Minestrone zupas recepte

© Foto: pixabay.com

Pagatavojiet minestrone zupu ar lielu daudzumu dārzeņu un makaronu. Šīs vienkāršā, taču daudzpusīgā recepte ir lieliski piemērota vieglām pusdienām vai sātīgām vakariņām.

SASTĀVDAĻAS

3 ēdamkarotes olīveļļas

1 smalki sagriezts sīpols

1 smalki sagriezts selerijas kāts

1 nomizots un smalki sagriezts burkāns

1 smalki sagriezts kabacis

70 g kubiņos sagrieztas kūpinātas pancetta

1 liela saspiesta ķiploka daiviņa

½ tējkarotes žāvēta oregano

400 g pupiņas

400 g kārbiņa sasmalcinātu tomātu

2 ēdamkarotes tomātu biezeņa

1,2 litri dārzeņu buljona

1 lauru lapa

70 g mazu makaronu

Labi der 100 g zaļumu - lapu kāposti, mangoldi

sauja bazilika

smalki sarīvēts parmezāns, pasniegšanai

PAGATAVOŠANA

Foto: pixabay.com

Uzsildiet eļļu katlā uz vidējas uguns un viegli apcepiet sīpolus, seleriju, burkānu, kabaci un pancetu apmēram 10 minūtes. Pievienojiet ķiplokus un oregano un vāriet 1 minūti. Ielieciet pupiņas, sasmalcinātus tomātus, biezeni, buljonu un lauru lapu. Garšvielas pēc garšas. Uzkarsē līdz vārīšanās temperatūrai un vāra 30 minūtes. Pievienojiet makaronus un zaļumus un vāriet vēl 10 minūtes. Salej bļodiņās un apkaisa ar baziliku un nedaudz parmezānu.

Dzīvesstils

Šajā atsvaidzinošajā sorbetā apvienojas skābie rabarberi, saldās meža zemenes un stiprais ingvers. Tas iegūst gludu konsistenci no nedaudz prosecco. Kā atsvaidzinošs deserts šis ir garšīgs un atspirdzinošs vasaras gardums, īpaši Līgo vakaram.

Svarīgākais