Ēdienu gatavošana no nulles parasti ir vairāk darba nekā vienkārša tā pirkšana veikalā. Bet ar tādām lietām kā sviests šis papildu laiks ir tā vērts. Sviesta kulšana aizņem tikai aptuveni 10 minūtes, un tas ir salīdzinoši vienkārši.
Veselīgas zupas var būt noderīga sabalansēta uztura sastāvdaļa, veicinot svara zudumu un uzlabojot veselību. Tomēr ir svarīgi atcerēties, ka tā nav panaceja un tai nevajadzētu būt uztura pamatā, neņemot vērā individuālās vajadzības.
Lasis ir stingra zivs ar maigu garšu, kas labi pārņem citas garšas. Lasis ar garšvielām, garšaugiem un marinādēm var uzlabot zivs garšu un palīdz tai saglabāt mitrumu un stingrību gatavošanas laikā. Laša sālīšana ar garšvielām aizsargā tā rozā krāsu, neļaujot izdalīties albumīnam — baltam puscietam proteīnam, kas var veidoties, kamēr zivs gatavojas.
Lieldienas jau ir tuvu, un tas nozīmē, ka laiks izvēlēties svētku gardumu receptes. Pēc leģendārās Galisijas pavāres Darias Tsvek receptes pagatavotā Lieldienu kūka ir dzeltena, zeltaina, pūkaina un aromātiska.
Labākais vakariņu variants, pēc ekspertu domām, ir dārzeņi, kas pagatavoti ar nerafinētu augu eļļu, kombinēti ar olbaltumvielu avotu - mājputnu gaļu vai zivi.
Latvijas bērnu uzturs nav pietiekami sabalansēts, atklāj pētījums, ko veica "Norstat". “Latvijā 87% bērnu neuzņem pietiekamu daudzumu zivju, kas ir galvenais omega-3 avots.
Brokoļi ir pretrunīgi vērtēti – neskatoties uz dārzeņa priekšrocībām, ne visiem patīk tā garša. Tomēr brokoļi ir pārsteidzoši, ja tie ir pareizi pagatavoti. Par to, kā pagatavot brokoļus, lai tie būtu garšīgi, stāsta RBC, atsaucoties uz Daily Express publikāciju.
Mimoza, klasisks kokteilis, nav nekas cits kā dzirkstošais vīns un apelsīnu sula, savukārt no saldējuma un baltās šokolādes skaidiņām var iegūt diezgan labu vaniļas mērci. Vēl viena divu sastāvdaļu recepte, kas, šķiet, ir noturīga, ir cepumi, kas pagatavoti tikai no krējuma un miltiem.
Vienkārši, ātri un neticami garšīgi salāti, kas būs lieliska piedeva jebkurām pusdienām vai vakariņām. Vai meklējat vieglus un oriģinālus salātus? Šī recepte ir tieši tas, kas jums nepieciešams.
Lai veselīgie, bet daudzu nemīlētie brokoļi kļūtu par jūsu maltītes gardāko sastāvdaļu, “express.co.uk” eksperti dalās ar ieteikumiem, izmantojot trīs vienkāršas sastāvdaļas, kuras jums, visticamāk, jau ir virtuvē.
Lai gan lielākā daļa cilvēku izlej kartupeļu ūdeni kanalizācijā, kāds slavens šefpavārs saka, ka tā ir liela izšķērdība, un piedāvā alternatīvu risinājumu, raksta “Express.co.uk”.
Viena no mūsdienās populārākajām izvēlēm cepšanas formām ir silikons, taču vai tas tiešām ir pārāks par citiem nepiedegošajiem cepšanas traukiem? Lūk, ko saka eksperti, raksta “Real Simple”.
To, kā vārīt vistu olas, zina visi, jo nav nekā vienkāršāka kā iemest tās ūdenī, pagaidīt līdz sāk vārīties un vārīt 5 līdz 10 minūtes atkarībā no tā, kādu tekstūru vēlamies panākt.
Lazanja pannā - tā ir klasiskās ceptās lazanjas garšas, taču to ir daudz vienkāršāk un ātrāk pagatavot, turklāt viss tiek pagatavots vienā pannā! Ar recepti dalās “Southern Living”.
Tradicionāli kūku pagatavošana prasa daudz laika un sastāvdaļu, turklāt parasti tās ir arī diezgan sātīgas un kalorijām bagātas. Izmēģiniet šo jogurta kūku, kurā netiek izmantots tradicionālais sviests, kopā ar “Express” recepšu autoriem.
Droši vien arī jums ir gadījies nonākt situācijā, kad esat nolēmuši izmēģināt jaunu deserta recepti, un tā pieprasa brūno cukuru. Vai uzreiz jādodas uz veikalu vai varbūt to var aizstāt? Ar padomiem dalās “Southern Living”.
Šī klasiskā kartupeļu pagatavošanas recepte nāk no Grieķijas, un tā piešķir kartupeļiem izsmalcinātu citrona un oregano garšu, kā arī krēmīgumu un īpašu aromātu, raksta “Business Insider”.
Uzkodas rada pirmo iespaidu un nosaka īsto toni svinībām. Tās ne tikai remdē vieglu izsalkumu pirms pamatēdiena, bet arī kalpo kā savdabīgs tilts starp ikdienu un svētku atmosfēru.