Receptes

31.okt
Lēcu maize ir barojošs produkts ar augstu olbaltumvielu un šķiedrvielu saturu. Tā nesatur glutēnu, ir piemērota veģetāriešiem un tiem, kas ievēro veselīgu uzturu, un var kalpot kā alternatīva tradicionālajiem kviešu produktiem, iesaka ēdienu blogeris Alekss Mils.
31.okt
Veselīgi, sātīgi un tik vienkārši Kuskuss ir viens no tiem produktiem, kas vienlaikus sniedz komfortu un sāta sajūtu, bet ir ļoti vienkārši pagatavojams. Siltie kuskusa salāti ar ķiršu tomātiņiem ir lieliska izvēle gan darba dienas pusdienām, gan vakaram, kad gribas ko sildošu, bet ne smagu. Šajā ēdienā apvienojas graudainā tekstūra, dārzeņu svaigums un citrona notis, kas paceļ garšu jaunā līmenī. Ar recepti dalās “bonappetit.com”.
27.okt
Saldais kartupelis jeb batāte nav tikai moderns dārzenis no veselīga uztura blogiem – tā ir dabiski salda, krēmīga un uzturvielām bagāta sakne, kas Latvijā kļuvusi par īstu rudens dārzeņu karalieni. Batāte satur beta-karotīnu, C vitamīnu un šķiedrvielas, bet tās garša – nedaudz riekstaina un maigi salda – lieliski sader ar pikantām un aromātiskām garšvielām. Izmēģini pagatavot karamelizēto saldo kartupeli ar burkāniem un sīpoliem - lielisks gan kā veģetārs pamatēdiens, gan kā piedeva pie sātīgākiem gaļas ēdieniem. Ar recepti dalās “BBC Food”.
25.okt
Drēgnos vakaros pēc garas darba diena bieži vien alkstam pēc kaut kā silta, salda un komfortablas sajūtas sniedzoša. Taču cukura pārpalikums organismā var būt neveselīgs, radīt smaguma sajūtu vēderā un nav draudzīgs tiem, kas cenšas uzturēt slaido līniju. Labs risinājums ir izmantot siltumu, garšvielas un tekstūru, lai desertu padarītu saldāku bez papildus cukura - izmēģiniet pagatavot siltos ābolus ar riekstiem un kanēli kopā ar “Real Simple”.
24.okt
Kijevas kotlete ir klasisks ukraiņu ēdiens, kas apvieno maigu gaļu ar bagātīgu sviesta garšu un var viegli kļūt par jebkuru pusdienu vai vakariņu centrālo elementu, saka eksperti.
23.okt
Maize var būt daļa no veselīga uztura, ja vien tā ir gatavota no veselīgām sastāvdaļām. Kā mājās cept veselīgu maizi?
21.okt
Sviests ir viens no tiem produktiem, kas bieži šķiet pašsaprotams – uz maizītes, pie kartupeļiem vai pannā cepšanai. Bet pavisam nedaudz radošuma, un parasts sviests pārtop īstā garšu piedzīvojumā! Iesaka “thekitchn.com”.
20.okt
Ābolu biezenis ir galvenā sastāvdaļa vienkāršā, bez cepšanas pagatavojamā trīs sastāvdaļu kūkā, kas ir tikpat garšīga, cik estētiski pievilcīga, pateicoties šim pārsteidzošajam papildinājumam.
19.okt
Kad vajadzīgs ātrs, veselīgs un garšīgs ēdiens, sāļais biezpiena pīrāgs ar dārzeņiem ir ideāla izvēle - tas apvieno krēmīgu tekstūru, svaigas dārzeņu garšas un vieglu aromātu no zaļumiem, radot maltīti, kas der gan brokastīm, gan vieglām vakariņām vai uzkodām. Šī recepte ir vienkārša, ātri pagatavojama un ļauj izmantot sezonas dārzeņus. Ar recepti dalās “BBC Food”.
19.okt
Kad dienas kļūst īsākas un saules gaismas arvien mazāk, daudzi izjūt nogurumu, skumjas vai vienkārši “pelēku” garastāvokli. Tā nav tikai noskaņa – ziemas melanholijai ir arī bioloģisks pamats. Mazāk gaismas nozīmē mazāku serotonīna un D vitamīna daudzumu organismā, kas ietekmē arī to, cik priecīgi un enerģiski jūtamies. Bet labs jaunums ir tas, ka ēdiens var būt viens no vienkāršākajie veidiem, kā palīdzēt smadzenēm atgūt līdzsvaru. Kā? Iesaka “BBC Food”.
18.okt
Sulīgu, aromātisku un vizuāli pievilcīgu vistas gaļas ruleti ar pistācijām var vienkārši pagatavot mājās.
18.okt
Ceptus dārzeņus pagatavot šķiet vienkārši – sagriež, ieliek krāsnī, un gatavs. Bet kāpēc restorānā tie vienmēr ir zeltaini, kraukšķīgi un ar maigu, karamelizētu garšu, kamēr mājās mēdz sanākt vai nu sausi, vai mīksti? Noslēpums ir tehnikā un sīkumos! Ar padomiem dalās “Real Simple” eksperti.
17.okt
Kurš gan nemīl mīkstus, gaisīgus zefīrus, kas kūst mutē? To pagatavošana mājās ir vienkāršāka, nekā šķiet, un neprasa īpašas kulinārijas prasmes. Kulinārijas eksperte Džeina Lubovica dalās pieredzē, kā mājās pagatavot šos smalkos saldumus.
16.okt
Kad rudens iekrāso koku lapas un rīti kļūst vēsi, arvien vairāk kārojas kaut kas silts, mājīgs un aromātisks. Viena no populārākajām sezonas garšām ir ķirbis – un ne tikai zupās vai desertos, bet arī kafijā. Ķirbju kafija ir kļuvusi par īstu rudens klasiku visā pasaulē, un labā ziņa – to ir pavisam vienkārši pagatavot arī mājās! Ar recepti gan siltai, gan aukstai ķirbju kafijai dalās “BBC Food”.
15.okt
Kad ārā kļūst drēgns un šķiet, ka pietrūkst saules gaismas, tieši aromāts spēj radīt sajūtu, ka mājās iemājojis siltums. Šis apelsīnu–rozmarīna kēkss apvieno Vidusjūras siltumu ar rudens mājīgumu – citrusa svaigums, rozmarīna vieglā sveķainā nots un olīveļļas maigums rada īpaši aromātisku desertu. Turklāt to pagatavot ir pavisam vienkārši un receptē nav sviesta! Ar recepti dalās "BBC Food".
14.okt
Ceptas olas ir brokastu ēdiens, kas lieliski garšo ar daudzām piedevām. Tomēr ir pārsteidzošs elements, kas tās pacels nākamajā līmenī.
13.okt
Sākusies ķirbju sezona. Šī unikālā ķirbju sagatavošanas recepte ziemai piešķirs spilgtu, sulīgu un bagātīgu garšu, kas atgādina mango.
12.okt
Ja vēlaties uzlabot savu iecienīto vistas zupas recepti, pavāri iesaka pievienot kādu sastāvdaļu, kas jau varētu būt paslēpusies jūsu garšvielu atvilktnē, iesaka “express.co.uk”.
12.okt
Ābolu pankūkas ir deserts, kam parasti nepieciešamas vairāk nekā ducis dažādu sastāvdaļu, taču šī recepte to ir izcili destilējusi līdz tikai divām sastāvdaļām.
12.okt
Kad dārzs guļ zem sniega segas, uz palodzes var uzziedēt mazs zaļš brīnums – svaigi garšaugi. Tie ne tikai piešķir ēdieniem dzīvīgumu, bet arī rada mājās pavasara sajūtu arī gada aukstajos mēnešos. Lai audzētu zaļumus mājās, nevajag daudz – tikai gaismu, siltumu un nedaudz pacietības, iesaka “gardeningknowhow.com”.
12.okt
Nav nekā labāka par siltu, tikko ceptu šokolādes cepumu aromātu. Šī recepte apvieno saldumu un sāļumu - nelielā jūras sāls piegarša izceļ šokolādes garšu un padara cepumus īpaši baudāmus. Pagatavošana ir vienkārša, un sastāvdaļas atrodamas gandrīz katrā mājā. Ar recepti dalās “BBC Foods”.
12.okt
Banānu kafija ir jauns, moderns dzēriens, kura izcelsme ir Dienvidkorejā un kas strauji iegūst popularitāti, pateicoties tā unikālajai garšai. Recepte ir vienkārša, un, pats galvenais, to var viegli pielāgot savām vēlmēm, pievienojot putukrējumu, šokolādi vai medu.