Mātes dienai radīta maiga, ziedu ieskaņu klasiska biskvīta torte. Kaltētas rožu ziedlapiņas, rožu glazūra un avenes veido pārsteidzošu dekorāciju.
SASTĀVDAĻAS
225g nesālīta mīksta sviesta
225 g pūdercukurs
4 sakultas vidējas olas
1 tējkarote vaniļas ekstrakta
225g izsijāti pašbriestošie milti
Rožu krēma pildījumam
150 ml saldā krējuma
1 tējkarote rožūdens
4 ēdamkarotes aveņu ievārījuma
150g avenes, nedaudz sasmalcinātas
Rožu glazūrai
175g pūdercukura, plus papildus apbēršanai
½ tējkarotes rožūdens
Garnēšanai
žāvētas rožu ziedlapiņas
saujas avenes
PAGATAVOŠANA
Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180C/. Viegli ietauko divas 20 cm kūkas formas un izklāj ar cepamo papīru. Lielā traukā saputo sviestu un cukuru līdz gaišai masai. Pamazām pievieno olas. Ja maisījums sāk sabiezēt, pievieno 1 tējkaroti miltu. Pievieno vaniļas ekstraktu, iemaisa pusi miltu, tad iemaisa pārējos.
Sadala maisījumu starp kūku formām un cep 20-25 minūtes - kūkas vidū iedurtam iesmiņam jāiznāk tīram. Ļauj 10 minūtes formām atdzist, pēc tam izliek, lai pilnībā atdziest.
Pagatavo pildījumu. Saputo saldo krējumu līdz mīkstam putām, pievieno rožūdeni, pēc tam pieliek uzmanīgi pieliek ievārījumu.
Starp kūkas pamatnēm uzliek krējuma pildījumu. Pārkaisa ar avenēm. Glazūrai sajauc pūdercukuru, 2 ēdamkarotes ūdens un rožūdeni un iemaisiet sulu no dažām sasmalcinātām avenēm. Pārliek masu kūkas virsmai, pa virsu kārto rožu lapiņas un atlikušās avenes un pārkaisa ar pūdercukuru.