Dzīvojam skaisti

1.jan 2024
Mūžu dzīvo mūžu mācies, bet…ar paģirām tā diemžēl nav. Lai cik būtu bijis slikti pēc kārtējās ballītes un lūzuma punktā svēti nosolāties to vairs nedarīt, bieži vien nākamajā ballītē solījumi ir piemirsti.
29.dec 2023
Svētku laikā vienmēr varam atļauties mazliet vairāk - pamanāmāku tērpu, svinības līdz vēlai naktij un ko gardāku galdā. Pēc kā garšo svētki? Sulīgas un viegli krakšķošas, sāļas pērlītes ir viena no tradicionālajām delikatesēm, ar ko palutināt savas garšu kārpiņas gada nogalē.
29.dec 2023
Šos salātus mēs pazīstam arī kā “Olivjē” un “Gaļas salātus” un neatkarīgi no tā nosaukuma, ko lietojam, skaidrs ir viens - tuvojas svētki. Praktiski neatņemama teātra apmeklējuma sastāvdaļa un mīļākie mājas salāti, kas ik reizi raisa viegli nostaļgiskas sajūtu notis.
28.dec 2023
Šampanieša punšs  ir īstens vintage kokteilis. Iedomājieties, kā vīrieši cilindros un sievietes korsetēs to lēnām un graciozi malko.
20.dec 2023
Viņa ir piemērs tam, ka dzīve ir jāņem savās rokās, negaidot rītdienu. No aizraujoša darba Itālijā līdz atgriešanās pie savām saknēm Latvijā. No interjera un grafiskās dizaineres profesijas līdz konditorejai. Divas dažādas nozares, līdz kurām, lai sasniegtu, ir jānoiet tūkstošiem soļi.
17.dec 2023
Ņujorkā netrūkst gleznainu skatu, taču jauns brauciens Rokfellera centrā sola nodrošināt unikālu un vēsturisku pieredzi. Par ko ir stāsts? Daudzi noteikti zina slaveno melnbalto fotogrāfiju, kurā strādnieki uz nepabeigtā Rokfelera centra sijas pusdieno.
16.dec 2023
Brīvdienās pusdienoju vienā no Michelin guide ieteiktajiem restorāniem. Un tā piedāvājuma vienkāršība mani patīkami pārsteidza. Pajautāju restorāna šefam, kā viņam radās ideja piedāvāt tik vienkāršus un tai pašā laikā izcilus un sabalansētus ēdienus. Viņa atbilde bija īsa: “Mūsdienās esam tik aizņemti, ka nav nepieciešams pilns ledusskapis ar produktiem, lai pagatavotu gardu un veselīgu maltīti”.
3.dec 2023
Lietuvas galvaspilsēta Viļņa pārsteidz ar daudzajiem restorāniem, kafejnīcām, krodziņiem un grila bāriem, kas vilināt vilina ļauties kulinārijas priekiem. Vecpilsētā un pilsētas centrā to ir tiešām daudz un tā ir iespēja gan palutināt sevi ar gardiem un tradicionāliem vietējiem ēdieniem, gan izgaršot pasaules valstu virtuvi, gan nesteidzīgi izbaudīt izsmalcinātas maltītes viesnīcu restorānos.
3.dec 2023
ASV un citās zemēs, kur Ziemassvētkus sagaida 25.decembrī, ir brīnišķīga tradīcija  - pēc dāvanu iesaiņošanas kopīgi gatavot pankūkas. Tradicionāli tās ir piparkūku pankūkas.
2.dec 2023
Beidzot arī pie mums - Michelin zvaigznes restorāns. Kā zināms, tad starp daudzajiem patiesi labajiem Latvijas restorāniem 26 tika iekļauti Michelin Guide izlasē. Kā tas maina spēles noteikumus, mums, apmeklējot kādu no tiem?
22.nov 2023
“Godīgi sakot, man ir sajūta, ka kulinārija Latvijā vēl guļ. Mārtiņš Rītiņš un viņa “Vincents” savulaik bija pirmie, kuri kaut ko mēģināja mainīt, bet es ceru, ka “Michelin” ienākšana daudziem palīdzēs atmosties. Un es ticu, ka rezultāts būs,” saka šefpavārs un restorāna “Max Cekot Kitchen” līdzīpašnieks Makss Cekots. Viņa restorāns ir pirmais Latvijā, kas saņēmis vienu “Michelin” zvaigzni!
20.nov 2023
Plānojot svētku galdu, ir iespēja ģimeni, tuviniekus un draugus sapulcināt kopā un iepriecināt ar kādu īpašu, šo tik ļoti ierasto salātu pasniegšanas veidu. Turklāt gastronomiskie eksperimenti virtuvē būs arī pateicīgs veids satuvināties, gatavojot kopā ar kādu.
29.okt 2023
Domājot par gada tumšāko laiku, uzrunāju vienu no ēdienu recepšu aizraujošākajām radītājām Noru Sveci, lai uzzinātu, kā sabalansēt maltītes un kādus knifiņus pielietot virtuvē, lai ēdiens būtu gan gards, gan arī veselīgs.
24.okt 2023
Rudens nepelnīti tiek pielīdzināts drūmajam gadalaikam. Vakari kļūst garāki, saule spīd mazāk. Bieži vien rudens vakari tiek saukti par drēgnajiem. Lai arī kāda realitāte valdītu ārā, mājās vienmēr var radīt svētku sajūtu.
23.okt 2023
Mana otra lielākā aizraušanās pēc medicīnas ir ēst gatavošana un konservēšana. Esmu arī kaislīga sēņotāja. Tā kā  šis gads mūs īpaši lutina ar sēnēm, gribu padalīties ar savām iecienītākajām sēņu ēdienu receptēm. 
22.okt 2023
Nav noslēpums, ka mirklis pirms ir dāsns ne tikai ar satraukumu, mazas neticības sajūtu, bet nereti arī pat ar negulētām naktīm. Tam piekrīt vadošā Latvijas kāzu zīmola "Amelii" radītāja Ieva Ruka, kurai Rīgas modes nedēļa ir tikko sākusies un svētdien, 22. oktobrī, viņas sirds pukstēs straujāk, cenšoties pārsteigt Rīgas izsmalcinātākos un, iespējams, pat prasīgākos modes pazinējus.
13.okt 2023
Trīspadsmitais, piektdiena! Divi vārdi, kas mūsdienās komentārus neprasa. Pazīstami ne tikai Latvijā, bet arī globāli, kā melnā piektdiena. Un šāda laime šogad mums iekritusi veselas divas reizes. Pirmā reize bija janvārī un otrā reize ir pienākusi šodien, kad kalendārs un laikapstākļi aiz loga saka - oktobris.
12.okt 2023
Pašlaik ir zināmi vairāk nekā 300 medus veidu. Katrs no tiem atšķiras pēc garšas, krāsas, aromāta un, protams, pēc noderīgiem komponentiem. Latvijā visiecienītākais ir liepziedu medus.
1.okt 2023
Šodien, 1.oktobrī, svinam Starptautisko kafijas dienu. Lai gan mums nav zināms kafijas atklājēja vārds, kuram varētu pateikties par šo brīnišķo ieguvumu, šobrīd tā ir kļuvusi par mūsu ikdienas neatņemamu sastāvdaļu.
27.sep 2023
MICHELIN ar prieku paziņo, ka Latvija kļūs par jaunāko MICHELIN ceļveža gardēžu galamērķi! MICHELIN ceļveža inspektori ir veikuši rūpīgu Latvijas gastronomiskā piedāvājuma izpēti un viesojās ne tikai galvaspilsētā Rīgā, bet arī vairākās citās Latvijas vietās. Vērtējot Latvijas restorānus, MICHELIN inspektori apmeklējuši Kurzemes piekrasti, Jūrmalu, Valmieru, Cēsis, Līgatni, Tērveti un daudzas citas vietas. Pirmie MICHELIN ceļveža restorāni Latvijā tiks nosaukti īpašā pasākumā, kas norisināsies 2023. gada 21. novembrī Rīgā. 
22.sep 2023
Rudenim piemīt košas krāsas un bagātīga garšu buķete. Īpaši mūsu platuma grādos, kur daudzviet tiek novākta raža. Un, lai arī latvietis ir īstens kartupeļu ēdājs, neizpaliek arī lielākā oga pasaulē – ķirbis, kas parasti izaug un nogatavojas kaut kur dārza stūrī, ne īpaši kopts, ne lutināts.
19.sep 2023
Nesen notikušajā izstādē "Riga Food" par konkursa "Latvijas Gada pavārs" uzvarētāju un "Reaton Zelta pavārnīca" ieguvēju kļuva 25 gadus vecā Valērija Čudova. Tā ir īsta sensācija, jo Valērija profesionālajā vidē vēl ir mazpazīstama - viņa strādā par pavāri tikai 4 gadus.