Cukīni smēriņa recepte

© Foto: pixabay.com

Tūlīt sāksies cukīni trakums! Sākam gatavoties un apgūt jaunas receptes, jo  pavisam drīz tev dos cukīni vai tos pats dāvināsi draugiem, paziņām un ne tikai.

Šis ļoti garšīgais un neparastais smēriņš noteikti iepriecinās jūsu gaumi, un jūsu kaimiņi prasīs recepti un slēps no jums savus cukīni.

SASTĀVDAĻAS

Foto: pixabay.com

600 gr jauni cukīni

1 sīpols

2-3 ķiploka daiviņas

1 tējk. kurkuma

1 tējk. malta kumīna

olīveļļa cepšanai un pasniegšanai

zaļumi pēc izvēles

PAGATAVOŠANA

Sīpolu sasmalcina, liek biezā pannā, olīveļļā uz lēnas uguns sautē. Cukīni sagriež mazos kubiņos vai sarīvē uz rupjās rīves. Cukīni pievieno sīpoliem. Pieber sāli. Uzliek vāku un sautē uz vidējas uguns, ik pa laikam apmaisa.

Sasmalcina zaļumus. Pēc 15-20 minūtēm cukīni vajadzētu pilnībā mīkstiem. Noņemiet vāku un ļaujiet mitrumam iztvaikot un cukīni nedaudz apcepiet. Pievienojiet kurkumu, kumīnu un saspiestu vai rīvētu ķiploku. Visu sajauc viendabīgā masā. Noņem no uguns un iemaisa svaigus garšaugus. Pirms pasniegšanas pievieno olīveļļu.

Dzīvesstils

Ārēji no malas šķiet, ka šis patiesi ir Gundegas Skudriņas gads – 20 gadi viņas uzņēmumam “Skudras Metropole” un pati tikko nosvinējusi 50 gadu jubileju. Toties šī sajūta ir plīvurs, kas mazliet aizmiglo acis. Gundega iet tālāk neatskatoties, taču tajā pašā laikā viņa labi atceras, kāpēc vispār sāka radīt pasākumus, kas liek aizraut elpu visai pasaulei, kā arī, kāpēc vēl šodien, pēc šiem gadiem, viņa un viņas komanda guļ tik maz, ka būtu jāsāk bažīties.