Padomi, kā pareizi nogaršot šokolādi

© Foto: freepik.com

Lai pilnībā izbaudītu kvalitatīvas šokolādes garšu, ar tās apēšanu vien nepietiek.

Galvenais noteikums ir šokolādes temperatūra. Šokolāde, kas tikko izņemta no aukstuma, neatklās savu pilnu aromātisko buķeti. "Patiesā garša atklājas tikai istabas temperatūrā. Ja esat paņēmis konfekti no aukstuma, pagaidiet, līdz tā sasilst," iesaka eksperti.

Šokolādes ēšanas procesam jābūt nesteidzīgam. Kvalitatīvs produkts kūst uz mēles, un tam ir jādod iespēja to izdarīt. "Šokolāde jāēd lēnām. Ļaujiet šokolādei izšķīst pašai," iesaka konditori.

Lai degustācija būtu vēl interesantāka, šokolādi var kombinēt ar pareizajām garšām. "Mandeļu, ķiršu, vaniļas un kanēļa ir labākās un interesantākās iespējas, kas spēj radīt brīnišķīgu un patīkamu pēcgaršu," skaidroja eksperti.

Tomēr kategoriski neiesaka dzert šokolādi kopā ar tēju vai kafiju. Šie dzērieninomāc saldumu maigo garšu un aromātu, neļaujot tiem pilnībā atklāties.