Šīs ir ļoti vienkāršas brokastis, kad ir vairāki ēdāji. Siera kartupeļu biezenis, papildināts ar olām, bekonu un daudz siera, pasniegts čuguna pannā.
SASTĀVDAĻAS
200 gr kartupeļu biezenis
½ glāze piena
½ glāze ūdens
2,5 ēdamkarotes sviesta
1,5 tases sasmalcināta asa Čedaras siera
4-6 olas
sāls un pipari, pēc garšas
4-6 šķēles cepts bekons
4 sasmalcināti zaļie sīpoli
šķipsniņa sasmalcinātu sarkano piparu
PAGATAVOŠANA
Uzkarsē cepeškrāsni līdz 1800C. Uz vidējas uguns uzkarsē lielu cepeškrāsnī liekamu pannu. Kartupeļu biezeni pārklāj ar 2/3 no sasmalcinātā siera. Pēc tam kartupeļu biezenī izveido 4-6 iedobes olām. Iesit iedobēs olas un apkaisa ar sāli un pipariem. Pārklāj ar atlikušo sieru.
Ievieto visu pannu cepeškrāsnī un cep, līdz olu baltumi ir sastinguši, bet dzeltenumi joprojām ir nedaudz šķidri, apmēram 12 līdz 15 minūtes. Garnē ar bekonu un pārkaisa ar zaļajiem sīpoliem. Pasniedziet uzreiz.