7 labākie tējas veidi, ko dzert no rīta

© Foto: pixabay.com

Labākais veids, kā sākt dienu, ir patīkams tējas laiks, vai ne? Gan tējas cienītāji, gan ikdienas tējas dzērēji var gūt labumu no lieliskas tējas tases, lai noteiktu dienas toni. No plašā pieejamā klāsta var būt grūti izvēlēties tikai vienu rīta tēju, raksta alar.my.

Tējas nomierinošais siltums palīdz sākt dienu un dod enerģiju. Neatkarīgi no tā, vai tā ir melnā vai zaļā tēja, katrs veids piedāvā savas priekšrocības un garšas. Turklāt tēja ir labs kafijas aizstājējs cilvēkiem, kuri ir jutīgi pret kofeīnu. Bet, no otras puses, jums joprojām ir jāuzmanās no tējas ar augstu kofeīna saturu.

Kādu tēju vislabāk dzert no rīta?

1.Zaļā tēja

Foto: pixabay.com

Pirmkārt, ir zaļā tēja, kas pildīta ar antioksidantiem un tieši tik daudz kofeīna, lai sniegtu maigu stimulu bez nervozitātes. Zaļā tēja ir populārs dzēriens, kas tiek baudīts gadsimtiem ilgi. Tas ir pazīstams ar daudzajiem ieguvumiem veselībai un atsvaidzinošo garšu. Tai ir ne tikai lieliska garša, bet arī patīkams aromāts, kas ir diezgan rosinošs.

Maiga garša un augsts antioksidantu līmenis padara to par lielisku holesterīna līmeņa pazemināšanai, vēža riska samazināšanai un smadzeņu darbības uzlabošanai. Zaļā tēja ir lieliska iespēja tiem, kam rūp kofeīna uzņemšana, jo tā satur mazāk kofeīna nekā kafija.

Turklāt zaļā tēja samazina apetīti, kas var palīdzēt zaudēt svaru. Atbrīvošanās no dažiem papildu kilogramiem palīdz tiem, kas to vēlas. Tā ir arī laba tēja pret kuņģa darbības traucējumiem un relaksācijai.

Tomēr ir vērts pieminēt, ka kofeīna līmenis zaļajā tējā var ievērojami atšķirties atkarībā no tās veida. Ēnā audzēta tēja, piemēram, ir pazīstama kā tēja ar augstu kofeīna saturu, savukārt grauzdētā tēja satur vismazāk kofeīna.

Zaļā tēja ir garšīgs un veselīgs dzēriens ar daudzām veselības priekšrocībām. Tāpēc nākamreiz, kad vēlaties baudīt atsvaidzinošu un veselīgu tēju, apsveriet iespēju izmēģināt tasi šīs tējas.

2.Melnā tēja

Foto: pixabay.com

Melnā tēja ir ideāls dzēriens ar savu garšu un aromātu, lai sāktu savu rītu. Tai ir spēcīga garša, ko bieži uzskata par sātīgu un spēcīgu. Daudzi no mums zina, ka melnā tēja ir ar augstu kofeīna saturu.

Neskatoties uz kofeīna saturu, melnā tēja ir barojošs dzēriens ar daudziem ieguvumiem veselībai. Tajā ir daudz antioksidantu, kas var palīdzēt novērst sirds slimības un insultu. Turklāt melnā tēja var palīdzēt uzlabot garīgo modrību un koncentrēšanos.

Divi galvenie faktori var ietekmēt melnās tējas garšu. Pirmais ir reģions, kur tēja tiek audzēta, un tas var ietekmēt garšas profilu. Otrkārt, apstrādes metode maina oksidācijas līmeni un citas ķīmiskās reakcijas, ietekmējot garšu.

Melnajām tējām ir dažādas garšas. Piemēram, Lapsang Souchong ir pazīstama ar savu dūmu vai iesala garšu, savukārt Darjeeling vai Ceilonas tējai ir vairāk ziedu vai augļu garša.

Spēcīgā melnās tējas garša padara to par daudzpusīgu sastāvdaļu daudzos dzērienos, gan alkoholiskajos, gan bezalkoholiskajos. Tā labi sader arī ar dažādiem ēdieniem, piemēram, konditorejas izstrādājumiem un desertiem.

3.Mate

Foto: pixabay.com

Mate tēja ir unikāla garša. Mate tēja ir slavens dzēriens Dienvidamerikā, ko gatavo no yerba mate auga lapām. Ja mate tēju izmēģināsiet pirmo reizi, tā liksies nedaudz rūgta. Lai uzlabotu garšu vai izvairītos no rūgtenas garšas, varat to izmēģināt ar cukuru vai medu.

Tā ir pazīstama ar savu piezemēto garšu, un to bieži patērē, izmantojot ķirbi un salmiņu ar filtru galā. Mate satur kofeīnu un citus stimulantus, kas var palīdzēt palielināt enerģiju.

Mate tēja satur antioksidantus un kofeīnu, kas ir noderīgi veselībai. Daži pētījumi liecina, ka mate palīdz uzlabot gremošanu un mazina iekaisumu organismā. Tik daudzi cilvēki to dzer, kad viņiem ir vajadzīga tēja kuņģa darbības traucējumu gadījumā.

Daži cilvēki izbauda mate sagatavošanas un dalīšanas rituālu kā veidu, lai sazinātos ar citiem un veicināt sociālo saikni. Mate ir unikāla un garšīga tēja ar daudziem potenciāliem ieguvumiem veselībai, ko ik pa laikam varat dzert no rīta.

4.Oolong tēja

Foto: pixabay.com

Oolong tēja ir daļēji oksidēta ķīniešu tēja. Tā ir tradicionāla ķīniešu tēja, un tā ir ieguvusi tējas cienītāju interesi. Viena no nozīmīgajām patiesībām par oolong tēju ir tā, ka tā ir tikai 2% no visā pasaulē ražotās tējas.

Tā ir daļēji raudzēta tēja, kas garšas un kofeīna satura ziņā atrodas kaut kur starp zaļo un melno tēju. Tas nozīmē, ka oolong tēja tiek ražota no tā paša auga kā zaļā un melnā tēja; to atšķir tas, kā tas tiek ražots.

Oolong tējai ir smalks un sarežģīts garšas profils ar ziedu, riekstu un augļu notīm. Garša atspoguļo melnās un zaļās tējas kombināciju. Tajā ir daudz antioksidantu, kas palīdz cīnīties ar brīvajiem radikāļiem.

Daži pētījumi liecina, ka oolong tēja palīdz uzlabot vielmaiņu un palīdz zaudēt svaru. Turklāt tas var samazināt sirds slimību, diabēta un insulta risku. Galu galā oolong tēja ir daudzpusīga tēja, ko varat baudīt gan karstu, gan aukstu, un tā lieliski sader ar dažādiem ēdieniem.

5.Pu-erh tēja

Foto: pixabay.com

Mūsu sarakstā ir pu-erh tēja. Pu-erh tēja ir fermentētas tējas veids no Camellia Sinsesis lapām, kuras izcelsme ir Yunnan provincē Ķīnā. Tai ir bagātīga, atšķirīga garša, kas laika gaitā attīstās, padarot to par iecienītu tējas entuziastu vidū.

Atšķirībā no citām tējām, pu-erh nogatavojas vairākus gadus, lai attīstītu savu unikālo garšu un aromātu.

Pu-erh tēja ir bagāta ar antioksidantiem, kas var palīdzēt stiprināt imūnsistēmu un aizsargāt pret šūnu bojājumiem, ko izraisa brīvie radikāļi. Ja meklē tēju kuņģa darbības traucējumiem, tad pu-erh tēja varētu būt risinājums.

Tējai ir unikāls pagatavošanas process, ar pirmo uzlējumu tējas “skalošanai”, bet otro un trešo - dzeramo. To var baudīt dažādos veidos - gan karstu, gan aukstu. Viena no labākajām lietām tajā ir tā spēja papildināt pikantu un pikantu ēdienu garšu, padarot to par ideālu ēdienreizēm.

6.Baltā tēja

Foto: pixabay.com

Baltā tēja satur vieglāko un maigāko garšu starp visām tējām. Baltā tēja ir vismazāk apstrādāta tēja, kas izgatavota no jaunajām tējas lapām un pumpuriem. Tai ir maiga garša ar viegli saldenu un ziedu aromātu ar tās caurspīdīgo krāsu. Lapas vienkārši izžāvē, tādējādi saglabājot to dabiskos antioksidantus un citas uzturvielas.

Baltās tējas kofeīna saturs ir salīdzinoši zems salīdzinājumā ar citiem tējas veidiem. Tāpēc tā ir lieliska izvēle tiem, kas ir jutīgi pret kofeīnu vai vēlas pilnībā izvairīties no tējas ar augstu kofeīna saturu. Baltā tēja ir ne tikai lielisks dzēriens, bet arī augsts antioksidantu un polifenolu līmenis.

Baltajā tējā esošie savienojumi aizsargā organismu no brīvo radikāļu radītajiem bojājumiem. Regulāra baltās tējas lietošana var arī samazināt hronisku slimību, piemēram, vēža un sirds slimību, risku.

Turklāt baltajai tējai piemīt pretiekaisuma īpašības un tā var uzlabot ādas veselību. Tās maigā garša lieliski sader ar viegliem, svaigiem ēdieniem, piemēram, salātiem un jūras veltēm, padarot to par lielisku izvēli atsvaidzinošam vasaras dzērienam.

7.Ashwagandha tēja

Foto: Depositphotos

Ashwagadha tēja ir pazīstama arī kā budistu tēja. Ashwagandha tēja ir izgatavota no ashwagandha auga saknēm, un tā ir slavena ar savām ārstnieciskajām īpašībām. Šī tēja galvenokārt nāk no Indijas un Dienvidāzijas.

Tējai ir nedaudz rūgta garša, kas dažiem cilvēkiem patīk, īpaši to var lietot saaukstēšanās slimību gadījumā. Tas arī nodrošina nomierinošu iedarbību, tāpēc tā ir lieliska izvēle tiem, kas vēlas mazināt stresu un trauksmi.

Malkojot tasi ashwagandha tējas, var saņmet vairākus ieguvumus veselībai. Ir pierādīts, ka tā aktīvās vielas samazina iekaisumu un uzlabo smadzeņu darbību. Turklāt daži pētījumi liecina, ka tai piemīt arī pretvēža īpašības, padarot to par ideālu papildinājumu jūsu ikdienas rutīnai vispārējai labsajūtai.

Kas ir labāks - tēja vai kafija, uzzini šeit.

Dzīvesstils

“Tumšā šokolāde ir bagāta ar uzturvielām, kas var pozitīvi ietekmēt jūsu veselību. Tā ir izgatavota no kakao koka sēklām, kas ir viens no labākajiem antioksidantu avotiem, ko var atrast,” raksta healthline.com.

Svarīgākais