Rīta kafija ir rituāls – tās aromāts modina, bet garša noskaņo dienai. Tomēr, ja kafija atdziest, mēs bieži vien to uzsildām mikroviļņu krāsnī. Kāpēc tā nevajadzētu darīt, skaidro “coffeeaffection.com”.
Diemžēl tieši šī ērtība ir viens no iemesliem, kāpēc dzēriens pēkšņi kļūst rūgts un bez garšas. Mikroviļņu krāsns silda nevienmērīgi - šķidruma iekšienē veidojas karstuma punkti, kas pārkarsē eļļas un izmaina aromātiskos savienojumus, bet tieši šīs vielas nosaka kafijas raksturu un līdzsvaru starp rūgtumu un skābumu.

Baristas iesaka: ja vēlies atjaunot siltumu, dari to lēni - uz plīts, līdz temperatūra sasniedz apmēram 60 grādus. Šādā veidā saglabājas gan garšas nianses, gan aromāts.
Ja kafija jau ir atdzisusi pavisam, labāk pagatavot jaunu tasi. Uzsildīta mikroviļņu krāsnī, tā zaudē ne tikai garšu, bet arī aromātisko eļļu struktūru - tieši to, kas piešķir kafijai “dzīvību”.
Lasiet arī, kā kafijas garšu ietekmē ūdens izvēle.