Sagatavojiet šo ātro desu, kabaču un rīsu ēdienu tikai 20 minūtēs. Aromāts, garša un bauda - tas ir ideāli piemērots, ja vēlaties kaut ko ātru un vienkāršu.
SASTĀVDAĻAS
100 g basmati rīsu
1 tējkarote augu eļļas
3 desiņas
1 tējkarote fenheļa sēklas, melnā sīpola sēklas vai sasmalcinātas koriandra sēklas
1 kabacis, sagriezts
100 g saldētu zirņu
200 ml dārzeņu buljona
piparmētru, lapas noplūktas un smalki sagrieztas
½ mazs ķekars smalki sagrieztu diļļu
2 ēdamkarotes beztauku jogurta
PAGATAVOŠANA
Pāris reizes noskalojiet rīsus, līdz ūdens kļūst dzidrs. Vidējā katliņā ar cieši pieguļošu vāku uzkarsējiet eļļu un apcepiet desas gaļu 2-3 minūtes, līdz tā kļūst kraukšķīga un zeltaina. Iemaisa sēklas un kabaci un cep vēl 2 minūtes uz lielas uguns, lai ūdens no kabača iztvaikotu.
Iemaisa nosusinātos rīsus, zirņus, buljonu un pusi sasmalcināto garšaugu. Uzkarsē līdz vārīšanās temperatūrai, pēc tam samazina uguni līdz minimumam un aizver vāku. Vāra 10-12 minūtes, līdz rīsi ir mīksti.
Lielāko daļu atlikušo garšaugu ieliek rīsos. Pasniedz, izkaisot atlikušos garšaugus pa virsu un jogurtu.
Rabarberu un apelsīnu kūkas recepte