Vienkāršs desu un kabaču plovs

© Foto: Depositphotos

Sagatavojiet šo ātro desu, kabaču un rīsu ēdienu tikai 20 minūtēs. Aromāts, garša un bauda - tas ir ideāli piemērots, ja vēlaties kaut ko ātru un vienkāršu.

SASTĀVDAĻAS

100 g basmati rīsu

1 tējkarote augu eļļas

3 desiņas

1 tējkarote fenheļa sēklas, melnā sīpola sēklas vai sasmalcinātas koriandra sēklas

Foto: pixabay.com

1 kabacis, sagriezts

100 g saldētu zirņu

200 ml dārzeņu buljona

piparmētru, lapas noplūktas un smalki sagrieztas

½ mazs ķekars smalki sagrieztu diļļu

2 ēdamkarotes beztauku jogurta

PAGATAVOŠANA

Pāris reizes noskalojiet rīsus, līdz ūdens kļūst dzidrs. Vidējā katliņā ar cieši pieguļošu vāku uzkarsējiet eļļu un apcepiet desas gaļu 2-3 minūtes, līdz tā kļūst kraukšķīga un zeltaina. Iemaisa sēklas un kabaci un cep vēl 2 minūtes uz lielas uguns, lai ūdens no kabača iztvaikotu.

Foto: pixabay.com

Iemaisa nosusinātos rīsus, zirņus, buljonu un pusi sasmalcināto garšaugu. Uzkarsē līdz vārīšanās temperatūrai, pēc tam samazina uguni līdz minimumam un aizver vāku. Vāra 10-12 minūtes, līdz rīsi ir mīksti.

Lielāko daļu atlikušo garšaugu ieliek rīsos. Pasniedz, izkaisot atlikušos garšaugus pa virsu un jogurtu.

Rabarberu un apelsīnu kūkas recepte