Rožūdens un aveņu biskvīta kūka Mātes dienas svinībām

© Foto: Depositphotos

Mātes dienai radīta maiga, ziedu ieskaņu klasiska biskvīta torte. Kaltētas rožu ziedlapiņas, rožu glazūra un avenes veido pārsteidzošu dekorāciju.

SASTĀVDAĻAS

225g nesālīta mīksta sviesta

225 g pūdercukurs

4 sakultas vidējas olas

1 tējkarote vaniļas ekstrakta

225g izsijāti pašbriestošie milti

Rožu krēma pildījumam

150 ml saldā krējuma

Rožūdens / Foto: Depositphotos

1 tējkarote rožūdens

4 ēdamkarotes aveņu ievārījuma

150g avenes, nedaudz sasmalcinātas

Rožu glazūrai

175g pūdercukura, plus papildus apbēršanai

½ tējkarotes rožūdens

Garnēšanai

žāvētas rožu ziedlapiņas

saujas avenes

PAGATAVOŠANA

Foto: pixabay.com

Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180C/. Viegli ietauko divas 20 cm kūkas formas un izklāj ar cepamo papīru. Lielā traukā saputo sviestu un cukuru līdz gaišai masai. Pamazām pievieno olas. Ja maisījums sāk sabiezēt, pievieno 1 tējkaroti miltu. Pievieno vaniļas ekstraktu, iemaisa pusi miltu, tad iemaisa pārējos.

Sadala maisījumu starp kūku formām un cep 20-25 minūtes - kūkas vidū iedurtam iesmiņam jāiznāk tīram. Ļauj 10 minūtes formām atdzist, pēc tam izliek, lai pilnībā atdziest.

Pagatavo pildījumu. Saputo saldo krējumu līdz mīkstam putām, pievieno rožūdeni, pēc tam pieliek uzmanīgi pieliek ievārījumu.

Starp kūkas pamatnēm uzliek krējuma pildījumu. Pārkaisa ar avenēm. Glazūrai sajauc pūdercukuru, 2 ēdamkarotes ūdens un rožūdeni un iemaisiet sulu no dažām sasmalcinātām avenēm. Pārliek masu kūkas virsmai, pa virsu kārto rožu lapiņas un atlikušās avenes un pārkaisa ar pūdercukuru.

Dzīvesstils

Sestdien, 23. novembrī, Valmieras teātrī Latvijas Teātra darbinieku savienība (LTDS) ar Kultūras ministrijas, Borisa un Ināras Teterevu fonda un Valmieras novada pašvaldības atbalstu rīko 31. Gada balvas teātrī «Spēlmaņu nakts» 2023./2024. gada sezonas apbalvošanas ceremoniju.

Svarīgākais