Dzīvojam skaisti

6.apr 2024
Lai gan tehniski avokado ir auglis, tomēr tiek uzskatīts par dārzeni. Avokado dažkārt sauc arī par sviesta bumbieri, jo tam ir dzeltens mīkstums, vai par aligatora bumbieri hass šķirnes mizas dēļ.
5.apr 2024
Uzziniet un iemācieties jaunus un neparastus sasaldēšanas veidus. Ja vēl tos nezinājāt, tad šeit būs daži interesanti padomi. 
5.apr 2024
Arī Latvijas veikalos daudzviet ir nopērkamas košerēta sāls paciņas. Kāda ir atšķirība un sāls pielietošana, zinot to, ka tā ieguve, apstrāde un iepakošana notiek saskaņā ar stingrām ebreju vadlīnijām un tradīcijām.
4.apr 2024
Valda uzskats: lai tiktu pie kartupeļu pankūkām, vajadzīgs daudz laika un pacietība – kamēr tos tupeņus nomizo, kamēr sarīvē.
3.apr 2024
Pirms gulētiešanas atsakieties no dažām ierastajām lietām un uzvedības veidiem, kas palīdzēs zaudēt svaru.
3.apr 2024
Parastā olīveļļa, ko pērk ikdienas gatavošanai un lieto ikdienā, parasti ir ar vāju olīvu garšas un kopumā tā garšo diezgan neitrāli.
3.apr 2024
Šīs gudrās receptes tiek pagatavotas mikroviļņu krāsnī dažu minūšu laikā, izmantojot pārsvarā veikala nopērkamās sastāvdaļas. Vai meklējat ātru pudiņa risinājumu?
2.apr 2024
Avokado, kas pazīstams arī kā aligatora bumbieris vai sviesta auglis, ir ogu veids, aug siltā klimatā.
1.apr 2024
Apspriežot kādas diētas efektivitāti, pirmais jautājums parasti ir par to, cik kilogramus un cik ilgā laikā tā palīdz «nomest».
30.mar 2024
Lai gluži bez svētkiem ar neiztrūkstošajām olu kaujām nepaliktu, atliek vien nedaudz pacensties un sarūpēt vismaz trīs dažādas un ļoti apetelīgas mērcītes.
30.mar 2024
Amanda Ozoliņa Instagram ir pazīstama kā kūku karaliene, kas, pateicoties savai 10 gadu pieredzei, dalās ar dažādām receptēm, zināšanām un iedvesmu.
29.mar 2024
Sparģeļi ir zaļš dārzenis, kas ir viegli atpazīstams pēc tā garajiem, smailajiem šķēpiem, kurus parasti grilē, tvaicē vai grauzdē. Tas ir pazīstams kā pavasara dārzenis, bet pateicoties importam no Ķīnas, Peru un Vācijas, to var ēst visu gadu.
27.mar 2024
Kale (jeb lapu) kāposti ir zaļš lapu dārzenis, kas ir bagāts ar uzturvielām: tas ir bagāts ar A, C un K vitamīniem, šķiedrvielām un antioksidantiem. Kāpēc šāda veida kāpostus ir tik svarīgi iekļaut uzturā?
25.mar 2024
Siermaizīte ir iecienīta un viegli pagatavojama uzkoda izsalkuma remdēšanai, tomēr to nevajadzētu savietot vienā kategorijā ar fast food. Šefpavārs Juris Dukaļskis norāda, ka siermaizītes var pagatavot īpaši gardas un vienlīdz smalkas.
24.mar 2024
Franči cenšas baudīt dzīvi un rūpējas par tās kvalitāti, cik vien spēj, un šīs baudas neatņemama sastāvdaļa noteikti ir ēdiens.
24.mar 2024
Mūsu apetīte ir atkarīga no glikozes līmeņa svārstībām, ja stabilizēsim ogļhidrātu metabolismu, apetīte kļūs vadāma. Jo stabilāks glikozes līmenis asinīs, jo vairāk mēs kontrolējam savu apetīti.
22.mar 2024
Sātīgs paēdiens kārtīgām pusdienām vai vakariņām. Zeltainas, bagātīgas garšas buķetes apveltītas kartupeļu pankūkas ar kraukšķīgām maliņām.
22.mar 2024
Nav nekā sliktāka par izsalkumu. Vēders rūc, galva pulsē un jūtaties aizkaitināts.
19.mar 2024
Kišs (quiche) ir franču pīrāgs, kas sastāv no mīklas pamatnes, kas pildīts ar pikantu olu krēmu un siera, gaļas, jūras velšu vai dārzeņu gabaliņiem. Labi zināms variants ir quiche lorraine, kas ir ar bekonu. Kišu var pasniegt karstu, siltu vai aukstu.
18.mar 2024
Ja liekas, ka aptrūcis iemeslu dzert zaļo tēju, tad šis būs gana labs arguments! Viena no biežākajām un sāpīgākajām vecuma pazīmēm ir osteoartīts, to kā izrādās var samazināt dzerot tieši zaļo tēju.
16.mar 2024
Kā pagatavot ābolu pīrāgu? Sulīgs, aromātisks ābolu pīrāgs - recepte brīnišķīgai tējas cepšanai. Mūsdienu aizņemtajām mājsaimniecēm patīk ātri pagatavot vienkāršu ābolu pīrāgu.
16.mar 2024
Bezrauga maize ir ideāls risinājums, ja nav laika rauga maizei ar ilgu rūgšanas laiku. Tai ir kraukšķīga, zeltaini brūna garoza, un tā iekšpusē ir mīksta un blīva.