Dzīvojam skaisti

15.mar 2024
Plaucētas mīklas siera bumbiņas jeb gužēr cepumiņi ir franču virtuves klasika, Burgundijas reģionam raksturīgā uzkoda, ko gatavo, plaucētajai mīklai pievienojot rīvētu Ementāles, Comte vai Gruyere sieru.
15.mar 2024
Lielisks, enerģisks dzēriens tiem, kas mīl zaļo tēju un vienmēr meklē jaunas garšas.
14.mar 2024
Koka griešanas dēlītis ir funkcionāla, svarīga jebkuras virtuves sastāvdaļa, taču tas ir arī viens no instrumentiem, kas visvairāk nolietojas.
10.mar 2024
Umami, kas pazīstams arī kā mononātrija glutamāts, ir viena no galvenajām piektajām garšām, līdzās saldai, skābai, rūgtai un sāļai. Umami japāņu valodā nozīmē “garšīguma būtība”, un tā garšu bieži raksturo kā gaļīgu, pikantu garšu, kas padziļina garšu.
10.mar 2024
Māksliniece Gundega Rancāne ir arī Lūcijas Rancānes Makašānu Amatu vidusskolas direktore. Savā Facebook kontā viņa itin bieži publicē neordināru ēdienu receptes.
9.mar 2024
Burrata ir itāļu govs piena siers, kas izgatavots no mocarellas un krējuma. Ārējais apvalks ir ciets siers, savukārt iekšpusē ir stracciatella un sarecēts krēms, piešķirot tam neparastu, mīkstu tekstūru. Tas ir raksturīgs Apūlijai.
9.mar 2024
Bērzu sulas kā tradicionāls dzēriens tiek lietots daudzās valstīs, tostarp Amerikā, Kanādā, Krievijā, Ukrainā, Somijā un Ķīnā. Sulu var dzert neapstrādātu no koka vai dabiski raudzēt bērza alū (parasti bezalkoholiskais dzēriens, lai gan pastāv arī alkohola versijas).
8.mar 2024
Kartupeļu biezputras salāti - krēmīgi, pikanti, ar zaļā sīpola gabaliņiem, cieti vārītām olām un seleriju — ideāls savienojums.
6.mar 2024
Senāk ļaudis galvenokārt raizējās, ka maize varētu sakalst, savukārt šodien galvenās problēmas sagādā pelējums. Izrādās, ka tas var būt veselībai kaitīgāks, nekā reiz tika domāts, tāpēc pārtikas drošības eksperti neiesaka nogriezt sapelējušās vietas vai izvākt no iesaiņojuma pelējuma skartās šķēlītes un pārējo apēst.
6.mar 2024
Vēl arvien diezgan maz lietots skābenēm līdzīgais lapu dārzenis spināts patiesībā ir neaizstājams un unikāls: bagātīgs vitamīnu avots, satur fosforu, kalciju, magniju, varu, jodu.
6.mar 2024
Kas ir garšvielu maisījums? Atšķirībā no smaržīgajiem pipariem, jauktās garšvielas ir vairāku garšvielu maisījums. Tajos ietilpst kanēlis, koriandrs, ķimenes, muskatrieksts, maltais ingvers, krustnagliņas un citas garšvielas.
4.mar 2024
Grūbas ir īsts latviešu ēdiens – sātīgas, pamatīgas, spēcinošas.
4.mar 2024
Ratatujs (ratatouille) ir viens no pēdējos gados pazīstamākajiem franču virtuves ēdieniem, kaut gan sākumā šķiet: šis no Provansas nākušais dārzeņu sautējums nav nekas īpašs. Taču nē – neskatoties uz vienkāršajām sastāvdaļām, rezultāts ir izcili gards.
1.mar 2024
Februāra izskaņā un pavasara gaidās zīmols "Laima" kopā ar talantīgo mākslinieci Krīstīni Luīzi Avotiņu pārsteidza, uzburot pavasari. “Amoralle Level Up” elegantās telpas, kas atrodas Rīgas centrā, “Laima” pārvērta mākslas darbā.
1.mar 2024
Sīpolus kultivē jau tūkstošiem gadu, un tie bija viena no galvenajām ēdienu sastāvdaļām daudzās senajās kultūrās, tostarp Mezopotāmijā, Ēģiptē un Grieķijā.
28.feb 2024
Gadsimtiem ilgi miso ir ieņēmis centrālo vietu Japānas kulinārijā. Pēdējos gados raudzētā pasta ir kļuvusi populārāka visā pasaulē, arī Eiropā, pievienojot niansētu garšu dažādiem ēdieniem. Bet kas īsti ir miso? Un kā to var iekļaut mūsu ēdienu gatavošanā?
27.feb 2024
Ramen sastāvā ir ķīniešu stikla kviešu nūdeles, kas pasniegtas buljonā. Izplatītākās garšas ir sojas mērce un miso ar tipiskām piedevām - sagrieztu cūkgaļu, nori (kaltētas jūraszāles), menma (bambusa dzinumi) un lociņiem. Ramen saknes meklējamas ķīniešu nūdeļu ēdienos, un tās daļa nāk no japāņu ķīniešu virtuves.
21.feb 2024
Kurš katrs sākt dzīvi no jauna nespēj, lai arī sapņots par to ir gadiem. Tam ir vajadzīga drosme. Un tādas netrūkst konditorei Lindai Zaķei, kuras ikdiena aizrit, gādājot svētkus citiem.
27.jan 2024
Ja tev tāpat kā man, šis janvāris ir laiks, kad sniegotos vakarus labprātāk gribas pavadīt mājas gaisotnē, ar gardu ēdienu un siltu džemperi, tad šīs receptes būs tieši tev.
18.jan 2024
Latvijas ēdiena pagatavošanas māksla atzinīgi novērtēta starptautiski 18.janvārī Ziemeļvalstu lielākajā starptautiskajā tūrisma izstādē "MATKA 2024" Helsinkos Somijā, saņemot gada balvu kā somu iecienītākais 2023.gada gastronomijas galamērķis, informē LIAA Komunikācijas un informācijas departaments.
8.jan 2024
Maz ir kokteiļu, par ko var patiesi apgalvot, ka tiem ir labvēlīga ietekme uz veselību, taču Hot Toddy ir viens no tiem. Šis klasiskais dzēriens ir karsts un nomierinošs, tas ir ideāls sildošs ziemas dzēriens un pirmo reizi tas esot sajaukts 18. gadsimtā Indijā.
1.jan 2024
Mūžu dzīvo mūžu mācies, bet…ar paģirām tā diemžēl nav. Lai cik būtu bijis slikti pēc kārtējās ballītes un lūzuma punktā svēti nosolāties to vairs nedarīt, bieži vien nākamajā ballītē solījumi ir piemirsti.