Receptes

14.nov 2024
Izbaudiet šo kāpostu brālēnu neapstrādātu vai pagatavotu dažādos ēdienos. Kolrābji var izskatīties kā sakņu dārzenis, bet patiesībā tas ir saistīts ar kāpostiem, ar kāpostu smaržu un brokoļu stublāju garšu. Tas padara to par lielisku alternatīvu kāpostiem vai rāceņiem.
13.nov 2024
Nepieciešamas apmēram 30 minūtes – ideāli piemērots brokastīm. Biezpiena plācenīšus var pagatavot gan uz pannas, gan cepeškrāsnī. Īpaši iecienīti ir sulīgie biezpiena plācenīši.
12.nov 2024
Viegli pagatavojams, bet neticami garšīgs vakariņu variants. Ja meklē veidu, kā iepriecināt savu ģimeni ar garšīgu un sātīgu ēdienu, tad sulīgās vistas kotletes ar bekonu ir tieši tas, kas nepieciešams.
10.nov 2024
Mārtiņdienā bez pīrāgiem neiztikt. Tam piekrīt arī virtuves huligāns Pipars, kurš piedāvā recepti pīrādziņiem ar malto gaļu un sinepēm. Labi garšošot gan silti, gan arī atdzesēti.
9.nov 2024
Virtuves huligāns Pipars piedāvā recepti, kas domāta tām ģimenēm, kas brīvdienās ir iecienījušas virtuvē eksperimentēt.
8.nov 2024
Viegla uzkoda, kas patiks ikvienam. Pastēte ir franču delikatese, kas populāra tās unikālās garšas un tekstūras dēļ. Tas sastāv no dažādām sastāvdaļām, piemēram, gaļas, mājputnu gaļas, zivīm vai dārzeņiem, kas sajaukti ar garšaugiem un garšvielām.
7.nov 2024
Lieliska veselīga un sātīga piedeva pusdienām vai vakariņām. Ja vēlaties ēdienam mazāk kaloriju, daļu kartupeļu nomainiet ar vieglākiem dārzeņiem – gurķiem vai avokado. Lai iegūtu   stiprāku garšu, var pievienot svaigus zaļos sīpolus vai pētersīļus.
7.nov 2024
Olu kultenis ir viens no klasiskākajiem un populārākajiem brokastu ēdieniem. Gadu gaitā šī vienkāršā maltīte ir atkal un atkal uzlabota. Šis klasiskais brokastu ēdiens nepārtraukti attīstās, sākot no padomiem un trikiem, kā pagatavot perfektu olu kulteni, līdz papildu sastāvdaļām, kas uzlabos olu kulteni.
6.nov 2024
Gardas vistas gaļas vai cūkgaļas karbonādes ar ananasiem var pagatavot gan svētkiem, gan ikdienai. Ne visiem cilvēkiem patīk gaļa un augļi. Bet, ja patīk šī kombinācija, tad šis ēdiens noteikti jāpagatavo.
5.nov 2024
Rudenī par nepieciešamu pasākumu kļūst saaukstēšanās profilakse. Pārbaudīta tautas metode ir vistas buljona gatavošana, pievienojot dārzeņus, tas palīdz mazināt klepus simptomus un ir lieliska izvēle veselības uzturēšanai un imūnsistēmas stiprināšanai.
4.nov 2024
1894.gadā parādījās pirmā Olivjē salātu “versija” - ar meža irbes gaļu un kaperiem. Vēlāk, 1913. un 1984. gadā, receptei tika pievienoti salāti un sojas-kabula mērce, kas ir sāļa mērce, kas pagatavota no gaļas buljona, etiķa un dažādiem dārzeņiem un saknēm.
3.nov 2024
“Gandrīz siļķe kažokā, bet vienkāršotā versijā. Mierīgi var pasniegt svētkos. Ieraudzīju vienā zviedru mājas lapā un nolēmu padalīties ar recepti. Es nezinu, vai tas zviedriem ir kāds nacionālais ēdiens, piemēram, kā mums rasols. Es nolēmu, ka mūsu mentalitātei noteikti garšos,” iedrošina virtuves huligāns Pipars.
2.nov 2024
Virtuves huligāns Pipars stāsta, ka šī nav siera kūka un nav arī sacepums. “Tas tik tiešām ir biezpiena plācenītis, tikai ļoti liels. Un pārliets ar šokolādes glazūru. Un tas ir ļoti gards,” iedrošina Pipars.
1.nov 2024
Ķirbi var cept vai tvaicēt, vai sautēt uz lēnas uguns zem vāka, lai labāk saglabātu tā derīgās īpašības. Garšvielas īpaši izceļ ķirbja garšu. Desertiem der vaniļa, kardamons, zvaigžņu anīss un kanēlis, bet citiem ēdieniem - Provansas garšaugi, ķiploki, oregano, rozmarīns un timiāns. Ķirbis labi sader ar burkāniem, āboliem, sīpoliem, jaunajiem kartupeļiem un garšaugiem. Ķirbju sula ir veselīgs ēdiens, kas labi uzsūcas organismā, normalizē vielmaiņu un miegu, īpaši bērniem.
31.okt 2024
Rudens vai ziemas mēnešos var sarīkot vegānu vakariņu ballīti. Izcepiet ķirbi ar gardu rīsu, fenheļa, ābolu, granātābolu sēklu un pekanriekstu pildījumu.
30.okt 2024
Pagatavo šos svētku cepumus ar baltās un tumšās šokolādes kombināciju un iepriecini savus Helovīna svinētājus.
29.okt 2024
Aukstajos mēnešos mūsu ķermenis mēdz vēlēties vairāk pārtikas, lai saglabātu siltumu, tāpēc vēlamies smagākiem ēdieniem. Viena lieta, kas var būt tik nomierinošs dzēriens, kā karstā šokolāde. Tikai tas, protams, nav veselīgākais, kā droši vien zināt.
28.okt 2024
Ķirbju ēdienus iesaka arī tiem, kas vēlas notievēt. 100 grami dārzeņu satur no 26 līdz 45 kalorijām. Ķirbī ir arī daudz ūdens un šķiedrvielu. Ķirbju ēdieni būs vēl veselīgāki, ja pievienosi riekstus, sēklas (piemēram, ķirbju sēklas) vai olīveļļu. Tas palīdzēs uzlabot taukos šķīstošo A un E vitamīnu uzsūkšanos.
27.okt 2024
“Ja brokastīs, pusdienās vai launagā gribās karstmaizītes, tam nav obligāti jākarsē krāsns. Visu var pagatavot karstā gaisa krāsnī,” padomā dalās virtuves huligāns Pipars.
26.okt 2024
Rudens ir īsts zupu gadalaiks. Tā vien kārojas pēc gardas un siltas zupas. Tam piekrīt arī virtuves huligāns Pipars, kurš lasītājiem piedāvā savu tomātu zupas recepti.
24.okt 2024
Ķirbju pankūkas ir garšīga un veselīga alternatīva tradicionālajam kartupeļu ēdienam. Tās ir ātri un vienkārši pagatavojamas, un ir lielisks papildinājums galvenajai ēdienkartei vai uzkodai.
23.okt 2024
Ķirbis ir ne tikai rudens simbols, bet arī neticami veselīgs produkts. No tā gatavo putras, zupas, sautējumus, sukādes un sulas.