Meklējat svaigus, vienkāršus gurķu salātus? Šī Džeimija Olivera recepte iepriecinās, ja vēlaties ballītē pie grila pasniegt kaut ko atšķirīgu no makaronu salātiem ar majonēzi.
Vasara ir laiks, kad ēdieniem vēlamies svaigumu, krāsu un aromātu. Zaļie rīsi ar pesto ir ideāls risinājums – tie ir ne tikai vizuāli pievilcīgi, bet arī pilni ar vitamīniem un garšu! Pesto kombinācija no pētersīļiem, koriandra un piparmētru piešķir ēdienam atsvaidzinošu vasaras aromātu un padara rīsus vieglus un gaisīgus. Ar recepti dalās “epicurious.com”.
Vasaras karstumā nekas nav tik veldzējošs kā glāze mājās gatavotas limonādes. Bet kā būtu, ja dzēriens būtu ne tikai garšīgs, bet arī dabiski gāzēts un bagāts ar labajām baktērijām? Fermentētā limonāde ir tieši tāda – atspirdzinošs, viegli dzirkstošs dzēriens, ko var pagatavot bez sarežģītas tehnikas, izmantojot tikai ogas, nedaudz cukura un ūdeni. Ar recepti dalās “culturesforhealth.com”.
Karstās dienās mēs bieži tiecamies pēc kaut kā auksta un viegla. Arbūzs parasti nonāk galdā, sagriezts šķēlēs, taču to var pārvērst arī par aromātisku auksto zupu – sulīgu, saldskābu un atsvaidzinošu! Ar recepti dalās “Delish”.
Šī zupa ir lielisks veids, kā uzņemt vitamīnus un minerālvielas, vienlaikus baudot bagātīgu un maigu garšu. Avokado piešķir zupai krēmīgumu, bet spināti nodrošina dzelzi un antioksidantus. Ingvers pievieno siltu asumu, kas palīdz stiprināt imūnsistēmu, bet kokosriekstu piens padara zupu vēl maigu un aromātisku. Ar recepti dalās “SimplyRecipes”.
Mēs bieži saskaramies ar jautājumu - mazgāt olas, pirms liekam tās ledusskapī, vai ne? Atbilde nav vienkārša, jo viss atkarīgs no olas izcelsmes un noliktavas apstākļiem. Skaidro “Martha Stewart”.
Pārtikas termiņi reizēm liek mums mest ārā produktus, kas patiesībā vēl ir pilnībā lietojami. Medus, ievārījumi, sinepes – tie parasti glabājas ilgi, taču uz iepakojuma rakstītais datums mēdz mulsināt. Vai tiešām jāmest ārā burciņa ar ievārījumu, kurai vakar beidzās “derīguma termiņš”? Ne vienmēr! Skaidro “StillTasty.com”.
Kad sākas ievārījumu, marinējumu un citu labumu gatavošana ziemai, daudzām saimniecēm rodas jautājums – vai drīkst atkārtoti izmantot stikla burciņu vāciņus? Glīti noskrūvējami metāla vāciņi pēc konservu izēšanas šķiet pārāk labi, lai tos izmestu, taču vai tie tiešām vēl der drošai uzglabāšanai? Skaidro “StillTasty.com”.
Vasaras vidus ir kabaču laiks – tie ražo ātri, bagātīgi un reizēm šķiet, ka vairs nezini, ko ar tiem iesākt! Viens no vienkāršākajiem un pārsteidzoši gardajiem veidiem, kā tos izmantot, ir ātrie marinētie kabači burciņā. Ar recepti dalās “NatashasKitchen.com”.
Mērces ir tas mazais “noslēpums”, kas var padarīt pat vienkāršu ēdienu interesantāku un garšīgāku, taču daudzi veikalu gatavie produkti satur liekas sastāvdaļas – konservantus, biezinātājus, cukuru un aromatizētājus, kas ne vienmēr ir nepieciešami mūsu ikdienas uzturā. Tāpēc arvien vairāk cilvēku atgriežas pie vienkāršas, mājās gatavotas klasikas – piemēram, pašu gatavotas sinepju mērces. Izmēģini šo recepti kopā ar “TheKitchn.com”.
Šokolādes trifelēm piemīt greznības atmosfēra, taču to pagatavošana atbaida lielāko daļu mājas saimnieču, bet patiesībā šo gardumu pagatavošanai nepieciešamas tikai divas sastāvdaļas.
Ķiploku eļļa ir viens no tiem produktiem, kas virtuvē noder teju visam – salātu mērcēm, zupām, gaļas un dārzeņu ēdienu aromatizēšanai vai vienkārši uz svaigas maizes šķēles. Tā nav tikai garšas pastiprinātājs, bet arī dabisks antibakteriāls līdzeklis ar sen zināmām ārstnieciskām īpašībām. Tomēr, gatavojot to mājās, jāņem vērā daži svarīgi drošības aspekti. Ar vienkāršu recepti dalās “kitchn.com”.
Salātu mērce, kas pagatavota ar koriandra un avokado, ir ar zemu kaloriju saturu un augstu šķiedrvielu saturu. Tā ne tikai palīdz gremošanai, bet arī veicina ātrāku svara zudumu, piedāvā eatingwell.com
Tā ir īsta bezglutēna maltīte ar olbaltumvielām. Tortiljas aizstāšana ar salātiem ir lieliska, ja vēlas samazināt kaloriju daudzumu. Saņemsiet papildu uzturvielas bez tukšajām kalorijām.
Lady Gaga kokteilis šovasar kļūst populārs, mudinot fanus visā pasaulē malkot šiku Eiropas dzērienu. Vanity Fair YouTube videoklipā ar nosaukumu “Lady Gaga veic melu detektora testu” popzvaigzne atklāja, ka dzer sarkanvīnu nedaudz neparastā veidā, informē nypost.com.
Sātīgi, bet svaigi salāti, kur apvienojas jūlija tomātu saldums, viegls pikantums, kartupeļu maigums un avokado krēmīgums. Kaltētas tomātu skaidiņas piešķir īpašu tekstūru un eleganci! Ar recepti dalās “Saveur.com”.
Kurš gan var atteikties no zeltainām, kraukšķīgām kartupeļu pankūkām? Īpaši, ja tās gatavo pēc šefpavāra Mārtiņa Sirmā ieteikumiem. Viņš zina, kā panākt perfektu konsistenci bez liekām piedevām – tikai kartupeļi, eļļa un pareizā pieeja!
Daudzi padomi gaisīga olu kulteņa pagatavošanai ir saistīti ar sastāvdaļām, temperatūru un gatavošanas metodi, taču arī izmantotie rīki arī ir ļoti svarīgi.