Receptes

11.dec 2024
Kartupeļi "Anna" ar cūkgaļu ir garšīgi, barojoši un brīnišķīgi savā vienkāršībā un pieejamības ziņā. Runājot par klasisko franču virtuvi, iztēle pirmām kārtām liek domāt par kaut ko ļoti dārgu - foie gras, Saint-Jacques ķemmīšgliemenes, trifeles. Bet klasika ne vienmēr ir dārga.
11.dec 2024
Kokosriekstu piens ir otrs populārākais augu izcelsmes piena aizstājējs. Tam ir maiga tropiska garša un konsistence, kas līdzīga kausētam saldējumam.
10.dec 2024
Plūkātā (pulled) cūkgaļa ir amerikāņu ēdiens. Šādu gaļu bieži pasniedz sviestmaizēs vai kā piedevas. Nosaukums “pulled pork” cēlies no tā, ka pēc ilgstošas ​​cepšanas gaļa kļūst tik mīksta, ka to var viegli ar dakšiņu saplēst šķiedrās. Kā pagatavot plūkāto cūkgaļu?
10.dec 2024
Nereti banāni dažu dienu laikā pēc iegādes bieži var kļūt mīksti un to miza iekrāsojas brūna - ja jums garšo svaigi, dzelteni un stingri banāni, tad šāds auglis vairs nešķitīs gards. Tomēr ir vienkāršs veids, kā banānus saglabāt svaigus un dzeltenus pat divas nedēļas, raksta “Express”.
9.dec 2024
Dārzeņu terīne ir vienkāršs ēdiens svētku galdam. Terīnes smalkajos slāņos, ko papildina fetas un siera garšvielu pildījums, ir kā burvju lādē - cepti baklažāni, paprika, cukini, spināti un šampinjoni, kas dāsni pārkaisīta ar baziliku.
8.dec 2024
Neparasti salāti ar mandarīniem un avokado ir ideāli piemēroti svētku galdam, jo ​​ir ļoti spilgti ne tikai pēc izskata, bet arī pēc garšas. Turklāt visas šo salātu sastāvdaļas ir pieejamas visu gadu. Tas nozīmē, ka salātus var pagatavot jebkurās brīvdienās.
8.dec 2024
Ja pēc bagātīga svētku galda vēlamies saglabāt pāri palikušo ēdienu, nereti izmantojam foliju - tajā ietin ēdienu vai arī to izmanto trauku nosegšanai. Tomēr eksperti brīdina, ka folija virtuvē patiesībā var nodarīt vairāk ļauna nekā laba. Ko izmantot tās vietā? Iesaka “The Sun”.
7.dec 2024
Ātra un vienkārša recepte, kas aizņems tikai 10 minūtes. Pārsteidziet savus viesus ar šo gardo un neparasto uzkodu. Tā tiek sagatavota ļoti ātri, vienkārši un pats galvenais ar nelielu budžetu.
7.dec 2024
Recepte, ar kuru dalās “BBC Food”, paredzēta četrām lielām vai sešām mazākām krūzēm ar karsto šokolādi.
6.dec 2024
Deserts svētku galdam tiem, kas ievēro diētu arī svētkos. Kā pagatavot tartes ar biezpiena krēmu, augļiem, ogām un riekstiem, kas ir garšīga un nekaitē figūrai.
6.dec 2024
Tuvojoties gada nogales svētkiem, viena no neatņemām svētku galda sastāvdaļām ir dažādi salāti, kuru receptē nereti sastopami konservēti zaļie zirnīši un kukurūza. Kā uzglabāt konservētus zirņus, kukurūzu, pupiņas un turku zirņus, ja bundža ir atvērta, tomēr viss tās saturs nav izlietots? Ar padomiem dalās “postimees.ee”.
5.dec 2024
Ziemassvētki ir svētki, kur tradicionāli uz galda daudz gardumu. Cepumi, konfektes, pīrāgi un kūciņas. Īpaši šokolāde - tai ir ne tikai bagātīga garša, bet tā piepilda māju ar maģisku aromātu.
4.dec 2024
Mēle vienmēr ir uzskatīta par delikatesi. Vēl viduslaikos Francijā bija likums, saskaņā ar ko zemniekiem, kaujot mājlopus, nebija tiesību paturēt mēli – to pasniedza tikai uz kungu galda. Un ķeizarienes Katrīnas I mīļākais ēdiens bija vārīta mēle ar gurķiem.
4.dec 2024
Ļoti vienkāršs garnīrs vai pīrāga pildījums, tvaicēti kāposti ar bekonu ir vienkārša sastāvdaļu kombinācija, taču tajā ir daudz garšu. Receptei nav nepieciešama īpaša sagatavošana. Vienkārši sagriež kubiņos un pagatavo bekonu un sīpolus, pievienojiet kāpostus un pēc tam vāra apmēram 20 minūtes vistas buljonā vai ūdenī.
3.dec 2024
Jebkurš uztura speciālists pastāstīs par dārzeņu ēšanas priekšrocībām. Ēdienkartē obligāti jāiekļauj svaigi, vārīti vai sautēti burkāni, bietes, cukini. Bet daudzi cilvēki netaisnīgi aizmirst par kādu sezonas dārzeņu. Bet tieši to uzskata par izcilu tauku dedzinātāju, kas var atbrīvot no taukiem sānos un celulīta parādīšanās.  Pievienojiet to savai diētai un vērojiet, kā ķermenis sāk mainīties.
2.dec 2024
Pirmkārt pastāv parastās majonēzes mazkaloriju versijas. Tas ir vienkāršākais veids, kā kontrolēt kalorijas. Tomēr veselīgāka alternatīva lielveikalu majonēzei ir mājās gatavota versija. To pagatavot nav grūti, jo īpaši tāpēc, ka var kontrolēt pievienotās sāls daudzumu.
1.dec 2024
1.decembris ir klāt, tāpēc laiks skaitīt dienas līdz Ziemassvētkiem. Un šodien ir Adventes pirmā svētdiena. Lai māja smaržo pēc piparkūkām, mandarīniem un citiem gardiem labumiem, kas tik ļoti piestāv decembrim un gada izskaņai! Virtuves huligāns Pipars piedāvā piparkūku bumbiņu recepti.
30.nov 2024
Brīvdienas ir klāt. Tas nozīmē, ka klāt ir arī receptes, kam, iespējams, darba dienu skrējienā nemaz neatliek laiks, jo pienākumi sauc un tuvojas Ziemassvētki. Virtuves huligāns Pipars piedāvā recepti, kas būs tieši laikā.
29.nov 2024
Šis ēdiens ir piemērots gan ikdienas vakariņām, gan svētku galdam – pagatavojams ātri un vienkārši. Mēģiniet to pagatavot: gardi vistas gaļas rullīši, pildīti ar zaļajām pupiņām un burkāniem, ietīti bekona sloksnēs. Ēdiens ir ļoti garšīgs - uzkoda rotās jebkuru galdu. Maigas vistas gaļas, kraukšķīgu dārzeņu un garšīga bekona kombinācija.
28.nov 2024
Vienkārša recepte svētku galdam. Šīs mīkstās siera bumbiņas ar spilgti zaļumiem ir ideāla uzkoda. Tās var ātri pagatavot un izskatās svinīgi. Lielisks variants zviedru vai ģimenes svētku galdam.
27.nov 2024
Var viegli apgrauzdēt cukurķirbi, sviesta ķirbi un pēc tam iegūt biezeni maizes cepšanai. Tādā veidā jūs iegūsit vairāk grauzdētu un karamelizētu garšu. Var arī tvaicēt vai vārīt, lai gan zudīs cepšanas papildu garšu.
26.nov 2024
Sātīgs un veselīgs brokastu variants, ar kuru var tikt galā pilnīgi katrs! Prosas putra ir universāls ēdiens. To var izmantot kā piedevu, pagatavot brokastīs vai pievienot kā pildījumu konditorejas izstrādājumiem.