegūtu perfektu brūnumu, īpaši, ja cep steikus pannā (bet pat uz grila tas palīdz).
Otrais faktors šeit ir siltuma uzturēšana gatavošanas laikā, tāpēc lieliska ideja ir ļaut pannai uzsilt. Bet, ja spējat saprast, kā mitrums ietekmē kartupeļus, esat ceļā uz to, lai kļūtu par brīnišķīgu mājas pavāru, kurš vienmēr gatavo perfekti kraukšķīgus un brūnus ēdienus.
Vairāk recepšu lasiet šeit.