Vistas, dārzeņu un savvaļas rīsu biezzupa

© Foto: pixabay.com

Šī ātri pagatavojamā un garšīgā biezzupa dos enerģiju un siltumu visai dienai. Pasniedziet ar kūpinātu bekonu piesūcinātu biezzupu, kur izmantota vistas gaļa, savvaļas rīsu maisījums un grauzdēta sarkanā paprika. Pasniedziet vakariņās ar grauzdētas bagetes gabaliņiem mērcēšanai.

Bekons: tikai divas bekona šķēles palīdz aromatizēt šo vistas un savvaļas rīsu zupas recepti. Vispirms apcepiet bokonu, lai izdalītos tauki un pēc tam bekonu izmantojiet, lai papildinātu zupu.

Dārzeņi: papildus klasiskajam burkānu, selerijas un sīpolu maisījumam zupai ir pievienota kukurūza un grauzdēta sarkanā paprika.

Šķidrums: zupas pamatā ir vistas buljons, bet piens palielina gatavās zupas krēmīgumu.

Garšvielas: vistas un savvaļas rīsu zupa ir aromatizēta ar ķiplokiem un kaltētu salviju.

Vistas gaļa: sasmalcināta cepta vista ir šīs receptes sastāvdaļa, bet tās vietā var izmantot jebkuru vārītas vistas gabalu.

Rīsi: paciņa iepriekš izvārītu savvaļas rīsu ir atslēga, lai zupa būtu uz galda tikai 40 minūtēs.

Foto: pixabay.com

SASTĀVDAĻAS

2 bekona šķēles, rupji sagrieztas

1 liels burkāns, plānās šķēlītēs

2 selerijas kāti, plānās šķēlēs

1 vidēji dzeltens sīpols, sasmalcināts

2 tējk. žāvēta salvija

4 glāzes vistas buljona ar zemu sāls saturu

2 tases sasmalcinātas ceptas vistas

3 daiviņas ķiploka daiviņas, maltas

1/4 tase miltu

2 glāzes piena

250 ml vārītu savvaļas rīsu maisījums

1 glāze kukurūzas

1/2 tase grauzdētas sarkanās paprikas, sasmalcinātas

PAGATAVOŠANA

Katlā uzkarsē 2 ēd.k. olīveļļas. Pievieno bekonu un cep, bieži maisot, līdz paliek kraukšķīgs, apmēram 7 minūtes. Izņem bekonu, lai notek tauki. Pievieno katlā burkānu, seleriju, sīpolu un salviju; vāra, līdz dārzeņi sāk palikt mīksti, apmēram 5 minūtes. Pievieno ķiplokus; vāra 1 minūti. Pievieno 1/4 glāzes miltu un, nepārtraukti maisot, vāra 1 minūti. Iemaisa buljonu, pienu, savvaļas rīsu maisījumu, kukurūzu un grauzdētu sarkano papriku; uzkarsē līdz vārīšanās temperatūrai, bieži maisot. Samazina siltumu, uzliek vāku un 10 minūtes vāra uz lēnas uguns, laiku pa laikam maisot.

Pievieno vistu un bez vāka vāra 5 minūtes. Apkaisiet ar sāli un pipariem, pievienojiet bekonu.

Dzīvesstils

“Pētījumi liecina, ka indivīdiem, kuri ievēro bezglutēnu diētu, organismā bieži ir zems noteiktu vitamīnu līmenis, jo bezglutēnu miltu maisījumos un konditorejas izstrādājumos ir mazāk šķiedrvielu, dzelzs, B vitamīnu, cinka, magnija un kalcija nekā glutēnu saturošajos pārtikas produktos,” raksta extension.usu.edu.

Svarīgākais