Receptes

Vakar, 18:03
Jūs varat uzlabot ēdiena garšu, pievienojot maltītēm garšaugus un garšvielas. Veikalā nopērkamie garšvielu maisījumi var būt dārgi un bieži vien satur daudz nātrija. Izveidojiet savas garšvielu maisījumu receptes, izmantojot vienkāršas sastāvdaļas.
Vakar, 17:03
Viegli pagatavojama kūka, kas smaržo pēc Ziemassvētkiem.
27.nov
Siera kūkas ar vaniļas krēmu un ogām ir gatavas dažu minūšu laikā un neprasa rauga mīklu. Receptes vienkāršība un sabalansētā garša padarīs šo desertu par iecienītāko katrā virtuvē, ir pārliecināta ukraiņu ēdienu blogere Katerina Procišina.
23.nov
Mīksti citronu cepumi ar smaržīgu pildījumu ir lielisks papildinājums pie tējas vai kafijas. Šī vienkāršā recepte ļauj pagatavot desertu, kas kūst mutē un atstāj svaigu citrusaugļu pēcgaršu, ar ko Instagramā dalījās ēdienu blogere Katerina Procišina.
22.nov
Gardums, kas apvieno auzu cepumu maigumu, baltās šokolādes saldumu un kraukšķīgo "Oreo" tekstūru. Ar recepti dalās “BBC Food”.
20.nov
Vistas tako ir populārs meksikāņu ēdiens, kur apvienota sautēta gaļa ar dārzeņiem, sieru un plāceni. Tako pagatavojas ātri, tos var viegli pielāgot dažādām garšām un tie ir lieliski piemēroti gan neformālām pusdienām, gan ballītei.
18.nov
Dzērveņu mērce saistās ar svētku galdu, taču patiesībā tā ir pārsteidzoši universāla. Saldi skābenā garša piešķir ēdieniem dzīvīgumu, un mērci var izmantot arī brokastīs, pusdienās, vakariņās un desertos.
15.nov
Ar dzērvenēm, ķiršiem vai avenēm – izvēlies savu svētku garšu! Smilšu mīklas trauslums, viegli skābenas ogas un zeltaina restīte virsū rada siltuma un mājīguma sajūtu, kas piestāv arī svētku galdam - šo pīrāgu var gatavot gan ar svaigām, gan saldētām ogām – dzērvenēm, ķiršiem vai avenēm. Ar recepti dalās “Southern Living”.
14.nov
Kraukšķīgi lavaša rullīši ar pildījumu ir lieliska iespēja ātrām un gardām brokastīm. Plāns lavašs pārvēršas zeltainā, aromātiskā rullītī ar sulīgu un aromātisku pildījumu, atklāj ēdienu blogeris Alekss Mils.
12.nov
Karamelizēti sīpoli ir viens no tiem gandrīz maģiskajiem brīžiem: parasti, ikdienišķi sīpoli lēnām pārvēršas mīkstā, zeltainā, smaržīgā, saldi sīrupainā masā. Bet bieži, mēģinot tos ātri apcept, tie kļūst rūgti, cieti, piedeg vai izdalās daudz ūdens un beigās nesanāk nekas īpašs. Kā pagatavot perfektus karamelizētus sīpolus? Raksta “BBC Food”.
12.nov
Šī maigā bumbieru kūka ir pagatavota bez grama miltu, kas ir tikpat laba kā augstas klases kafejnīcās. Tā ir lieliska izvēle mājīgai rudens tējas dzeršanai, saka Lilija Cvita, pavāre un ēdienu blogere, piedāvā RBC.
11.nov
Slavenais šefpavārs Johans Lafers atklāj noslēpumu, kas slēpjas aiz viņa krēmīgā kartupeļu biezeņa. Lūk, kurai sastāvdaļai viņš ir uzticīgs.
9.nov
Zupas ir viens no ērtākajiem ēdieniem – pagatavo lielāku katlu un vari baudīt vairākas dienas. Taču nereti pēc atkārtotas sildīšanas zupa kļūst duļķaina, dārzeņi izjūk, kartupeļi pārvēršas biezputrā. Kā uzsildīt zupu pareizi, skaidro “Simply Living”.
8.nov
Vai olu kultenis garšo nedaudz pliekani? Uzziniet sastāvdaļu, lai iegūtu labāku garšu un kas brokastis pacels jaunā līmenī.
7.nov
Ir receptes, kuru pagatavošanai nav vajadzīgi īpaši notikumi vai svētki - tās ir siltas, mājas un mierpilnas. Šis kēkss ir tieši tāds - mīksts, maigs, vienkāršs, bez pārlieka salduma. Kēkss lieliski izdosies gan ar saldētām ogām, gan ar pāris karotēm ievārījuma – tas piešķir maigu skābumiņu un mājīgu aromātu. Ar recepti dalās “Southern Living”.
5.nov
Ja kārojat kaut ko ātru, maigu un smaržīgu, izmēģiniet šīs ābolu pankūkas. Vienkāršas sastāvdaļas, tikai dažas minūtes pagatavošanai — un jūsu galds būs pilns ar pūkainām, zeltainām pankūkām, kas kūst mutē.
5.nov
Ko pagatavot Mārtiņdienas skolēnu tirdziņiem, šāds jautājums ir biežākais pirms Mārtiņiem, jo daudzās skolās tiek organizēti šie jau par tradīciju kļuvušie pasākumi.
3.nov
Vienkārša, bet eleganta pasta, kas gatava 20 minūtēs. Ideāla vakariņām, kad gribas kaut ko sildošu un aromātisku. Ķiploku maigums, saldie tomāti un krēmīgais mērces pamats rada perfektu līdzsvaru starp vieglumu un sātīgumu. Ar recepti dalās “BBC Food”.
31.okt
Lēcu maize ir barojošs produkts ar augstu olbaltumvielu un šķiedrvielu saturu. Tā nesatur glutēnu, ir piemērota veģetāriešiem un tiem, kas ievēro veselīgu uzturu, un var kalpot kā alternatīva tradicionālajiem kviešu produktiem, iesaka ēdienu blogeris Alekss Mils.
31.okt
Veselīgi, sātīgi un tik vienkārši Kuskuss ir viens no tiem produktiem, kas vienlaikus sniedz komfortu un sāta sajūtu, bet ir ļoti vienkārši pagatavojams. Siltie kuskusa salāti ar ķiršu tomātiņiem ir lieliska izvēle gan darba dienas pusdienām, gan vakaram, kad gribas ko sildošu, bet ne smagu. Šajā ēdienā apvienojas graudainā tekstūra, dārzeņu svaigums un citrona notis, kas paceļ garšu jaunā līmenī. Ar recepti dalās “bonappetit.com”.
27.okt
Saldais kartupelis jeb batāte nav tikai moderns dārzenis no veselīga uztura blogiem – tā ir dabiski salda, krēmīga un uzturvielām bagāta sakne, kas Latvijā kļuvusi par īstu rudens dārzeņu karalieni. Batāte satur beta-karotīnu, C vitamīnu un šķiedrvielas, bet tās garša – nedaudz riekstaina un maigi salda – lieliski sader ar pikantām un aromātiskām garšvielām. Izmēģini pagatavot karamelizēto saldo kartupeli ar burkāniem un sīpoliem - lielisks gan kā veģetārs pamatēdiens, gan kā piedeva pie sātīgākiem gaļas ēdieniem. Ar recepti dalās “BBC Food”.
25.okt
Drēgnos vakaros pēc garas darba diena bieži vien alkstam pēc kaut kā silta, salda un komfortablas sajūtas sniedzoša. Taču cukura pārpalikums organismā var būt neveselīgs, radīt smaguma sajūtu vēderā un nav draudzīgs tiem, kas cenšas uzturēt slaido līniju. Labs risinājums ir izmantot siltumu, garšvielas un tekstūru, lai desertu padarītu saldāku bez papildus cukura - izmēģiniet pagatavot siltos ābolus ar riekstiem un kanēli kopā ar “Real Simple”.