Receptes

18.jūl
Tā ir īsta bezglutēna maltīte ar olbaltumvielām. Tortiljas aizstāšana ar salātiem ir lieliska, ja vēlas samazināt kaloriju daudzumu. Saņemsiet papildu uzturvielas bez tukšajām kalorijām.
15.jūl
Ņemot vērā, ka bageļi ir tikai mīklas aplis, ir neticami, cik grūti ir panākt pareizo tekstūru. Lūk, kāpēc mājās gatavotie beigeļi ir pārāk cieti.
15.jūl
Lady Gaga kokteilis šovasar kļūst populārs, mudinot fanus visā pasaulē malkot šiku Eiropas dzērienu. Vanity Fair YouTube videoklipā ar nosaukumu “Lady Gaga veic melu detektora testu” popzvaigzne atklāja, ka dzer sarkanvīnu nedaudz neparastā veidā, informē nypost.com.
14.jūl
Gurķu sviestmaize ir lieliska vasaras pusdienu sastāvdaļa, taču garša var būt nedaudz pliekana, ja nezināt, ko darāt. Kā pagatavot gardu sviestmaizi?
12.jūl
Sātīgi, bet svaigi salāti, kur apvienojas jūlija tomātu saldums, viegls pikantums, kartupeļu maigums un avokado krēmīgums. Kaltētas tomātu skaidiņas piešķir īpašu tekstūru un eleganci! Ar recepti dalās “Saveur.com”.
12.jūl
Kurš gan var atteikties no zeltainām, kraukšķīgām kartupeļu pankūkām? Īpaši, ja tās gatavo pēc šefpavāra Mārtiņa Sirmā ieteikumiem. Viņš zina, kā panākt perfektu konsistenci bez liekām piedevām – tikai kartupeļi, eļļa un pareizā pieeja!
7.jūl
Daudzi padomi gaisīga olu kulteņa pagatavošanai ir saistīti ar sastāvdaļām, temperatūru un gatavošanas metodi, taču arī izmantotie rīki arī ir ļoti svarīgi.
7.jūl
Gurķi vasarā mēdz vairoties kā sēnes pēc lietus – viens pirkts salātiem, otrs no omītes, trešais atnests no kaimiņiem… Līdz vienā brīdī atklājas, ka ledusskapī slēpjas vesela kaudze, un daži jau kļūst mīksti. Lūk, 5 idejas, kas prasīs pavisam maz laika, bet ļaus gudri izmantot pāri palikušos gurķus, kopā ar “bonappetit.com”.
6.jūl
Ir brīži, kad šķiet, ka ledusskapis ir tukšs… Bet varbūt tur ir aizķērusies paciņa ar olām? Labā ziņa – no olām var pagatavot daudz vairāk nekā tikai vārītu olu brokastīs! Tās ir viens no universālākajiem produktiem, ko iespējams pārvērst gan uzkodā, gan sātīgā maltītē. Te būs 5 vienkāršas idejas, ko vari izmēģināt pat tad, ja mājās šķietami nekā nav, kopā ar “epicurious.com”.
25.jun
Vai zinājāt, ka daži no vecākajiem ēdieniem joprojām tiek gatavoti noteiktos pasaules reģionos? Kuras receptes ir saglabājušās gadu tūkstošiem ilgi un ko ēda mūsu senči?
22.jun
Līgo vakars nav iedomājams bez dziesmām, dejām, ugunskura, vainagiem, kā arī bez svētku mielasta.
8.jun
Lai gan īsti nav tādas lietas kā slikts grilēts siers, ne visas šī sviestmaižu pamatēdiena receptes ir vienādas. Sākot ar sinepju pievienošanu maizei un beidzot ar sāls pārkaisīšanu uz pannas, ir tik daudz veidu, kā pacelt šo sviestmaizi nākamajā līmenī.
7.jun
Biezpiena plācenīši bez miltiem un cukura ir veselīga alternatīva klasiskajai receptei. Tā ir ideāli piemērota tiem, kas ievēro pareizu diētu vai seko līdzi savam svaram. Lūk, ko var pievienot biezpiena plācenīšos miltu vietā.
1.jun
Beigeļu pagatavošana vienmēr ir šķitusi īsts apgrūtinājums — rauga mīkla, vārīšana utt., bet izrādās, ka ir vienkāršāks veids, kā pagatavot beigeļus. Tik vienkārši, ka patiesībā nepieciešamas tikai trīs sastāvdaļas.
31.mai
Olu kultenis ir ideāls brokastu ēdiens. Pašas par sevi olas nav īpaši garšīgas, bet, pievienojot tām dažas garšvielas, zaļumus, sieru vai ko citu, tās viegli uzņems papildu garšas.
13.mai
Pankūkas ir ātri pagatavojamas un tām nav nepieciešamas gandrīz nekādas sastāvdaļas. Ja meklējat ko atšķirīgu, izmēģiniet pankūkas ar mango pildījumu.
10.mai
Simnel kūka ir augļu kūka, kas saistīta ar gavēni un Lieldienām, un to plaši ēd Anglijā, Īrijā, bet daudzās valstīs tā ir arī Mātes dienas kūka, kas izceļas ar mandeļu pastas vai marcipāna slāņiem, parasti viens vidū un viens virsū, un 11 bumbiņām, kas izgatavotas no vienas un tās pašas pastas. Bumbiņas simbolizē 11 Jēzus mācekļus, izņemot Jūdu. Garnē arī ar pavasara ziediem.
3.mai
Latvijas Republikas Neatkarības atjaunošanas dienu daudzās mājās ģimenes un draugu lokā sagaida ar bagātīgi klātiem galdiem. Gatavojoties 4. maija svinībām, “Maxima” kopā ar šefpavāru Lauri Aleksejevu un žurnālisti, grāmatu autori Gundegu Rozi sagatavojusi īpašu kūkas recepti – tajā apvienoti latviski produkti, ar kuriem lepojamies jau gadu desmitiem.
3.mai
Makaroni ir ne tikai maltīte, ko var ātri pagatavot, bet arī maltīte, kas var būt papildināta ar dārzeņiem, veselīgiem taukiem, olbaltumvielām un citām barojošām sastāvdaļām.
27.apr
Jaunas nātres ir ļoti veselīgs zaļums, bagātas ar C, D vitamīnu un ir dzelzs avots. Piemēram, jaunās nātres satur četras reizes vairāk C vitamīna nekā citrons.
22.apr
Lieldienu brīvdienas ir aizritējušas, bet virtuvē joprojām var atrast krāsainās olas? Neatkarīgi no tā, vai atlikušas tikai dažas olas vai vesels grozs, "Maxima Latvija" sadarbībā ar ēdienu blogeri Jušku Padrušku piedāvā trīs olu receptes dažādām gaumēm, ko var viegli pielāgot jebkuram pāri palikušo olu daudzumam.
21.apr
Cieti vārītas olas un majonēze savā dabiskajā stāvoklī ir diezgan vienkārša lieta uz pēcsvētku galda. Olu salātu garša un tekstūra mainīsies, ja pievienosiet interesantas piedevas.