Rabarberu un apelsīnu kūka

© Foto: pixabay.com

Izmantojiet sezonas augļus un mandeļu pārklājumu, lai izceptu šo gardo rabarberu un apelsīnu kūku.

Pasniedziet to siltu uzreiz no krāsns, vai kā pudiņu vai ar pēcpusdienas tēju.

SASTĀVDAĻAS

Foto: pixabay.com

400g sagrieztu rabarberu

280 g pūdercukura

225g mīksta sviesta

1 apelsīna smalki sarīvēta miziņa un sula

225g pašbriestošo miltu

100g maltu mandeļu

1 tējkarote cepamā pulvera

3 vidējas olas

neliela sauja mandeļu pārslu

pūdercukurs apbēršanai

PAGATAVOŠANA

Foto: pixabay.com

Ieliek rabarberus bļodā un apkaisa ar 50 g cukura. Samaisa, lai rabarberi būtu pārklāti, pēc tam uz 30 minūtēm noliek malā, lai tie atsulotos. Tikmēr ietauko un izklāj 23 cm apaļas kūkas formas pamatni un malas ar pergamentu un uzkarsē cepeškrāsni līdz 1800 C/1600 C.

Ielieciet atlikušo cukuru, sviestu, apelsīna miziņu un sulu bļodā un sakuliet ar elektrisko putotāju, līdz tas ir labi sajaukts. Pievienojiet miltus, mandeles, cepamo pulveri un olas, pēc tam atkal sakuliet līdz gludai masai. Ielieciet rabarberus ar visu sulu. Liek formā un izlīdzina.

Apkaisa ar mandeļu pārslām, pēc tam kūku cep vienu stundu vai stundu un 15 minūtes, līdz tā uzrūgusi, kļūst zeltaina un centrā iedurtais iesmiņš ir tīrs. Atstājiet kūku veidnē 15 minūtes, pēc tam izņemiet un pilnībā atdzesējiet. Pirms pasniegšanas pārkaisa ar nedaudz pūdercukura.

Rožūdens un aveņu biskvīta kūkas recepte.

Dzīvesstils

Kartupeļi “au gratin” ir iepriekš vārītu kartupeļu šķēles, kas vārītas krējumā un pārklātas ar sieru, kas veido gratīnu. Savukārt gratin dauphinoise ir ēdiens, kas gatavots no plānās šķēlītēs sagrieztiem iepriekš termiski neapstrādātiem kartupeļiem, kas tiek pagatavoti krējumā.