Mēle vienmēr ir uzskatīta par delikatesi. Vēl viduslaikos Francijā bija likums, saskaņā ar ko zemniekiem, kaujot mājlopus, nebija tiesību paturēt mēli – to pasniedza tikai uz kungu galda. Un ķeizarienes Katrīnas I mīļākais ēdiens bija vārīta mēle ar gurķiem.
Ļoti vienkāršs garnīrs vai pīrāga pildījums, tvaicēti kāposti ar bekonu ir vienkārša sastāvdaļu kombinācija, taču tajā ir daudz garšu. Receptei nav nepieciešama īpaša sagatavošana. Vienkārši sagriež kubiņos un pagatavo bekonu un sīpolus, pievienojiet kāpostus un pēc tam vāra apmēram 20 minūtes vistas buljonā vai ūdenī.
Jebkurš uztura speciālists pastāstīs par dārzeņu ēšanas priekšrocībām. Ēdienkartē obligāti jāiekļauj svaigi, vārīti vai sautēti burkāni, bietes, cukini. Bet daudzi cilvēki netaisnīgi aizmirst par kādu sezonas dārzeņu. Bet tieši to uzskata par izcilu tauku dedzinātāju, kas var atbrīvot no taukiem sānos un celulīta parādīšanās. Pievienojiet to savai diētai un vērojiet, kā ķermenis sāk mainīties.
Pirmkārt pastāv parastās majonēzes mazkaloriju versijas. Tas ir vienkāršākais veids, kā kontrolēt kalorijas. Tomēr veselīgāka alternatīva lielveikalu majonēzei ir mājās gatavota versija. To pagatavot nav grūti, jo īpaši tāpēc, ka var kontrolēt pievienotās sāls daudzumu.
1.decembris ir klāt, tāpēc laiks skaitīt dienas līdz Ziemassvētkiem. Un šodien ir Adventes pirmā svētdiena. Lai māja smaržo pēc piparkūkām, mandarīniem un citiem gardiem labumiem, kas tik ļoti piestāv decembrim un gada izskaņai! Virtuves huligāns Pipars piedāvā piparkūku bumbiņu recepti.
Brīvdienas ir klāt. Tas nozīmē, ka klāt ir arī receptes, kam, iespējams, darba dienu skrējienā nemaz neatliek laiks, jo pienākumi sauc un tuvojas Ziemassvētki. Virtuves huligāns Pipars piedāvā recepti, kas būs tieši laikā.
Šis ēdiens ir piemērots gan ikdienas vakariņām, gan svētku galdam – pagatavojams ātri un vienkārši. Mēģiniet to pagatavot: gardi vistas gaļas rullīši, pildīti ar zaļajām pupiņām un burkāniem, ietīti bekona sloksnēs. Ēdiens ir ļoti garšīgs - uzkoda rotās jebkuru galdu. Maigas vistas gaļas, kraukšķīgu dārzeņu un garšīga bekona kombinācija.
Vienkārša recepte svētku galdam. Šīs mīkstās siera bumbiņas ar spilgti zaļumiem ir ideāla uzkoda. Tās var ātri pagatavot un izskatās svinīgi. Lielisks variants zviedru vai ģimenes svētku galdam.
Var viegli apgrauzdēt cukurķirbi, sviesta ķirbi un pēc tam iegūt biezeni maizes cepšanai. Tādā veidā jūs iegūsit vairāk grauzdētu un karamelizētu garšu. Var arī tvaicēt vai vārīt, lai gan zudīs cepšanas papildu garšu.
Sātīgs un veselīgs brokastu variants, ar kuru var tikt galā pilnīgi katrs! Prosas putra ir universāls ēdiens. To var izmantot kā piedevu, pagatavot brokastīs vai pievienot kā pildījumu konditorejas izstrādājumiem.
Šis tītara gaļas un kāpostu sautējums, kas sastāv no maltas tītara gaļas, kāpostiem, burkāniem un tomātiem, vēsās dienās nodrošinās garšīgu komfortu mājās. Ja vēlaties maltīti vēsā laikā vai kārojat komfortablu ēdienu, šis kāpostu sautējums ir atbilde. Šis sautējums ir ne tikai garšīgs, bet arī barojošs.
Virtuves huligāns Pipars stāsta, ka šie ir salāti ar raksturu. “Vēl var pievienot vārītu kartupeli un skābētus kāpostus un tad būs vinegrets, bet, ja tos nepievieno, tad sanāks salāti. Un ļoti garšīgi salāti,” iedrošina Pipars.
“Jo aukstāks laiks aiz loga, jo vairāk vakarus gribas pavadīt mājās, skatoties filmas un aicinot ciemos draugus. Kādi tusiņi bez uzkodām? Un kādas uzkodas bez mērcītēm? No tā visa izriet, ka garajos un tumšajos vakaros mērcītes ir pat obligātas,” atzīmē virtuves huligāns Pipars.
Kāpostu lapu un lapu kāpostu zaļumi veido garšīgu kombināciju šajā veselīgajā, garšīgajā garnīrā, kur zaļumi ir apvienoti ar olīveļļu, ķiplokiem, sāli, melnajiem pipariem un citronu sulu, lai garšotu un piešķirtu aromātu. Tas ir izcils veids, kā ēst dārzeņus.
Plovs ir viens no populārākajiem ēdieniem dažādās pasaules virtuvēs, taču tā variācijas spēj pārsteigt pat izsmalcinātākos gardēžus. Un dažas receptes var būt diezgan labvēlīgas ķermenim.
Majonēzes pagatavošana aizņem tikai apmēram piecas minūtes. Un tās garša, ja ievēro visas nianses, ir vienkārši izcila - bieza, maiga un neticami apetītlīga.
Svētdienas ir ne tikai ģimenes, bet arī lutināšanas dienas. Tam piekrīt arī virtuves huligāns Pipars, kurš stāsta, ka sanāks ļoti saldi, ja āboli nebūs skābi.
Virtuves huligāns Pipars atklāj, lai uzceptu bagātīgu sēklu maizi, nevajag nekādas mākslas un zināšanu – tikai sajaukt visu kopā un ieslēgt cepeškrāsni.
Kartupeļu vārīšanā nav nekā aizraujoša. Taču tā ir būtiska gatavošanas tehnika, kas ir pirmais solis, lai pagatavotu daudzus ēdienus, piemēram, kartupeļu biezeni, kartupeļu salātus un vienkārši vārītus kartupeļus.
Izbaudiet šo kāpostu brālēnu neapstrādātu vai pagatavotu dažādos ēdienos. Kolrābji var izskatīties kā sakņu dārzenis, bet patiesībā tas ir saistīts ar kāpostiem, ar kāpostu smaržu un brokoļu stublāju garšu. Tas padara to par lielisku alternatīvu kāpostiem vai rāceņiem.