Noteikti pagatavojiet šo ēdienu! Grilēta šķiņķa un siera burrito ir garšīgs meksikāņu ēdiens, ko ir viegli pagatavot mājās. Pilnīgi visiem patiks šī uzkoda. Tas ir ātri, viegli un lēti pagatavojams.
Šis zaļās tējas bezalkoholiskais kokteilis ir ne vien ļoti garšīgs un sildošs, bet arī veselīgs - pagatavojiet to svētkos un paņemiet šo recepti līdzi arī 2025. gadā! Ar recepti dalās portāls “KrolssKorner”.
Mini kiši ar krabju nūjiņām un zaļajiem sīpoliem var aizstāt tartletes, kanapē un sviestmaizes uz svētku galda. Tās ir arī lieliskas ceptas uzkodas. Kopumā kišs ir slavenais franču atvērtais pīrāgs, ko mūsdienās ir viegli atrast maiznīcās ne tikai Parīzē, bet arī citur Eiropā.
Ziema ir karsto dzērienu, tostarp alkoholisko kokteiļu, laiks. Karstie alkoholiskie dzērieni ir ne tikai patīkami sildoši, bet arī tiek uzskatīti par līdzekli pret saaukstēšanos. Teorētiski silta alkoholiskā dzēriena pagatavošana var šķist vienkārša - paņemiet silto dzērienu pēc savas izvēles un pievienojiet visu, kas jums ir pa rokai, tomēr, saskaņā ar “TastingTable” ir daži stiprie alkoholiskie dzērieni, kurus vislabāk atstāt aukstus.
Recepte ar vieglu franču noskaņu, kas dienas sākumam piešķirs komforta pieskārienu un padarīs rītu patiesi labu. Sātīgas brokastis palīdzēs tikt galā ar šo uzdevumu. Kad ārā valda kaprīzs laiks, īpaši vērtīgs kļūst silts un garšīgs ēdiens.
Tas izskatās sarežģīti, bet ir ļoti vienkārši un ātri pagatavojams. Kartupeļi ar siera un burkānu pildījumu ir neaizmirstams garšu salikums, kas noteikti garšos ne vienam vien. Tik ļoti, ka draugi apskaudīs jūsu kulinārijas spējas.
Vēsās rīta stundas ir ideāls laiks, lai sasildītos un dotu enerģiju dienai. Sātīgas brokastis palīdzēs tikt galā ar šo uzdevumu. Kad ārā valda kaprīzs laiks, īpaši vērtīgs kļūst silts un garšīgs ēdiens. Noderēs receptes ar vieglu franču noskaņu, kas dienas sākumam piešķirs komforta pieskārienu un padarīs rītu patiesi labu.
Ēdienu var pasniegt gan tartēs, gan atsevišķos trauciņos Vai zināt, kā pārsteigt viesus Vecgada vakarā? Un tajā pašā laikā, vai jums ir svarīgi, lai ēdiens tiktu pagatavots ātri un vienkārši? Mēģiniet pagatavot žuljēnu ar vistu, sēnēm un sieru! To var pasniegt gan mazās bļodiņās, gan tartēs.
Vienkārši, lēti un ātri - tikai 20 minūtēs. Gardu un skaistu uzkodu pagatavošanai nav nepieciešams daudz laika. Svaigu tomātu, šampinjonu, cietā siera un ķiploku uzkoda ir skaidrs pierādījums tam. Tas izrādās ļoti aromātisks un sulīgs.
Klasiskajiem granātābolu salātiem nepieciešama vistas gaļa. Iesateicams vistas fileju cept uz pannas vai cepeškrāsnī ar ķiploku un timiānu. Šķiet, ka tas ir sīkums, bet salātu garša kļūst nedaudz interesantāka.
Pildītas olas vienmēr ir gaidīta uzkoda uz svētku galda. Pirmkārt, tas izskatās ļoti eleganti un apetītlīgi, otrkārt, tas iederas jebkuros svētkos, pat bufetes formātā, un, treškārt, ēdiens ir tik vienkārši pagatavojams, ka to var izdarīt pat ne pārāk pieredzējis pavārs. Tikai iepriekš jāizvāra cieti vārītas olas un jāsagatavo pildījumam nepieciešamās sastāvdaļas.
Lielākā daļa šampanieša visā pasaulē tiek iegādāta decembrī, un liela daļa no tā tiks patērēta Jaungada vakarā. Kas īsti ir šampanietis, ko esam pieraduši asociēt ar svinīgiem mirkļiem un, protams, Jaungada svinībām, raksta “washingtonpost.com”.
Šampanietis ir īpašs, uzsver eksperti. Lūk, trīs lietas, kas jāzina, pērkot un baudot šampanieti šajā brīvdienu sezonā un ne tikai.
Kartupeļi "Anna" ar cūkgaļu ir garšīgi, barojoši un brīnišķīgi savā vienkāršībā un pieejamības ziņā. Runājot par klasisko franču virtuvi, iztēle pirmām kārtām liek domāt par kaut ko ļoti dārgu - foie gras, Saint-Jacques ķemmīšgliemenes, trifeles. Bet klasika ne vienmēr ir dārga.
Plūkātā (pulled) cūkgaļa ir amerikāņu ēdiens. Šādu gaļu bieži pasniedz sviestmaizēs vai kā piedevas. Nosaukums “pulled pork” cēlies no tā, ka pēc ilgstošas cepšanas gaļa kļūst tik mīksta, ka to var viegli ar dakšiņu saplēst šķiedrās. Kā pagatavot plūkāto cūkgaļu?
Nereti banāni dažu dienu laikā pēc iegādes bieži var kļūt mīksti un to miza iekrāsojas brūna - ja jums garšo svaigi, dzelteni un stingri banāni, tad šāds auglis vairs nešķitīs gards. Tomēr ir vienkāršs veids, kā banānus saglabāt svaigus un dzeltenus pat divas nedēļas, raksta “Express”.
Dārzeņu terīne ir vienkāršs ēdiens svētku galdam. Terīnes smalkajos slāņos, ko papildina fetas un siera garšvielu pildījums, ir kā burvju lādē - cepti baklažāni, paprika, cukini, spināti un šampinjoni, kas dāsni pārkaisīta ar baziliku.
Neparasti salāti ar mandarīniem un avokado ir ideāli piemēroti svētku galdam, jo ir ļoti spilgti ne tikai pēc izskata, bet arī pēc garšas. Turklāt visas šo salātu sastāvdaļas ir pieejamas visu gadu. Tas nozīmē, ka salātus var pagatavot jebkurās brīvdienās.
Ja pēc bagātīga svētku galda vēlamies saglabāt pāri palikušo ēdienu, nereti izmantojam foliju - tajā ietin ēdienu vai arī to izmanto trauku nosegšanai. Tomēr eksperti brīdina, ka folija virtuvē patiesībā var nodarīt vairāk ļauna nekā laba. Ko izmantot tās vietā? Iesaka “The Sun”.
Ātra un vienkārša recepte, kas aizņems tikai 10 minūtes. Pārsteidziet savus viesus ar šo gardo un neparasto uzkodu. Tā tiek sagatavota ļoti ātri, vienkārši un pats galvenais ar nelielu budžetu.